Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Cunoasteti retete de bauturi, de cocktail-uri sau alte amestecuri care garanteaza succesul unei petreceri? Postati-le aici pentru cei mai putin cunoscatori, dar la fel de petrecareti.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mesajde yaya6 » 30/07/2012 04:58

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!!

Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos

Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahar intr-o cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste samburii cu alcool,se agita bine si se pastreaza la loc intunecos circa o saptamana-zece zile,in fiecare zi se agita un pic sticla,dupa acest timp se filtreaza lichiorul si este gata de servit cu cuburi de gheata.
Fişiere ataşate
kkkkkkkkkkkkk.JPG
kkkkkkkkkkkkk.JPG (70.65 KiB) Vizualizat de 12961 ori
kkkkkkkkkkkk.JPG
kkkkkkkkkkkk.JPG (77.12 KiB) Vizualizat de 12961 ori
kkkkkkkkkkk.JPG
kkkkkkkkkkk.JPG (96.82 KiB) Vizualizat de 12961 ori
kkkkkkkkkk.JPG
kkkkkkkkkk.JPG (73.67 KiB) Vizualizat de 12961 ori
kkkkkkkkk.JPG
kkkkkkkkk.JPG (61.68 KiB) Vizualizat de 12961 ori
kkkkkkkk.JPG
kkkkkkkk.JPG (78.15 KiB) Vizualizat de 12961 ori
kkkkkkk.JPG
kkkkkkk.JPG (104.77 KiB) Vizualizat de 12961 ori
kkkkkk.JPG
kkkkkk.JPG (67.87 KiB) Vizualizat de 12961 ori
kkkkk.JPG
kkkkk.JPG (69.7 KiB) Vizualizat de 12961 ori
kkkk.JPG
kkkk.JPG (43.9 KiB) Vizualizat de 12961 ori
kkk.JPG
kkk.JPG (42.65 KiB) Vizualizat de 12961 ori
kk.JPG
kk.JPG (38.85 KiB) Vizualizat de 12961 ori
k.JPG
k.JPG (47.94 KiB) Vizualizat de 12961 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 30/07/2012 05:22

Bravoo Yaya !! =D> =D>

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 30/07/2012 07:21

Un digestiv facut in casa, este mult mai bun...decat cel cumparat ! =D> :roll: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/07/2012 06:57

Nu credeam ca se poate pregati lichiorul amaretto acasa...mai bine zis, nu stiam reteta :badday:

Yaya6, eu una iti multumesc pentru aceasta postare :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 31/07/2012 07:53

e de nota 20 !!! =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 31/07/2012 07:54

Acuma postezi, cand s-au terminat caisele ! :rusine: :rusine: :rusine:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 31/07/2012 09:05

cum s-au terminat ?? vino la mine la o cafea :hug: si te duc eu la satescul meu cu caise =)) .. sau fa-l mai la iarna cu migdale dulci :lol:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 31/07/2012 10:02

fetelor e foarte bun,ai deptate crista,dar ce parere ai se poate face oare si cu samburi de prune??eu cred ca da caci seamana cu cei de caise,sant amarui si mare diferenta nu-i,iar prunele abia au aparut,eu cand am facut gemul de caise mi-am pastrat samburii si cand mi se termina provizia mai repet reteta,am sa-i tin si pe cei de prune si incerc,eu cred ca merg la fix
gabriella imi pare rau ca nu mai gaseti samburi de caise,incearca cu cei de prune
va pup :pup: :pup: :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 31/07/2012 11:28

n.-am mincat niciodata, m-am dat putin cu gogu' si vad ca lumea ( Paginile alea naturiste ) prezinta simburii de pruna usor toxici daca sunt consumati in cantitate mare dar in rest ca si aia de caisa ca nici ei nu trebuie mincati cu galeata =)) insa bogati in acelasi timp in tot felul de vitamine si alte cele ... deci buni ...

Cred ca se sparg greu sau cel putin asa imi inchipui eu, nu am mai spart si nici mincat simburi de pruna.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 31/07/2012 05:44

crista scrie:e de nota 20 !!! =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>


Subscriu... =D> =D> =D>


Înapoi la “Bauturi”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori