Medalion de porc cu ciuperci- in felul meu

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Medalion de porc cu ciuperci- in felul meu

Mesajde pupi » 25/09/2012 08:36

Am facut un medalion de porc pentru sufletelul meu pentru pranzul de duminica....batalionul a mancat snitele, deci am ramas singura pentru medalion :? :x ...oricum, e super fain ,aspectos si se face repede de tot.




pentru 2 portii

2 felii de carne de porc ( snitele gata batute)
sare si piper dupa gust
1 catel de usturoi
1 ceapa micuta ( sau 3-4 fire ceapa verde)
3 ciuperci mai maricele
1 lingurita rasa de mustar
3-4 fire de patrunjel proaspat
4 feliute de cascaval ( din cel gata feliat)
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de faina
3 linguri de ulei ( inca odata)



Se pregateste o tigaie . Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi usturoiul de curata si se taca si el marunt de tot dupa care decojim si ciupercile , le feliem longitudinal apoi le tocam si pe ele marunt.
In tigaia pregatita punem uleiul( primele 2 linguri) si punem la foc. Cand este fierbinte adaugam ceapa o caramelizam putin , adaugam ciupecile tocate si o lingura de apa precum si usturoiul tocat. Tinem pe foc pana sant ciupercile facute( aprox 5 -7 minute), dregem de sare si piper, adaugam mustarul , amestecam si mai tinem pe foc un minut. Luam de pe foc, adaugam patrunjelul spalat si maruntit bine, omogenizam si punem deoparte.
Feliile de carne daca sant mai maricele le taiem in jumatate( ele trebuie sa fie batute ca pentru snitel) .
Se pune faina intr-o farfurie si se amesteca cu sare si piper si se tavalesc feliile de carne prin faina. Intre timp uleiul ( cele 3 linguri) se incalzeste intr-o tigaie. Carnea se aseaza in uleiul infierbantat si se prajeste pe ambele parti ( sa fie rumena).
Se scoate apoi pe un servetel absorbant ca sa scapam de excesul de ulei dupa care se aseaza inr-o tava micuta, putin unsa . Se pune deasupra din amestecul de ciuperci pe fiecare felie, se pune cate o bucata de cascaval desupra lor in asa fel incat sa acopere bucata de carne si ciupercile si se da la cuptorul preancalzit pentru cateva minute , pana se topeste branzica si ciupercile sant inchise ca intr-un buzunar.
Se serveste cu cartofi piure sau cu o salata de care va place.
Eu am servit doar cu salata de rosii pentru ca deja medalionul are ciuperci si cascaval pe el( da asta sant eu)
:wink: :wink:
Fişiere ataşate
026 medalion de porc.jpg
026 medalion de porc.jpg (64.95 KiB) Vizualizat de 3386 ori
024 medalion de porc.jpg
024 medalion de porc.jpg (63.86 KiB) Vizualizat de 3386 ori
022 medalion de porc.jpg
022 medalion de porc.jpg (73.46 KiB) Vizualizat de 3386 ori
021 meda;lion de porc.jpg
021 meda;lion de porc.jpg (68.85 KiB) Vizualizat de 3386 ori
020 medalion de porc.jpg
020 medalion de porc.jpg (61.66 KiB) Vizualizat de 3386 ori
019 medalion de porc.jpg
019 medalion de porc.jpg (60.92 KiB) Vizualizat de 3386 ori
014medalion de porc.jpg
014medalion de porc.jpg (82.65 KiB) Vizualizat de 3386 ori
011 medalion de porc.jpg
011 medalion de porc.jpg (55.45 KiB) Vizualizat de 3386 ori
010 medalion de porc.jpg
010 medalion de porc.jpg (63.54 KiB) Vizualizat de 3386 ori
009 medalion de porc.jpg
009 medalion de porc.jpg (63.9 KiB) Vizualizat de 3386 ori
004 medalion de porc.jpg
004 medalion de porc.jpg (84.55 KiB) Vizualizat de 3386 ori
003 medalion de porc.jpg
003 medalion de porc.jpg (74.78 KiB) Vizualizat de 3386 ori
002 medalion de porc.jpg
002 medalion de porc.jpg (75.38 KiB) Vizualizat de 3386 ori
001 medalion de porc.jpg
001 medalion de porc.jpg (80.34 KiB) Vizualizat de 3386 ori
024 medalion de porc.jpg
024 medalion de porc.jpg (63.86 KiB) Vizualizat de 3386 ori

Avatar utilizator
iosubveronica
Incepator
Mesaje: 196
Membru din: 10/02/2007 04:09
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Mesajde iosubveronica » 25/09/2012 11:44

Tot se apropie pranzul,deschide usa ca vin la masa :hug: :hug: :hug: :flower:
ImagineImagineImagineImagine[/url]

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 25/09/2012 04:18

ce bunnnnnnn!!!! :master:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 25/09/2012 04:38

Imi place cum ai pregatit carnica, i-ai dat un plus de aroma si savoare dupa ce ai rumenit-o. =D> =D> =D> Ciupercile si cartofii sunt la noi pe lista alimentelor preferate! :) Delicios (se asorteaza de minune cu cartofii pufosi). =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/09/2012 05:19

Veronica...te astept :hug: , usa e deschisa deja :D

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/09/2012 09:24

Yaya, e super bun, iti vine sa tot mananci....iti dai seama ca tocmai eu care nu prea sant sora buna cu carnea spun asta....inseamna ca e bun :D ...mersi :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/09/2012 09:31

Antonia, mersi....si eu iubesc ciupercile si cartofii....de data asta am preferat carne cu ciuperci si salata din produsele de pe gradina, vreau sa profit de ele pana le mai am ca pana la anul e cale lunga :P ....te pup :hug: :hug: :pup: :pup: si somn usor

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 26/09/2012 09:56

Vai vai ce nebunie :buuun: :buuun: :buuun: O adevarata incantare pentru papilele gustative ... si eu doar imi imaginez ce gust are! :hug: =D> =D> =D> :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 26/09/2012 06:34

Adi, ma bucur ca iti place...mersi....sa sti ca a fost super bun. Mamei mele ii placea sa pregateasca medalionul de porc cu ciuperci in forma asta( la origine se pregateste si are cu totul alt aspect :wink: )....dar gustul e super bun si ....unde mai pui ca se face super, super rapid :hug: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 26/09/2012 11:15

pupi scrie:Antonia, mersi....si eu iubesc ciupercile si cartofii....de data asta am preferat carne cu ciuperci si salata din produsele de pe gradina, vreau sa profit de ele pana le mai am ca pana la anul e cale lunga :P ....te pup :hug: :hug: :pup: :pup: si somn usor


Da, sunt sanatate curata legumele din gradina pe care le vezi crescand sub ochii tai. Cartofii?! Imi plac de cand ma stiu. :vis: As putea manca zilnic (prajiti, copti, fierti), cartofi sa fie... :) Tu ai pregatit aici un regal cu acest medalion cu ciuperci iar niste cartofiori alaturi fac farfuria perfecta. =D>

Te pup si iti doresc o zi frumoasa! :hug: :pup: :flower:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 46 vizitatori