Meniul meu de nunta

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/04/2007 10:46

acum sunt mai linistita ca am povestit cu voi, aveti mai multa experienta decat mine.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/04/2007 06:17

se pare ca dimineata eram mai linistita acum am trecut la pregatirile pentru a doua "nunta" :D aici am mai mare nevoie de ideile voastre :master:

hai sa va spun despre ce e vorba si la ce m-am gandit. sambata se va merge la un han si la amiaza vom organiza un gratar in aer liber(in mijlocul unui lac artificial, au si lebede dar nu le vom manca =)) ) si apoi program de voie, romanticii se pot plimba prin padure :blushing:, iar restul pot vizita sighisoara. seara va fi o masa putin mai eleganta, adica in restaurantul hanului(aici meniul e cam strict deci nu am probleme la ales).

asa ca am nevoi de idei pentru gratar. ideea e sa fie chestii rapid de pregatit, nu foarte sensibile la caldura sa nu intoxicam pe cineva(adica fara maioneza sau ficat) ca sa le pot transporta din cluj. si sa nu stau nici eu cateva zile inainte in bucatarie sa fiu lesinata pana la chef. vom fi cam 35 persoane.


Astea sunt de la han(gata marinate):
~ gatare de pui
~ gratare de ceafa
~ aripioare
~ mici
~ ceva branzeturi
cu garnituri:
~ mustar
~ salata mixta de legume proaspete(rosii, castraveti, ceapa verde...)
~ sos de usturoi cu smantana

Ce vreau eu sa mai pregatesc(si pe ideea ca pana se fac gratarele lumea mai poate manca una alta):
~ Bruschette: cu branza telemea marinata(o sa pun eu din timp la borcan), rosii, busuioc si usturoi; painea o prajim pe gratar
~ pate de vinete si nuci
~ guacamole: asta merge bine la chipsuri si tortilla
~ cuib de viepi: o sa fac 2-3 portii in tava de 26

Bauturi o sa fie: vinuri, bere si racoritoare; chestiute de rontait, ceva prajiturele uscate si fructe o sa cumpar.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/04/2007 06:28

Ioana la garnituri :
* legume facute la gratar , doamnele care tin la silueta le apreciaza: vinete, dovlecel, andive .. taiate felii unse cu o pensula cu ulei si condimentate cu ce iti place la vinete busuioc , la restul patrunjel cins sunt gata ....
* o salata de cartofi in castroane mari sa isi puna cine vrea cu lingura linga friptura sau chiar cartofi fierti /copti inveleiti in felie de aluminiu si care sa se incalzeasca acolo pe loc chiar pe gratar .... asta vor aprecia domnii 8)

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 20/04/2007 06:43

is de accord cu toate ,ii cam greu cu verdeturile la gratar ca se coc greu mai ales pt. 35 de persoane dar daca e cine sa faca (bucatarii ) e OK
eu zic sa faci si niste cornuri din alea sarate ca is bune si merg bine la o bere
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/04/2007 06:46

:party: legume coapte facem, buna idee, am o stica de ulei aromat cu rozmarin si ardei iute, o nebunie, merge cand le ung.


cartofii copti cum sa-i fac, ca tare mi-ar place? intregi si necuratati in folie si sa se faca pe gratar? sau trebuie pregatiti cumva inainte sa se faca mai repede? nu am incercat niciodata, de aia intreb. la bunica-mea ii bagam intregi in cuptor dar dura o eternitate pana se faceau.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/04/2007 06:53

la asta nu m-am gandit angela, gratarul e mare, dar totusi pentru 35 de persoane daca facem prea multe va trebui sa punem in mai multe ture....nsa vad ce zic cei de la han daca ne ajuta la gratar, am uitat sa intreb, dar cred ca ei doar ne aprovizioneaza cu carne.

cornurile sarate sunt bune, dar si asa fac cuiburile, nu vreau sa renunt la ele, si nu vreau sa coc prea mult.

ceva chestii rapid de asamblat, ca si bruschetele. sau ceva dip-uri bune. cei care vin nu cred ca au incercat asa ceva si vreau sa aduc cateva noutati sa-mi pun si eu amprenta, macar aici, daca la prima nunta cu familia nu se poate.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 20/04/2007 06:54

cartofii copti ar fi mai bine bagati in tre carbuni ,spalati si asa cu coaja acoperiti in folie de aluminiu ,cand ii scoti afara ii crestezi desfaci putin si inauntru pui o salsa din zahar caramelizat stins cu otet balsamic...sau mai simplu unt si sare
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/04/2007 06:56

catofii noi merg facuti asa? din aia o sa gasesc mai micuti si se vor face mai repede.

apropo, mi-au rasarit verdeturile, daca se faceau mai repede puteam duce busuioc din gradina proprie :D

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/04/2007 07:01

am uitat sa va spun, m-am gandit la toate, daca cumva e vreme mai rea si nu putem sta la gratar se va pregati totul in bucatarie si masa va fi aranjata pe terasa. deci nici nu trebuie sa depind cu partea mea prea mult de foc, fiindca nu stiu daca cei de acolo vor fi de acord sa faca puna in practica ideile mele. o paine prajita pentru bruschete se poate face.....

e sper sa fie vreme buna, dar ma gandesc si la varianta cealalta sa fim pregatiti.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/04/2007 07:22

ioi, stiti de ce mi-a venit pofta? de placinte cu branza si marar, sau numai cu ceapa verde si marar. cred ca ar merge servite cu smantana.

matusa-mea mi le-ar putea face, ea le face cumva ca sunt bune si reci, adica nu devin uleioase. si o sa fie si ea incantat ca ma ajuta cu ceva, din pacate nu poate veni la nunta.

mama, ce idee buna!!!!!!!! sa gateasca matusa-mea =)) o pun sa faca si branzoici atunci. si ciurigai. :twisted: ce tiganca sunt, ma mai gandesc ce facea ea bun in copilarie si o pun la treaba.

ura, uite la ce e bun brainstorming-ul! idei geniale!!!!!!!!!!!!

* acum trebuie sa marturisesc ceva: bunica mea nu gatea(moderna nu?), si matusa de care vorbesc e cea care facea mancarea acolo, asa ca succesul e garantat.


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori