Meniul meu de nunta

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/04/2007 09:44

Mai fetelor Angi si Ioana legumele se fac ff repede ca doar nu pui vinata intreaga pe gratar ... vor fii gata taiate felii eventual le poti pastra intro marinata deci sunt pe jumatate coapte / gatite de la sosul ala ... apoi doar le ungi si le pui pe gratar .-.. ia incearca tu pe gratarul de la aragaz cu o felie de vinata ( ca asta va fii cea mai groasa dintre toate sa vezi cit dureaza...) ....

Cartofii pot fii fierti in coaja curatati sau nu dupa asta , tiati in jumatati sau nu depinde de marime si pusi in folie pe gratar sau pur si implu dc au coaja pusi cu coaja pe gratar ... presari a sfirsit ceva brinza peste si gata .... sau facuta salata de cartofi ca asta e usor de facut si tine de azi pe miine ...


N-ai decit un gratar ? poate mai faci rost de unul micut sau macar lasa un colt pe care sa nu puna carne ci garniturile .... Eu am vazut asa ceva cu ceva ani in urma la una dintre petrecerile firmei la care lucram si erau sute de persoane la Palatul Mogosoaia ( invitatii ) ... aveau mai multe gratare pe unele erau carnurile ( friptane , mici , frigarui ) si linga el castroanele cu sosuriel pt carne ... so tot asa .. lumea trecea pe la gratar primea carnea in farfurie isi puneau singuri sosurile ... si salate .. mai incolo erau si legumele ... astea se mincau cum zici tu afara in parc , linga lac ... tot linga gratar era si dozatoru' de bere :P butoiul mare
In casa ( adica in Palat) erau platourile cu aperitive si deserturi ... Si bauturile mai rafinate ....

Tot in palat si pe mica teresa ( balconul ala de la intrare ) era muzica si dansul .. in ideea ca dc ploua sa fie la adapost ...


asta cu placintele e o idee minunata !!! ....

si ai mai putea face cartofi sau legume cu o zi inainte si doar sa le incalziti atunci ....

oricum astea sunt idei numai :lol: .. faci o lista si te consulti cu familionul sa nu fie nici prea multa mincare ....

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 21/04/2007 12:35

ajung la concluzia ca eu is cea mai pacatoasa ...pai a prajit saptamana trecuta pe tigaie aia fara ulei(testo romagnolo) 2 vinete pana ii s-a facut acru la al meu barbat (ca el le-a prajit) si erau putin crude si subtire taiate...poate trebuie sa schimb sistemul
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/04/2007 12:54

daaaa... cum naiba ... eu am facut ieri parmigiana di melanzane si le-am taiat felii pe lung, nici macar nu le-am tinut cum se face prin Romania sub are si alte prostii ( ca stii si tu ce dulci sunt vinetele aici 8) ) le-am uns cu ulei cu pensula si le-am pus pe tigai de teflon .... se coceau vazind cu ochii ...
dar data viitoare dc crezi ca dureaza mult poti sa pui o oala cu apa fierbinte, le oparesti feliile in apa, le scoti si scurgi in sita (aia de paste) si le coci pe teflon, gratar ...

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 21/04/2007 03:36

al meu a zis ca nu mai vrea vinete asa ca pierd prea mult timp pe langa ele si consum gaz(era sa lesin cand l-am auzit) :P
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 23/04/2007 10:10

sambata mergem sa stabilim detaliile si al Danes, asa ca vom vedea cat putem face noi. ne gandeam si sa lasam aripioarele si ceafa sa le faca ei la gratarul din han(ies fff bune si asa) si noi sa facem restul, ce se face mai repede, piept pui si mici si atunci ne ramane loc si de legume. din pacate au doar un singur gratar mai mare afara.

la primul meniu am schimbat supa fiindca nu sunt multumita de cea de pui. ciorba de perisoare sau gulyasul sunt delicioase la ei, dar supa de pui nu e cea cu care sunt obisnuita eu. noroc ca am incercat inainte. nu ca ar fi rea, dar parca nu e supa adevarata de pui.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 24/04/2007 09:03

deci ai ramas la ciorba de perisoare
ii bine sa faceti aripioarele si ceafa pe celalat gratar ca va este mai usor ,vezi daca va ajuta cineva la gratarul deafara si mai ales daac va ajuta la taiatul verdeturilor,adica in special al vinetelor,ca erdei ii pui intregi
eu ma tot gandeam zilele trecute ,ca tot am fost la gratar afara si am observat ca daca am avut un mic aperitiv inainte (vinete griliate cu ulei masline,origano si putin usturoi facute acasa si o rulada din foetaj si spanac)pe langa carne nu am mai avut nevoie de mare lucru ,de aia te sfatuiesc eu sa faci aperitivele alea descrise de tine ;guacamole,bruschette,pateu de vinete cu nuci ,dupa care servesti gratarele si un lighean de salata de rosi plus salata verde,ridichi ,castraveti si razalesti putina telemea pe deasupra si cuiburile la sfarsit :ai sa vezi ca o sa ramana mancare ....si daca vrei sa faci ceva verdura prajita limiteaza-te la ardei copti ,ca sa nu trebuiasca sa tai felii si sa fii prea ocupata cu prajitul ca sant multe 35 de persoane.salata de cartofi e practica dar stii cum e carbohidrati cu carne nu se prea lovesc bine si umplu tare de tot si voi aveti si o cina care trebuie onorata!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 24/04/2007 10:46

am fost nevoita cu perisoarele, e tare gustoasa ciorba, nu se compara cu cea de pui. se pare ca trebuia sa fie ceva care nu le iese ca la mama acasa.

am gasit o brutarie de unde pot cumpara aluat bun gata framantat, asa ca s-ar putea sa fac si cornurile sarate. numai le asamblez si le bag la cuptor. ca nu aveam chef sa tot framant cu masinuta mea de max. 700gr.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 24/04/2007 07:41

gata, in sfarsit am definitivat meniul la nunta din 5 mai. am schimbat nitel la recomandarea tipei de la restaurant:

- in loc de mix grill, aceleasi chestii(pui, porc, costita) dar facute la cuptor cu vin si alte mirodenii ca sa iasa mai suculente(asa s-a rezolvat marea mea durere)
- iar la desert a ramas crema de zahar ars si facem platouri cu gomboc cu prune, vargabeles si placinta cu branza dulce. plus tortul care-l ducem noi.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 25/04/2007 10:06

imi place tare mult alegerea dulciurilor....traditionale ,cum se cuvine la o nunta de genul celei pe care o faceti !
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 26/04/2007 10:54

angela, patroana ne-a spus ce trece cel mai bine, si de aia am inlocuit tarta cu fructe cu placinta cu branza si vargabeles. asa chiar vor fi toate in acelasi ton traditional.

tipa de la restaurant ne-a recomandat ca toate bauturile sa fie servite de ospatari, fara sa punem nimic pe bufet sau masa. pe ideea ca ospatarii(vor fi 4) nu au altceva de lucru, mancarea fiind pe bufet. la fel si cu ciorba va fi in boluri cu care vor umbla ospatarii sa se serveasca lumea, fiindca e cam dificil sa traversezi sala de la bufet la masa cu ciorba in farfurie.

asta cu ciorba e o idee buna, dar cea cu bauturile ma ca streseaza. chiar nu vreau ca lumea sa astepte dupa un pahar de apa. dar tipa zicea ca nu vor fi probleme ca va sta acolo si ospatarii vor fi rapizi. si mai zicea ca asa comanda fiecare chiar ce doreste si se vor simti mai rasfatati daca sunt serviti. ce ziceti? sa las asa? e singura chestie care ma ingrijoreaza.


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori