O alta metoda de a pastra frunzele de patrunjel proaspete!!!

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

O alta metoda de a pastra frunzele de patrunjel proaspete!!!

Mesajde d_dana_a » 12/03/2012 10:21

Va prezint o alta metoda de a pastra frunzele de patrunjel proaspete pentru mai mult timp, mai ales pe timpul iernii.
In primul rand trebuie sa facem rost de o radacina de patrunjel mai mare, care sa aiba cateva frunzulite de patrunjel.Radacina se taie aproximativ la 5 cm pe orizontala, si se pune intr-un vas cu putin apa, aproximativ 2 cm.O sa observam, dupa cateva ore, ca frunzulitele de patrunjel o sa se mai inveseleasca putin :) , iar apa v-a fi absorbita in totalitate de radacina.Se mai adauga putina apa si se aseaza la fereastra, eu l-am asezat la fereastra de la bucatarie.
Patrunjelul se mai uda din cand in cand in functie de cat de ofilite sunt frunzele.
Eu am postat poze din primele zile, dar o sa postez pe tot parcursul evolutiei acestuia :wink:
Frunzele se pot rupe si folosii...pentru ca vor creste altele ... :wink:
Dar atentie :Nu se rup in totalitate !!!
Sper sa va ajute acest mic truc :peace: :hug: :pup: :flower:
Fişiere ataşate
6.JPG
A treia zi...
6.JPG (67.17 KiB) Vizualizat de 3725 ori
5.JPG
A treia zi...
5.JPG (88.56 KiB) Vizualizat de 3725 ori
4.JPG
Prima zi...
4.JPG (64.76 KiB) Vizualizat de 3725 ori
3.JPG
Prima zi...
3.JPG (101.87 KiB) Vizualizat de 3725 ori
2.JPG
Prima zi...
2.JPG (61.34 KiB) Vizualizat de 3725 ori
1.JPG
1.JPG (81.85 KiB) Vizualizat de 3725 ori
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
dubi_07
Bucatar in devenire
Mesaje: 468
Membru din: 10/02/2011 09:59
Localitate: Germania

Mesajde dubi_07 » 12/03/2012 11:09

foarte ingenios! =D> sa postezi neaparat mai multe poze, sa vedem cum evolueaza.
am avut si eu (de la mami) patrunjel intr-un ghiveci, dar s-a umplut de musculite si a murit :cry:
daca fac rost de o radacina, incerc si eu :wink:
În viață nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/03/2012 07:37

Felicitari pentru postare =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

Tot asa procedez si eu pe timp de iarna...

D_dana_a, inca o data felicitarile mele :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/03/2012 07:41

Dana draga mea suntem din seria "mintzile destepte gindesc la fel " =)) =)) eu am facut ca tine dar nu m-am gindit la frunze ci aveam radacina si vroiam sa o salvez :party: Aici se vinde patrunjelul numai fara radacini si deci cind mi-a trimis tata din Romanica tara draga radacinile astea speram sa le inmultesc si sa am radacini de supa la vara =)) .
Am pus radacinile taiate cum zici tu ( poate chiar mai scurte , vreo 2 cm numai ) direct in ghiveciul cu pamint in decembrie. Au iesit fruzulite ca la tine si tot asa am tot ciugulit din ele cind ramineam fara frunze de patrunjel in frigider.. pun poza mai tirziu cind se lumineaza afara .

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 13/03/2012 11:01

dubi_07 scrie:foarte ingenios! =D> sa postezi neaparat mai multe poze, sa vedem cum evolueaza.
am avut si eu (de la mami) patrunjel intr-un ghiveci, dar s-a umplut de musculite si a murit :cry:
daca fac rost de o radacina, incerc si eu :wink:

Promit ca o sa postez poze cu evolutia patrunjelului :wink: :hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 13/03/2012 11:03

lucia_bp scrie:Felicitari pentru postare =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

Tot asa procedez si eu pe timp de iarna...

D_dana_a, inca o data felicitarile mele :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:

Multumesc :hug: :pup: :flower:
Aceasta tehnica de a pastra patrunjelul am invatat-o in Ardeal (Sibiu), de la soacra mea :wink: ....si daca tot am invatat ceva nou :peace: am vrut sa va impartasesc si voua :hug: :pup: :flower: :love:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 13/03/2012 11:27

crista scrie:Dana draga mea suntem din seria "mintzile destepte gindesc la fel " =)) =)) eu am facut ca tine dar nu m-am gindit la frunze ci aveam radacina si vroiam sa o salvez :party: Aici se vinde patrunjelul numai fara radacini si deci cind mi-a trimis tata din Romanica tara draga radacinile astea speram sa le inmultesc si sa am radacini de supa la vara =)) .
Am pus radacinile taiate cum zici tu ( poate chiar mai scurte , vreo 2 cm numai ) direct in ghiveciul cu pamint in decembrie. Au iesit fruzulite ca la tine si tot asa am tot ciugulit din ele cind ramineam fara frunze de patrunjel in frigider.. pun poza mai tirziu cind se lumineaza afara .


:) gandiri telepatice :wink:
Radacinile mele au o inaltime de 3 cm , am zis aproximativ 5 cm...pentru a se taia in functie de radacina, poate este mai mare....sau mai mica :wink:
Cum le-ai pus tu ...se pun si in Oltenia (zona de unde vin eu) :wink: , aici in Ardeal am invatat si metoda aceasta pe care o experimentez acum si pare si aceasta eficienta :peace:
Abia astept sa postezi poza :hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/03/2012 12:39

Din pacate sunt putine frunze dar au fost si mai mari insa am ciugulit din ele ,. au stat in balcon ( este spre sud )deci lumina si soare toata ziulica , putin la adapost insa a nins pe ele cidn a fost ninsoarea cea mare in februarie, aveau fruzulite si atunci si totusi n-au patit nimic ... Nu le ud decit rar in perioada asta cam 1-2 maxim ori pe saptamina, cit a fost frig si zapada evident ca n-am udat :-)) am pozat numai astea 2 ghivece unde se vede clar ca iese din radacini mai mari si ingropate in pamint .. dar mai am si nascut din seminte .. ala e vesnic caci face mereu frunze frumoase si e verde tot anul , evident iarna mai firav , vara creste mare , inalt .. dar e un soi de frunze caci desi e de citiva ani in ghiveci nu face radacini decit ca niste fire


la fel am facut si cu bucati de radacina de hrean, sper sa faca radacina cum trebuie, anul trecut a facut niste frunze mari care iarna au murit, s-au ofilit si acum au inceput iar sa iasa timid au vreo 3-4 cm deja ..le mai las sa faca frunza mai puternica ai o sa pun sa scormonesc sa vad cum arata radacina ...
Fişiere ataşate
Immagine 390.jpg
cel nascut din seminte ...asa a fost toata iarna , de inaltimea si culoarea asta :-))
Immagine 390.jpg (156.42 KiB) Vizualizat de 3622 ori
Immagine 389.jpg
Immagine 389.jpg (136.62 KiB) Vizualizat de 3622 ori
Immagine 388.jpg
Immagine 388.jpg (133.04 KiB) Vizualizat de 3622 ori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 14/03/2012 11:30

crista scrie:Din pacate sunt putine frunze dar au fost si mai mari insa am ciugulit din ele ,. au stat in balcon ( este spre sud )deci lumina si soare toata ziulica , putin la adapost insa a nins pe ele cidn a fost ninsoarea cea mare in februarie, aveau fruzulite si atunci si totusi n-au patit nimic ... Nu le ud decit rar in perioada asta cam 1-2 maxim ori pe saptamina, cit a fost frig si zapada evident ca n-am udat :-)) am pozat numai astea 2 ghivece unde se vede clar ca iese din radacini mai mari si ingropate in pamint .. dar mai am si nascut din seminte .. ala e vesnic caci face mereu frunze frumoase si e verde tot anul , evident iarna mai firav , vara creste mare , inalt .. dar e un soi de frunze caci desi e de citiva ani in ghiveci nu face radacini decit ca niste fire


la fel am facut si cu bucati de radacina de hrean, sper sa faca radacina cum trebuie, anul trecut a facut niste frunze mari care iarna au murit, s-au ofilit si acum au inceput iar sa iasa timid au vreo 3-4 cm deja ..le mai las sa faca frunza mai puternica ai o sa pun sa scormonesc sa vad cum arata radacina ...


Foarte frumos :hug: :pup: :flower: ...se vede ca este patrunjel romanesc :wink:
Al meu nu este romanesc :( ...este importat ...l-am luat din super market ...este din acela cret ...
Dar cand am sa merg la Dragasani am sa imi iau si eu romanesc :) ...este mult mai aromat :peace:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 21/03/2012 10:06

Am revenit cu poze :wink: ...din evolutia patrunjelului :peace:
Fişiere ataşate
d.JPG
d.JPG (80.71 KiB) Vizualizat de 3467 ori
c.JPG
c.JPG (80.48 KiB) Vizualizat de 3467 ori
b.JPG
b.JPG (86.64 KiB) Vizualizat de 3467 ori
a.JPG
a.JPG (79.23 KiB) Vizualizat de 3467 ori
Imi place sa gatesc...

Imagine


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori