O seara intre prieteni...?

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 10/05/2007 04:30

Buna. Eu revin in acest subiect cu alte aperitive. Atunci cand te grabesti si nu mai ai timp sa cauti retete cred ca se poate dovedi util acest toppic.

1. salata de pui: piept de pui fiert, maioneza, castraveti in otet, ciuperci, boabe de porumb.
2. oua umplute cu ton: ton maruntit din conserva amestecat cu galbenusuri fierte tare, unt, condimente si ...un mot de maioneza
3. platou cu carne...aproape inevitabil
4. rulade din carne de porc cu cabanos, morcov, fasole fiarta... si din carne de curcan/pui cu branza topita si castraveti acri
5. clatite cu ciuperci in sos alb cu cascaval si clatite cu cascaval


...si nelipsitele flori :pup:

P.S. Am revenit cu link-ul pentru ruladele cu carne http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... e_de_carne
Fişiere ataşate
clatite cu ciuperci.jpg
clatite cu ciuperci.jpg (77.77 KiB) Vizualizat de 35796 ori
carnita.jpg
carnita.jpg (87.47 KiB) Vizualizat de 35796 ori
platou cu cruditati.jpg
platou cu cruditati.jpg (83.54 KiB) Vizualizat de 35796 ori
rulade.jpg
rulade.jpg (96.77 KiB) Vizualizat de 35796 ori
salata de pui.jpg
salata de pui.jpg (80.79 KiB) Vizualizat de 35796 ori
oua umplute cu ton.jpg
oua umplute cu ton.jpg (72.57 KiB) Vizualizat de 35796 ori
masa.JPG
masa.JPG (91.11 KiB) Vizualizat de 35796 ori
gerbere.jpg
gerbere.jpg (79.72 KiB) Vizualizat de 35798 ori
Ultima oară modificat 16/05/2007 11:41 de către Onna, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 10/05/2007 04:49

platoul cu cruditati e pt. mine, de asemenea , aleg si... florile...
frumos, apetisant, bravo :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 10/05/2007 07:24

Arata toate asa de bine, si atat de proaspete, yummmmmyyyyy. Onna, mie imi plac ruladele tale f. mult.

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

salata de pui

Mesajde albinuzza » 10/05/2007 07:32

Onna,cum ai facut salata de pui?Tare mi-ai facut pofta!

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 10/05/2007 07:46

:o aaaaaaaaaaa vreau si eu sa fiu printre invitatii tai, vreau un loc mic mic de tot (stau si in picioare) ca tare bine mai arata tot , esti o maestra.....
=D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 10/05/2007 10:05

Thea, multumesc frumos :hug: .Sunt toate bune, ma feresc in general sa fie prea grase, cu mult colesterol...Probabil ca tu faci aperitive mai dietetice, vreau si eu sa stiu, pentru ca am prietene care prefera mancarea mai usoara... :vis:

Roxana, multumesc :hug: Aveam fotografii din timpul prepararii ruladelor, dar nu stiu ce s-a intamplat cu ele. Voi verifica daca le-a salvat cineva din casa si voi pune la retete ilustrate daca te intereseaza in mod deosebit. Tu le faci altfel (ruladeele)?

Albinuzza :pup: uite asa: am fiert un piept de pui mai mare, l-am tocat marunt din cutit, nu din blender; apoi am adaugat o canita cafea ciuperci din conserva fierte si tocate din cutit, o canita cafea cu boabe de porumb fiert, 2-3 linguri de castraveti in otet cornichon taiati marunt din cutit si scursi bine de zeama. Dintr-un galbenus crud si unul fiert tare, 1 pahar ulei si 1 lingurita mustar am facut o maioneza. Am amestecat toate, am potrivit de sare si piper si am dat la frigider 1 ora, ca sa se imbine gusturile. Sper sa iti placa. O varianta 'scurta' dar foarte gustoasa este: piept de pui fiert si tocat si ciuperci fierte, tocate, scurse bine si maioneza. A avut si aceasta mult succes. Te astept cu impresii :hug: Reteta ta de salata, Albinuzza, o vad in concurs luna asta, nu? :wink: :)

Beba, dar tu esti invitata mea. :hug: Cand vii acasa, sa ma suni. Eu te astept cu drag. Cat despre aperitive, crede-ma ca se pot reproduce foarte repede. Ce e unic la noi :lol: este atmosfera: buna dispozitie si copii in jur. Eu te astept. Beba, ce pun grecii pe masa ca aperitive?

Dupa cum observati, eu va provoc :wink: :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 10/05/2007 11:00

=D> Felicitari Onna si din partea mea,totul preparat cu bun gust!
Mai mare dragul sa te asezi la o masa preparata in felul asta!
Sa nu mai vorbim de aperitive! :buuun:
Mersi,am notat si eu salata ta de pui. :flower: :hug:

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

Multam!

Mesajde albinuzza » 10/05/2007 11:42

Multumesc,Onna!
Sunt mare fan salatesi clar daca ramane salata la concurs sunt prezenta!Si daca nu ramane tot o sa va arat ce pap eu!
Maine vreau sa fac salata ta de pui!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/05/2007 07:34

Onna super retetele si de la prima masa si a doua .... si frumos prezentate ...

=D> =D> =D> =D> =D>

ps cum zice si Roxanel toate par asa proaspete .. eu insa am lesinat la culoarea rosiilor (si aici rosiile au gust nu sunt naspa ... insa parca asa colorate.. rosu rosu nu le.am vazut prea des :? )

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 11/05/2007 09:09

Nico, multumesc :pup: . Imi place sa-mi rasfat musafirii. Nu stiu cat voi mai putea :D , pentru ca dupa ce voi incepe serviciul voi avea mai putin timp liber. Si i-am cam obisnuit ca de fiecare data cand vin sa gaseasca cel putin ceva nou. De aceea ma bucur mult ca am gasit site-ul RC, pentru ca sunt sigura ca voi gasi noutati si bunatati.

Sa-mi spuneti daca v-a placut salata. :) Eu zic ca e intresant gustul acesta combinat: acru, dulce...

Crista, chiar erau foarte proaspete. Masa a fost fotografiata imediat ce am pus preparatele pe masa. :) Cumparaturile le-am facut doar cu cateva ore inainte. Iar rosiile...ai observat foarte bine: cand le-am taiat si le-am vazut asa le-am asezat pur si simplu pe farfurie, nu merita sa le amestec in vreo salata (asa cum era gandul meu initial). :)


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori