O seara intre prieteni...?

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 11/05/2007 11:24

=D> =D> =D> felicitari Onna :flower: ,totul arta extraordinar de bine !!!
...la o asemenea gazda mi-as face mereu drum :wink: ...la mancare :P

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 11/05/2007 03:12

Multumesc Mona :love: .In comparatie cu fetele noi putem spune ca locuim aproape, cel putin nu este nevoie sa trecem granita. :) E simplu, nu? Eu te astept. :hug:

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

salata mea

Mesajde albinuzza » 11/05/2007 03:47

Gata si salata mea de pui!Am mai adaugat 2 cartofei dar mici!
E un deliciu!Multam de reteta,Onna!
Fişiere ataşate
IMG_0172.JPG
IMG_0172.JPG (27.95 KiB) Vizualizat de 5150 ori
IMG_0173.JPG
IMG_0173.JPG (20.05 KiB) Vizualizat de 5150 ori

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 11/05/2007 04:14

Este intr-adevar delicioasa. :buuun: Eu cand o servesc la masa, o pun in farfurii pe un "pat" de salata verde. :wink:

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 11/05/2007 05:45

Buna idee, Albinuzza - harnicuta :) , cu cartofii cred ca este mai consistenta. Bravo! =D> =D>

Maria, asa cred si eu...ca maioneza da impresia ca este grea si este nevoie de verzaturi langa ea ca sa o improspateze, sa iti faca pofta sa o gusti. Eu am pus doar o frunzulita de salata :lol:, pentru ca am avut platoul cu cruditati.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/05/2007 03:07

Onna,am vrut si eu sa incerc varianta ta de salata de pui.Ne-a placut foarte mult! :roll: Am pus in plus de castraveciori ,porumb si ciuperci,cateva ridichi si ceapa verde.Am lasat-o la rece iar cand am mancat-o, am pus pe loc cateva frunze de rucola.A venit asa de bunaaa! :buuun:
Eu faceam salata de pui cu morcov crud,telina(tulpina),capere,ridichi,ceapa si salata verde.
Fişiere ataşate
Photo9001.jpg
Photo9001.jpg (25.05 KiB) Vizualizat de 5101 ori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 16/05/2007 11:44

Nicoleta, ma bucur mult ca v-a placut. Sa va fie de bine. :pup:
Am mai facut si eu asa cu telina si morcov crud, dar cred ca iese mai picanta cu ridichi. Voi incerca si eu.Multumesc pentru idee. :hug:

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 20/07/2007 01:10

Ieri am avut in vizita o prietena, si am vrut sa fac ceva mai deosebit. Am gasit intr-o revista o reteta de Panna cotta, dar am schimbat dupa ingreidentele pe care le aveam in casa si care ne plac mai mult. Si a iesit o bunatate, care s-a potrivit de minune la o intalnire intre prietene.

Panna cotta cu ananas

INGREDIENTE: 1 plic gelatina alba, 250ml smantana groasa, 200ml suc de ananas din compot, 3 linguri cu varf zahar tos+2linguri pentru caramel, ananas din conserva tocat bucati.

PREPARARE:
1. Se pune gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece si se lasa sa se inmoaie 10 minute, dupa care se dizolva la bain-marie.
2. Se incalzeste smantana si sucul de ananas pana aproape de fierbere, apoi se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.
3. Se adauga si gelatina la compozitia de smantana
4. Se pune in forme pana a doua zi, la frigider.
5. Inainte de servire, se pun intr-o tigaie 1 lingurita de unt, 2 linguri zahar si cuburile de ananas.
6. Se lasa sa se caramelizeze si se pune peste panna cotta. Se serveste imediat.

Pofta buna!

P.S. Reteta originala era cu lapte de cocos in loc de sucul de ananas si cu mango in loc de cuburile de ananas.
Fişiere ataşate
superbunjpg.jpg
superbunjpg.jpg (65.17 KiB) Vizualizat de 4924 ori

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 20/07/2007 01:20

:o uau ce bine arata :buuun: :buuun:
felicitari =D> =D> =D> dar mi-ai facut o pofta,de asta nici nu prea mai intru pe site.
:flower:

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 20/07/2007 02:06

Beba, eu si acum am in memorie imaginea de la Panna cotta ta... :roll: :roll: :roll: deci suntem chit :twisted: :wink: :pup:

Beba, ti-am dus dorul :hug: . Dar ce vad eu acolo? Un bebe mic in burtica? Prima fotografie? Ce mai faci? Cum te simti? Ce face puisorul? :vis: :vis: :vis: :)


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator