O seara intre prieteni...?

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 20/07/2007 02:16

Onna, arata minunat panna cotta, super!maine vine fiica mea la mine, si pt duminica o fac si eu.te rog sa imi spui cate grame are pliculetul de gelatina?
mersi :hug: :pup:
iasmina

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/07/2007 02:23

Onna arata minunat ... se si taie bine ???

si ce ochi ager ai :wink: e clar ca e o eco .... Beba ce faci acolo mergi pe blat ?????? preiei stafeta de la Iuli ??

dc e asa sa fie intr.un ceas bun!! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 20/07/2007 06:28

Iasmina: 10gr gelatina alba maruntita. :pup: Sa-mi spui si mie ce ai mai modificat, sa incerc si eu. Ca stii multe secrete.

Crista, ceine se pricepe, se pricepe :master: Eu am taiat cu un cutit mic :D , felii subtiri :D si nu a fost prea bine. Se rupeau. Eu am crezut ca trebuia un cutit de paine si felii late. Dar acum ca ma intrebi ...trebuia mai multa gelatina? Tu ce zici? De altfel arata frumos in farfurie, nimic de zis. Si nu se sfarama cand o presai cu lingurita. Se decupa frumos.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/07/2007 07:23

Nu cred ca de la gelatina .. cu toate ca eu as fii pus 16 gr sau in fine pachetul ala care l-am folosit eu odata de mult si scria ca e pt 500 ml de conmpozitie ... Iasmi tu pune-l pe ala ca gelatina la astia e cam kkcioasa ...

deci e din cutit.. imi amintesc ca si socrela mea se chinuie la taiat torturi ( alea de bezea sau de millefoi ... preferatele lui fii-su ... ) sau la tiat ruladele de carne ... incearca multe cutite pina gaseste unul pe masura ... cred ca in cazul musafirilor cea mai buna solutie e paharute mici de sticla ( care sa mearga si la cuptr si la congelator ) si facut portii unice ... cum face "hotzomanca" de cumnata ... nici ea nu se streseaza cu taiatul , nici lumea nu se uita ca a pus porti mai mari la unii si mai mici la altii =)) =)) ...

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 21/07/2007 01:20

fetelor, am o alta idee.facut un blat, ma mai gandesc din ce, pandispan sau foetaj, sau ceva la rece,pusa panna cotta ca o crema si atunci se poate taia si are si tinuta.incerc si va spun.dar la asta m-am gandit.deci iese ca un tort cu panna cotta crema, si fructele deasupra, eventual cu gelatina.
iasmina


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori