Paine cu cartofi

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Paine cu cartofi

Mesajde madi_marin » 04/06/2017 07:33

500 g făină
500 g cartofi fierţi în coajă şi raşi fin
200 m apă călduţă
2 lg de ulei
1 linguriţă sare ( eu aş pune 2)
10 g drojdie uscată
Se cerne făina.

Într-un castron, se amestecă făina cu razătura de cartofi şi se frământa bine cu degetele.

Se adaugă uleiul, sare şi drojdia uscată şi se toarnă apă puţin câte puţin amestecând mereu până se încorporează toată şi se obţine un aluat lipicios.

Se răstoarnă pe blatul pudrat cu făină şi se frămâtă cam 10 minute, adăugând câte puţină făină de câte ori este nevoie pentru a nu se lipi.

Se pune aluatul frământat într-un bol uns cu ulei şi se acoperă cu folie.

Se lasă la crescut timp de o oră.

După ce timpul a expirat, se întinde pe masa înfăinată, se aplatizează cu degetele, după care se rulează şi i se dă forma rotundă sau de franzelă.

Se pune într-o tavă pudrată cu făină şi se mai lasă la crescut până îşi dublează volumul.

Se coace la 200 grade C, pentru 30-40 de minute.

A doua zi, se taie perfect în felii.

Poftă bună!
Fişiere ataşate
pc-33.jpg
pc-33.jpg (108.88 KiB) Vizualizat de 621 ori
pc-11.jpg
pc-11.jpg (79.15 KiB) Vizualizat de 621 ori
pc-55.jpg
pc-55.jpg (86.02 KiB) Vizualizat de 621 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori