Papanasi moldovenesti

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

lina
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 17/08/2013 09:19

Papanasi moldovenesti

Mesajde lina » 14/02/2019 04:31

250g branza de vaci
4linguri faina
1ou
2linguri cu gris
2linguri zahar
un praf de sare
un varf de cutit bicarbonat
arome preferate
ulei pentru prajit
smantana si dulceata pentru servit
Intr-un bol se amesteca faina,gris,sare,zahar,arome,oul,branza si bicarbonat iar dupa ce totul este omogenizat,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa se odihneasca 10-15min.
Dupa acest timp,se imparte aluatul in doua,o bucata mai mare si una mai mica
Se ruleaza bucata de aluat mai mare cu o grosime de aproximativ 4cm,se taie bucati egale apoi fiecate bucata se aplatizeaza usor in palme infainate,se face o gaura in mijloc apoi se pun la prajit in mult ulei incins
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,se scot pe o farfurie cu prosop de hartie si se lasa deoparte
Restul de aluat se ruleaza dar cu o dimensiune mai mica,la fel se imparte in bucati egale,se fac mici sfere si de asemenea se prajesc si ele apoi se scot pe hartie de bucatarie
Se pun papanasii pe platou,deasupra se adauga smantana,in gaura se pune cate o sfera apoi dulceata preferata dar cea mai indicata e dulceata de visine.
Pofta buna!

Fişiere ataşate
20171001-090542.jpg
20171001-090542.jpg (334.78 KiB) Vizualizat de 433 ori
20171001-085904.jpg
20171001-085904.jpg (612.17 KiB) Vizualizat de 433 ori
20171001-083515.jpg
20171001-083515.jpg (454.49 KiB) Vizualizat de 433 ori
20171001-091247.jpg
20171001-091247.jpg (593.5 KiB) Vizualizat de 433 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori