Pastizio

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Pastizio

Mesajde lucia_bp » 03/01/2011 08:35

Un preparat traditional grecesc, dar cu influente italienesti.

Astfel, pregatind “ pastizio”, impacam “ si capra si varza ” !

Ingrediente :

-1 kg carne tocata de porc
-1 ceapa
-3- 5 catei de usturoi
-1 cana sos tomat ( bulion mai gros)
-1/2 cana ulei de masline
-4 oua
-2 frunze de dafin
-1 lingurita chimen pisat
-1/2 lingurita zahar
-1/2 lingurita sare
-piper
-unt
-1 kg macaroane fierte, scurse si racite
-300 ml lapte
-1 lingura amidon
-1 cana apa

Preparare :

Sotati carnea de porc tocata, intr-un vas uns cu putin ulei, amestecand continuu pana isi schimba culoarea si se albeste.
Adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul si chimenul pisat si caliti in continuare cateva minute.
Subtiati amestecul cu uleiul de masline, sosul tomat, punand in acelasi timp foile de dafin, zaharul, sarea si piperul.
Lasati la foc potrivit spre mic, amestecand ocazional, pana ce carnea este facuta.
Dati deoparte si lasati la racit.
Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent si separat, amestecati macaroanele cu 2 oua usor batute.
Puneti in vasul termorezistent intai un strat de macaroane, apoi unul de amestec cu carne, iar macaroane, iar carne, pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de macaroane.
Puneti laptele la fiert si separat dizolvati amidonul cu 1 cana apa.
Turnati amidonul in laptele ce fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.
Luati de pe foc, omogenizati cu 1 lingura de unt, lasati sa se racoreasca si inglobati 2 oua, usor batute.
Turnati amestecul repartizandu-l uniform peste ultimul strat de macaroane din vasul termorezistent si dati la cuptorul incins pentru 15- 25 min, la foc mare sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumosa, aurie.
Serviti cat este calda, portionata, acompaniata de o salata de sezon sau muraturi.
Fişiere ataşate
CIMG0614.JPG
CIMG0614.JPG (56.91 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0613.JPG
CIMG0613.JPG (57.23 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0599.JPG
CIMG0599.JPG (58.18 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0598.JPG
CIMG0598.JPG (55.99 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0597.JPG
CIMG0597.JPG (71.74 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0585.JPG
CIMG0585.JPG (76.24 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0519.JPG
CIMG0519.JPG (58.74 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0506.JPG
CIMG0506.JPG (39.61 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0502.JPG
CIMG0502.JPG (40.05 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0499.JPG
CIMG0499.JPG (37.83 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0492.JPG
CIMG0492.JPG (47.95 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0517.JPG
CIMG0517.JPG (68.37 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0511.JPG
CIMG0511.JPG (73.2 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0510.JPG
CIMG0510.JPG (71.74 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0507.JPG
CIMG0507.JPG (53.75 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0480.JPG
CIMG0480.JPG (73.76 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0488.JPG
CIMG0488.JPG (60.79 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0482.JPG
CIMG0482.JPG (77.83 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0477.JPG
CIMG0477.JPG (77.03 KiB) Vizualizat de 3579 ori
CIMG0473.JPG
CIMG0473.JPG (70.02 KiB) Vizualizat de 3579 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 03/01/2011 08:43

Foarte bun! De fapt este o musaca cu macaroane.Grecii sunt mari specialisti in musacale!

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 03/01/2011 10:11

Deja ai inceput sa gatesti??? :buuun: :buuun: :buuun:
Nu mai ai mancare pregatita ptr revelion??? :wink:
Nu vrei sa te muti la mine???Te iau copil de suflet :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 06/01/2011 07:00

miha1950 scrie:Foarte bun! De fapt este o musaca cu macaroane.Grecii sunt mari specialisti in musacale!


Multumesc, Miha1950 !
A fost chiar buna acesta " musaca " :buuun: :buuun: :buuun:

Uneori, pregatim mancaruri specifice diferitelor tari: de ex.- azi avem mancare mexicana; sau greceasca; frantuzeasca; indiana, etc.

Este o experienta interesanta si toti ai casei sunt in cautare de retete care mai de care de trasnite, interesante, etc. sau pe placul lor.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 09/01/2011 06:21

pupi scrie:Deja ai inceput sa gatesti??? :buuun: :buuun: :buuun:
Nu mai ai mancare pregatita ptr revelion??? :wink:
Nu vrei sa te muti la mine???Te iau copil de suflet :hug: :hug: :pup: :pup:


Da, da !
Am inceput sa gatesc imediat dupa revelion !
Familie mare...nu gluma...mancai pe masura !!!
:wink: :wink: :wink:

De mutat nu m-as muta, dar asa o zi, doua... sa-ti dau o mana de ajutor cand ai nevoie... as veni !

:love: :love: :love:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 16/01/2011 10:12

=D> Buna si gustoasa ! =D>

Am prestat si eu reteta,doar ca am ornat fiecare portie cu cate o rosie cherry ! :lol:
Fişiere ataşate
pastitio8.jpg
pastitio8.jpg (31.73 KiB) Vizualizat de 3160 ori
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 19/01/2011 04:23

Foarte frumos ti-a iesit, Carmenica !
=D> =D> =D>

Sper ca ti-a placut acest fel de mancare cu specific grecesc.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori