Pate din fasole boabe si dovlecel

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Pate din fasole boabe si dovlecel

Mesajde crista » 12/12/2014 05:28

Deci reteta e cam toata in titlu :-)

ingrediente

2-3 pumni de fasole boabe gata fiarta si scursa
1 dovlecel ( eu am avut zucchina , dovlecel cu coaja verde ) mare
2 catei de usturoi
ulei
sare

Am pus dovlecelul taiat cuburi ( sau felii ) in tigaie cu 2 linguri de ulei, cateii de usturoi striviti, sare si am acoperit cu capac. La foc mic sa se inabuse mai mult.
Din cind in cind am amestecat.
Cind dovlecelul e moale, intra furculita in el e gata.

Am scos usturoiul si l-am aruncat dar cine vrea cu gust puternic de usturoi il poate lasa. Am varsat dovlecelul cu tot cu uleiul in cratita sau castronul / vasul mixerului unde era si fasolea si am mixat pina a devenit cremos. ( eu l-am lasat mai grunjos ca imi place mai mult asa).

Verificati de sare si daca e nevoie mai adaugati ulei.

E foarte bun si merge cu siguranta inclusiv cu dovlecelul copt pe gratar si uleiul pus crud direct cind mixati.


cine vrea poate sa mai adauge si altele dar mie imi place asa simplu, un gust deosebit.
Fişiere ataşate
immagine_933.jpg
immagine_933.jpg (80.4 KiB) Vizualizat de 3968 ori
immagine_931.jpg
immagine_931.jpg (75.22 KiB) Vizualizat de 3968 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 12/12/2014 09:57

Fasolica si dovlecelul imi plac iar combinatia este excelenta. Imi place si mie prepararea simpla, asa cum spuneai, (putin usturoi este binevenit si eventual un strop de ulei la final, daca este necesar). Foarte bun cu siguranta si in plus usor de pregatit. =D>
Ultima oară modificat 12/12/2014 10:01 de către antoniah, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 12/12/2014 10:00

O reteta perfecta pentru gustul meu! :wink: O comit zilele urmatoare pentru ca nu am dovlecel in casa... :?

Crista... =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/12/2014 07:15

Interesanta reteta si combinatie =D> =D> =D> Cu siguranta este bun :buuun: Cred ca fac cu dovlecelul facut pe gratar, ca tot il pun in functie pentru un alt preparat :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/12/2014 10:19

Cred ca merge si cu dovlecel fiert la aburi in caz de regim dietetic. Dovlecelul ala i-a dat asa un gust deosebit ca abia ghiceai ce maninci.

Musai sa il fac cu nuci, mi-am pastrat fasole fiarta
:lol:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 13/12/2014 12:53

Crista trebuie sa il incerc si eu zilele astea o sa vin cu impresiii , felicitari imi place ca experimentezi mereu ceva nou :master: :master: :hug:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/12/2014 02:35

gol l-as fi mincat, direct din castron cu lingura :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 14/12/2014 11:43

O fac si eu asta ...ne place sigur! :buuun: :roll: :hug:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 15/12/2014 10:18

O reteta inedita, imi place mult asocierea dovlecelului cu fasolea.felicitari!
:master: :master: :master:
Iti dai seama ca sigur o incerc!
=D> =D> =D>

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/12/2014 12:21

azi fac din fasole si nuci :roll:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori