pentru fetele din Italia sau pt cunoscatorii de lb italiana

In acest forum puteti posta referintele dumneavoastra web in domeniul culinar, emisiunile TV culinare preferate, carti de bucate de referinta.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

pentru fetele din Italia sau pt cunoscatorii de lb italiana

Mesajde crista » 24/09/2007 10:25

forumul RAI al emisiunii PROVA DEL CUOCO

http://www.forum.rai.it/index.php?showforum=34

poate tb sa va inscrieti ca sa puteti citi ( eu m.am inscris SI NU m.au spamuit ... deci va puteti inscrie fara probleme )

o sa gasiti aici retetele din emisiune ( asta dc nu ati reusit sa le notati si va intereseaz) si multe altele ...

sunt pe capitole retetele mai deosebite

de exemplu retetele lui Salvatore de Riso
http://www.forum.rai.it/index.php?showtopic=127112&f=34

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 24/09/2007 04:04

:D m-am inscris imediat, mai ales ca urmaresc cand pot emisiunea. Pe Salvatore de Riso il cunosc personal ( in sensul ca l-am vazut in carne si oase , nu ca suntem preteni :D ) am fost de cateva ori in cofetaria lui - e ca atunci cand te duci la bijutier :P (ca preturi). Unul dintre torturile faimoase e cel cu ricotta e pera. Crista daca te intereseaza o reteta buna cu ingredientele astea o da Gennarino (nu al meu :D )

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/09/2007 04:23

mai Gennarino asta ( ala de pe net :P ) e o comoara la casa omului....


auzisem si eu de preturile lui De Riso cred ca au facut o data misto la tv ... :P ....

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 24/09/2007 04:41

crista scrie:mai Gennarino asta ( ala de pe net :P ) e o comoara la casa omului....


Mie-mi spui :P :P :P


crista scrie:auzisem si eu de preturile lui De Riso cred ca au facut o data misto la tv ... :P ....


Stiu ca e foarte gelos de retetele lui (nu le da nici daca piu fierul incins pe el) si daca ai observat la "prova del cuoco" arata toate ingredientele, arata modul de preparare, mai putin cantitatiile :rusine: ! Intr-un fel trebuie sa cam ghicesti ( pentru cine e expert poate ca nu-i o problema).
Am vazut ca sunt multe retete de al lui. Pana nu incerc una nu mai zic nimic ca nu vreau sa fiu rea :(

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 24/09/2007 04:59

ca sa nu stricam topicul cu chiflele scriu aici

Crista vorbim noi de tigelle si gnocco dar vine imediat Nico si ne da cu piadina peste ochi =)) =)) =))

Piadina:
Imagine

tigelle si presa specifica
Imagine

gnocco
Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/09/2007 05:11

Gabitza ca bine zici ...

uite ce tigaie misto pt tigelle ... cred ca o s aimi caut si eu sa ma cadorisc de sarbatori cu ea :P ....


Adry asa we .. tare gelos pe retete ... dadea si al baba reteta cu 1000 de oua tot sa nu reusesti sa intelegi ce si cum .... insa astea de pe cookaround sa stii ca il inregistrau pe caseta video si pe urma ascultau cu pauze, se uita a masa bine si mai scriau cite o reteta ca a carte ... cred ca isi baga ala unghia in git de ciuda... hahaha

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/09/2007 06:24

Gabriella, sa sti ca intre piadina si tigelle prefer piadina,gnocco fritto inca nu am mancat...dar trebuie sa fie bun. :roll:
Piadina am facut-o chiar ieri seara, as vrea sa incerc gnocco fritto...mi-ai facut pofta. :hug:
Crista,ce idee buna ai avut...eu nu prea ma uit la "prova del cuoco" dar se mai nimereste sa ma uit, sunt multe retete interesante...asa nu trebuie sa scriu pe repezeala reteta. :wink: :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/09/2007 07:28

ma bucur ca va este de folos ... si cind ma gindesc ca stiam forumul inca de anul trecut dar nu m.a dus capul 8)


Gabitza gnocco asta fritto cum se maninca ?? asta e spaima mea cea mare cind e vorba de ceva atit de traditional ca nu stiu cum s emaninca exact si sa nu fac vreo gafa ....


Fetelor aici la mine mai e ceva specific .. se numesc STREGHE e tot aluat ca de piine insa intins subtire ca piadina sa zicem si apoi taiate ca gnocco ala din poza Gabitzei dar coapte pe tava ... cu sare ( parca )

sa caut reteta caci e pe unul din forumurile italiene ....

sunt bune de mincat si asa goale .. le rontzai ... noi mincam la socrelul ca dc el e diabetic nu prea are voie multe ins ala streghe mai scapa ( cred ca asa isi face el normade carbohidrati in timp de iarna- pe a sarbatori)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/09/2007 10:32


Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 25/09/2007 03:36

Crista, gnocco eu il mananc si asa gol. de fapt e un fel de gogoasa sarata. sa spunem un langos crescut. al meu il mananca cu salam, su cu prosciutto (moartea gnoccului e prosciutto crudo dupa gustul meu) se striveste "infurietura" si se pune mezelul deasupra. merge bine si cu branzeturi . ah si aluneca asa bine daca il "uzi" putin cu Lambrusco =)) =)) =))
C. vrea sa mergem la Langhirano sa mancam gnocco cu prosciutto (la Langhirano sunt cantinele unde se stagioneaza prosciutto di Parma) si salam de Felino :buuun: :buuun: :buuun:


Înapoi la “Referinte web, emisiuni tv, carti de bucate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori