Piept de Pui cu Orez al Curry

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Piept de Pui cu Orez al Curry

Mesajde roxy14 » 16/01/2010 12:02

Ingrediente:

Piept de pui dezosat si feliat
1 pahar de orez
2 pahare de apa
ulei de masline
1 dinte de usturoi
1 ceapa medie
200 ml smantana
delikat
sare

Mod de preparare:

Se spala orezul bine si se pune la fiert in 2 pahare (eu urmez regula _fiecare pahar de orez se fierbe in cate doua de apa) cu sare si delikat.Cand este gata il punem la scurs .
Intre timp punem feliutele de piept de pui pe plita electrica pe o parte si pe alta cu putina sare si putin ulei,pana cand sunt putin rumenite (nu prea mult ca este o carne fara grasime)
Intr_o tigaie mai adanca ,punem putin ulei si prajim ceapa si usturoiul tocate marunt,apoi adaugam orez deja scurs si mestecam bine ptr putin timp.
Apoi adaugam smantana si mestecam continuu la foc lent timp de vreo 10 min pana cand incepe sa mai scada.
La sfarsit adaugam 2 lingurite de Curry si amestecam.
Luam feliutele de piept de pui si le servim alaturi de orezul al Curry .
Pofta Buna!!! :flower:
Fişiere ataşate
IMG_5239copy.jpg
fierbem orezul
IMG_5239copy.jpg (20.33 KiB) Vizualizat de 5068 ori
IMG_5241copy.jpg
adaugam smantana si mestecam
IMG_5241copy.jpg (53.23 KiB) Vizualizat de 5069 ori
IMG_5245copy.jpg
IMG_5245copy.jpg (49.03 KiB) Vizualizat de 5074 ori
IMG_5247copy.jpg
IMG_5247copy.jpg (36.31 KiB) Vizualizat de 5078 ori
IMG_5254copy.jpg
IMG_5254copy.jpg (43.18 KiB) Vizualizat de 5080 ori
IMG_5256copy.jpg
Pofta Buna!
IMG_5256copy.jpg (46.14 KiB) Vizualizat de 5082 ori
Ultima oară modificat 16/01/2010 12:19 de către roxy14, modificat de 3 ori în total.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 16/01/2010 12:13

Simplu de facut , light...dar gustos! =D> :roll: :flower:

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 16/01/2010 12:16

nicoleta64 scrie:Simplu de facut , light...dar gustos! =D> :roll: :flower:

Ideea este asta ,light ... :wink:
Reteta sigur ca este usoara ..sectiunea"usor de gatit" :lol:

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 16/01/2010 08:38

Pozele sunt super, reteta mi se pare interesanta,vreau si eu sa o incerce pentru ca merge la copii(cu mai putin cury). :peace: Am o intrebare in legatura cu smintina. :D de care e, aici sunt 2 feluri, una acra, si una dulce care nu se brinzeste cind o pui la sosuri sau la mincare.Tu de care folosesti :master:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/01/2010 12:01

=D> =D> =D>
:buuun: :buuun: :buuun:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 16/01/2010 12:14

ratatouille scrie:Pozele sunt super, reteta mi se pare interesanta,vreau si eu sa o incerce pentru ca merge la copii(cu mai putin cury). :peace: Am o intrebare in legatura cu smintina. :D de care e, aici sunt 2 feluri, una acra, si una dulce care nu se brinzeste cind o pui la sosuri sau la mincare.Tu de care folosesti :master:

Ratotuille ,smantana pe care o folosesc este special ptr gatit,as putea spune ca ar fi cea dulce care nu se branzeste cand o folosesc ..asta care o pun are o consistenta destul de grasa, iar mai am una care tot ptr gatit este dar este mult mai lichida si o folosesc doar la salse . :flower:
iti las o foto :arrow:
Fişiere ataşate
IMG_5258copy.jpg
IMG_5258copy.jpg (60.77 KiB) Vizualizat de 4974 ori

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 16/01/2010 12:15

lucia_bp scrie:=D> =D> =D>
:buuun: :buuun: :buuun:

Multumesc ,Lucia :flower: :flower: :flower:
Sa ai parte de o zi frumoasa :flower:

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 16/01/2010 07:18

Roxi, merci :master:
azi dimineata, la cafea am citit reteta ta si mi-a placut, pe cit de simpla pe atit de buna,m-am dus la billa, desi abia am gasit loc de parcare, si am luat smintina lichida dulce(din care eu fac frisca la prajituri), reteta ta a iesit fff buna
dupa aia am vazut poza ta, cred ca merge si cream fresch
oricum, danke :peace:
:flower:

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 16/01/2010 07:19

apropo, cum a fost Avatar :D

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 16/01/2010 08:43

=D> =D> :roll: arata tare bine Roxy, stii aceasta e una din " mincarea de duminica" cum spune fiica mea :P :P :P .
Duminica nu prea am chef sa gatesc si atunci fac ori piept de pui la gratar cu orez, ori cu legume stil chinezesc :lol: ... asa ce merge mai repede si sa fie si bun :lol:
:hug: :hug:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori