Pizza crocanta, focaccia subtire ca o piadina si chifle

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Pizza crocanta, focaccia subtire ca o piadina si chifle

Mesajde crista » 05/05/2007 11:17

aluatul
500 gr faina 00
300 ml apa la temperatura camerei ( reteta spune 250 ml dar fiecare faina inghite mai multa sau mai putina apa deci....)
2-3 grame de drojdie proaspata ( tb sa pun mult mai putina dar afara ploua si deci in casa era racoare si putina umezeala se simtea in aer care nu ajuta prea mult la dospit 8) asa ca nu m-am riscat )
1 lingura de sare

am dizolvat drojdia in apa si am adaugat faina in care era deja amestecata sarea ... am framintat pina am obtinut un aluat compact si am lasat 1 ora sa dospeasca in castron acoperit cu un servet de pinza

dupa 1 ora am cintarit aluatul ( erau 800 grame ) si l-am impartit in portii de 100 gr, am pus pe planseta de lemn presarata cu faina bilele de aluat presarate cu faina si acoperite cu servet de pinza sa dospeasca pt alte 6 ore ... Din pacate pt pizza si focaccia am asteptat numai 4 ore dar chiflele le-am lasat cca 6 ore la dospit ....

pizza
Am incalzit cuptorul la maxim inclusiv tava pe care urma a coc pizza ... aluatul l-am intins intii cu sucitorul putin si apoi cu miinile ( pe pumni pt ca e elastic si se preteaza :lol: ) de dimensiunea aproximativa a unei farfurii de felul 2 ... l-am pus pe hirtie de copt, am uns cu suc de rosii , presarat mozzarella taiata cuburi si masline + 2 frunze de busuioc ( din balcon)... Am asezat hirtia + pizza pe tava fierbinte si am dat la cuptor pt cca 7 minute

pt Focaccia crocanta intinsa la fel ca pizza intii cu sucitorul cit a capatat dimensiunea unei farfurioare de la ceasca de cafea si apoi intinsa cu mina ... am uns cu ulei in care am pus o ramurica de rozmarin ( proaspat taiata din ghiveci) si mergea sa presa niste sare groasa dar am uitat ...
Tava incinsa in cuptor apoi se aseaza pe ea hirtia de copt cu focaccia unsa .. la cuptor pina se rumeneste cca 7 min ...

chiar dc pare necoapte la prima vedere de fapt sunt coapte, si usor elastice ..cu un timp mai lung de coacere devin tari si casante ...


chifle

bilele de aluat asa cum le-am lasat la dospit dupa 6 ore ( au crescut mai mult decit dublu) se aseaza pe hirtia de copt pe tava incalzita in cuptor .. se pune o cratita cu apa pe fundul cuptorului sau se stropesc peretii cuptorului cu apa din cind in cind si se inchide repede usa sa ramina aburii inauntru ... la mine cuptorul le cam ardea de jos ( din cauza tavii ) asa ca aproape de sfirsit le-am rasturnat din tava direct pe gratarul din cuptor asa s-au copt uniform .... Au coaja tare si miez bun ... ideale pt a fii taiate la mijloc unse cu unt si umplute cu ce vreti apoi incalzite la MO pt micul dejun ...


ps1
Pt cine vrea putin mai groasa coca sau mai mare ca diametru poate sa faca bilutzele de 150-200 gr una .

ps2
sa taiati cu rotita pizza cit e aluatul crud pus pe hirtie inainte de a intra la cuptor .... altfel e cam greu de taiat cind e gata coapta :lol:
Fişiere ataşate
Immagine.jpg
chifla
Immagine.jpg (41.55 KiB) Vizualizat de 21438 ori
Immagine 007.jpg
chifla dupa 6 ore + 1 de dospire
Immagine 007.jpg (30.86 KiB) Vizualizat de 21438 ori
Immagine 017.jpg
focaccia cu rosmarin coapta
Immagine 017.jpg (53.61 KiB) Vizualizat de 21438 ori
Immagine 015.jpg
focaccia cruda
Immagine 015.jpg (37.05 KiB) Vizualizat de 21438 ori
Immagine 002.jpg
pizza gata
Immagine 002.jpg (67.71 KiB) Vizualizat de 21438 ori
Immagine 016.jpg
pizza
Immagine 016.jpg (62.03 KiB) Vizualizat de 21438 ori
Immagine 014.jpg
chiflele dupa 4 ore ( a 2a dospire)
Immagine 014.jpg (39.11 KiB) Vizualizat de 21438 ori
Immagine 013.jpg
bilele de aluat dupa 1 dospire de 1 ora (portionate)
Immagine 013.jpg (40.82 KiB) Vizualizat de 21438 ori
Immagine 012.jpg
aluatul dupa 1 ora
Immagine 012.jpg (37.62 KiB) Vizualizat de 21438 ori
Immagine 010.jpg
aluatul framintat si pus la copt la 9 dimineata .. incepe asteptareaaaaaaa
Immagine 010.jpg (35.58 KiB) Vizualizat de 21438 ori
Ultima oară modificat 05/05/2007 08:02 de către crista, modificat de 4 ori în total.

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 05/05/2007 04:24

Crista :pup: ,unde sunt pozele :?: ???????
...sau numai eu nu le pot vedea :? ???!!!!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/05/2007 04:28

nici eu nu le pot vedea decit la mine in calculator ... =)) =)) .... am facut plingere la stapinire asa ca astept ....

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 05/05/2007 04:38

atunci asteptam :D ....cred ca este vremea siestei =)) =)) ..

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 05/05/2007 04:47

Se pare ca pozele refuza sa apara, dar le astept si eu ca si voi. Reteta este f. interesanta. Bravo! =D>

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/05/2007 05:01

asa e Maria si mai ales usor de facut .. mai mult astepti sa creasca decit muncesti :lol: .... iar faptul ca are putina drojdie e super ...

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/05/2007 06:15

se vad pozele ... e a 3 a oara cind le sterg si le pun din nou offffffffff

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 05/05/2007 07:53

Eu le vad!!! :flower: :flower:
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 05/05/2007 11:01

mai bine nu le mai vedeam :x ...acum am sa stau cu gandul la pizza,am sa visez :vis: o portie generoasa :roll: :buuun:...
maine sigur o "execut",ca nu se mai poate !!!!!

ps.imi place "ajutorul" pe care l-ai avut :wink: -ceasul-!!!! :pup: :hug:

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 06/05/2007 01:22

crista draga,a fara cuvinte, numai :buuun: :buuun: :buuun: , felicitari.ca intotdeauna inegalabila in bucataria italiana :flower: :flower: =D>
iasmina


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori