Placinte cu cartofi si varza murata

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Placinte cu cartofi si varza murata

Mesajde Leila » 18/03/2007 11:39

Necesar :

Ptr. aluat

1/2 kg faina
o jumatate de drojdie proaspata
sare
apa

Ptr. umplutura :

varza murata cam 1/2 kg
cartofi 5buc mijlocii
sare si piper macinat
ulei ptr. calit varza


Dizolvam drojdia intr-un pic de apa calduta, punem de plamadeala, apoi framantam adugand inca un pic de apa si obtinem un aluat nu prea tare.
Lasam la dospit . Intre timp curatam cartofii ,ii taiem si ii punem la fiert.
Varza o spalam intr-o apa ,o stoarcem si o punem la calit pe un pic de ulei.
O codimentam cu sare si piper.
Cand cartofii sunt fierti ii strecuram, ii zdrobim si ii amestecam cu varza ,se mai adauga daca e necesar sare si piper.

Rupem din aluatul dospit bucati de marimea unei mandarine , o presam cu mana un pic si in mijloc asezam umplutura de cartofi si varza.Tragem aluatul peste umplutura si intindem o foaie nici prea groasa nici prea subtire. Se coace in tigaia unsa cu putin ulei.
Fişiere ataşate
100_2461.jpg
Aici e produsul final .
100_2461.jpg (49 KiB) Vizualizat de 15040 ori
100_2462.jpg
ungem tigaia cu ulei cu ajutorul unui pamatuf (al meu e din pene de gasca) si punem placinta la copt .
100_2462.jpg (40.21 KiB) Vizualizat de 15040 ori
100_2460.jpg
intindem o foaie nici prea groasa nici prea subtire
100_2460.jpg (18.2 KiB) Vizualizat de 15040 ori
100_2459.jpg
rupem din aluatul dospit bucata cat o mandarin mai mica ,o intindem putin prin presare si punem in mijloc umplutura de aceeasi marime cat a aluatului.Tragem aluatul peste umplutura.
100_2459.jpg (23.32 KiB) Vizualizat de 15040 ori
100_2458.jpg
cartofii fierti si zdrobiti ii amestecam cu varza si mai putem codimenta cu sare si piper daca e nevoie
100_2458.jpg (38.31 KiB) Vizualizat de 15040 ori
100_2455.jpg
in timpul in care fierb cartofii calim varza murata
100_2455.jpg (39.68 KiB) Vizualizat de 15040 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 18/03/2007 05:33

astea sunt ca placintele cu cartofi pe care le manacam la Felix, cu mujdei de usturoi smantana :buuun: trebuie incercate, cele cu cartofi sunt preferatele mele oricum

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 18/03/2007 05:44

mie imi plac alea cu smantana si usturoi!!!!Leila cum se fac?
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/03/2007 08:58

eu cum am sarit peste reteta asta????????

Leila pe mine una m-ai omorit cu zile .. placinta asta e meseriasa.... chiar ca tb sa o pun in practica curind... :hug: :hug:

sa imi zici numai cit are un pachet de drojdie la tine ca sa imi dau seama cit e o jumatate sin el ... la mine pachetul are 22 gr ( parca)

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 18/03/2007 09:05

:o tare interesant arata :x nici d-astea n-am mancat :? cu astea cred ca pot sa fiu receruta in casatorie, adica dupa ce le mananca..sigur o sa vrea sa ne casatorim iar. :P =))
maine........plec in cautare de varza. leila, poti sa-mi trimiti si mie juma de varza murata prin send file..?? :P =))

deci lamuriti-ma ca inca ma uit la monitor cam cum se uita.. sora vitelului la poarta noua :? chestia aia care se coace in tigaia unsa cu grasime (cu o pana sau ceva de la o galinacee) e reala? si daca e reala..de ce arata asa.......umflatica si apoi super plata?? :x

cred ca e momentul sa beau un vin italian ca sa inteleg mai bine lucrurile :P

adriana stoica
Incepator
Mesaje: 65
Membru din: 24/02/2007 10:07
Localitate: ROMANIA

Mesajde adriana stoica » 18/03/2007 09:13

cara,in tigaie se umfla de la drojdie ,se coace apoi se desumfla cind se raceste,(cred ca mam exprimat bine) :flower:
explicatia mea asta ar fi :peace:
:flower: :flower: :flower:
ADRIANA

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 18/03/2007 09:15

Unde s-a ascuns pana acum reteta asta? ca eu nu am vazut-o :?
O bunatate placinta asta :buuun: .Am facut numai cu varza pana acum(cruda sau murata),fara cartofi.Cred am sa incerc si asa!Tot am in meniu pentru maine o varza calita cu mamaliguta :buuun:
Pupici :pup:... si inca unul :pup:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 18/03/2007 09:17

eu ma intrebam daca se intzeapa cu ceva sau daca se decide ea sa se aplatizeze :?

oricum, dincolo de nelamuririle mele.., e o minunatie placinta asta.
un fel de placinta cu varza calita.
se mananca cu ceva anume? sau simpla?

la ce placinte cu cartofi va refereati ioana si angi? lamuriti-ma si pe mine :rugaciune:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/03/2007 09:51

cara scrie:eu ma intrebam daca se intzeapa cu ceva sau daca se decide ea sa se aplatizeze :?

oricum, dincolo de nelamuririle mele.., e o minunatie placinta asta.
un fel de placinta cu varza calita.
se mananca cu ceva anume? sau simpla?

la ce placinte cu cartofi va refereati ioana si angi? lamuriti-ma si pe mine :rugaciune:


Se mananca asa ,simpla si nu o intep cu nimic :lol: se dezumfla ea de buna voie =)) cand o scot din tigaie :D .

Fetele se refera mai mult ca sigur la langose,acestea se coc in ulei abundent si se razuie pe el branza telemea si se pune smantana, sau se unge cu amestec de usturoi si smantana si peste se razuie cascaval. In compozitia langoselor nu se pune cartofi, dupa reteta mea :wink:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/03/2007 09:57

angelique scrie:mie imi plac alea cu smantana si usturoi!!!!Leila cum se fac?


Draga Angelique, iti multumesc ptr. floarea ce mi-ai oferit, chiar si virtual e un gest frumos :flower: :pup: :pup:
Voi face si langosele ,dar aceasta saptamana voi fi un pic mai ocupata :( , ne vine un control de la CAS Bihor si daca totul iese bine :rugaciune: sambata ma voi apuca de ele :pup:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator