Prajitura Boema

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Prajitura Boema

Mesajde madi_marin » 04/06/2017 07:53

Blat:
2 ouă
130 g zahăr
150 ml ulei
100 ml lapte
200 faină
50 g cacao
5 g praf de copt
Crema ganache:
250 g ciocolata neagră
250 ml frişcă lichidă
Sirop:
150 g zahăr
250 ml apă
Glazură:
200 ml frişcă lichidă
200 g ciocolată neagră
50 g zahăr
Decor:
300 ml frişcă lichidă
50 g zahăr pudră
1 pliculeţ întăritor de frişcă
Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul, până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele.

Făina cu praful de copt şi cacaua se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă 24×24 , se toarnă compoziţia şi se nivelează. Se coace 17 minute la 180 grade C (încălzire sus-jos). Când e gata, se dă la răcit.

Pentru crema ganache, încălzim bine frişca lichidă, apoi o turnăm peste ciocolata ruptă în bucăţele şi amestecăm bine până aceasta s-a dizolvat. Lăsăm la răcit cel puţin două ore, după care spumăm cu mixerul.

Pentru sirop, caramelizăm zahărul, după care stingem cu apă şi lăsăm la foc mic să se dizolve complet şi să scadă.

Pentru glazură, încălzim frişca lichidă cu zahărul, apoi turnăm peste ciocolata ruptă în bucăţele şi amestecăm până la completa dizolvare a acesteia. Lăsăm la răcit.

Montare: blatul răcit se taie cuburi, apoi acestea se însiropează bine, după care se glazurează ( se păstrează puţină pentru stropit frişca). Se dau la rece să se întărească glazura.

Pe fiecare cub glazurat, se şpritează cremă ganache, apoi frişcă bătută şi stropi de glazură.

Poftă bună!
Fişiere ataşate
boema-11.jpg
boema-11.jpg (78.94 KiB) Vizualizat de 589 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori