Prajitura cu branza, cacao si struguri

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
deyutzky
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 22/05/2012 07:14

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Mesajde deyutzky » 12/10/2016 06:21

Pentru o tava de 23x23cm: Blat de cacao:
180 g faina
150 g zahar
4 oua
100 ml apa/lapte
100 ml ulei
3 linguri de cacao
1/2 plic praf de copt
1 varf cutit de sare
Compozitia de branza:
330 g branza dulce
150 g zahar
1 ou
1 lingura cu varf de amidon
1/2 fiola esenta de vanilie
cateva bobite de struguri(optional)
zahar pudra(optional)
Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea si o lingura de zahar, pana cand se fac spuma. In alt bol mixam galbenusurile cu restul de zahar, apoi adaugam apa/laptele si uleiul.

Separat amestecam faina cu cele 3 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam aceasta compozitie treptat peste compozitia de galbenusuri si mixam pana la incorporare.

La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.

Turnam aceasta compozitie in tava tapetata cu hartie de copt.

Compozitia de branza:

Eu am folosit branza de la tara care era scursa bine de zer, daca luati din magazin e mai moale si va trebui scursa de zer. Tin sa va spun ca am facut prajitura si cu branza cumparata si am scurs-o doar foarte putin(de aceea va spun ca trebuie scursa bine daca vreti sa obtineti acelasi aspect ca cel din poze), a iesit foarte buna, doar ca nu are acelasi aspect ca aceasta. Branza s-a lasat pe fundul tavii si s-au format 2 straturi. Oricum ar fi, gustul este delicios in ambele cazuri.

Intr-un vas amestecam branza cu oul si zaharul, apoi adaugam amidonul si esenta de vanilie.

Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.

La final adaugam si bobitele de struguri si dam tava la cuptorul preincalzit. O lasam aprox. 30 de minute la foc potrivit.

O verificam cu o scobitoare sa fim siguri ca este gata, apoi o scoatem din cuptor si o lasam la racit. O portionam si o servim cu maaare pofta! Se poate pudra cu zahar sau nu, depinde cum va place.

Sper s-o incercati si voi ca tare buna e!
Fişiere ataşate
img-2288.jpg
img-2288.jpg (2.21 MiB) Vizualizat de 725 ori
img-2287.jpg
img-2287.jpg (2.14 MiB) Vizualizat de 725 ori
img-2279.jpg
img-2279.jpg (1.88 MiB) Vizualizat de 725 ori
img-2276.jpg
img-2276.jpg (1.85 MiB) Vizualizat de 725 ori
img-2274.jpg
img-2274.jpg (2.21 MiB) Vizualizat de 725 ori
img-2272.jpg
img-2272.jpg (1.86 MiB) Vizualizat de 725 ori
img-2269.jpg
img-2269.jpg (1.61 MiB) Vizualizat de 725 ori
img-2264.jpg
img-2264.jpg (2.34 MiB) Vizualizat de 725 ori
img-2262.jpg
img-2262.jpg (2.42 MiB) Vizualizat de 725 ori
img-2253.jpg
img-2253.jpg (1.3 MiB) Vizualizat de 725 ori
prajitura-cu-cacao-branza-si-struguri-final2.jpg
prajitura-cu-cacao-branza-si-struguri-final2.jpg (845.89 KiB) Vizualizat de 725 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori