Prajitura cu crema de vanilie

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 07/08/2007 09:20

violeta scrie:BUNA
MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA VA ROG.........AM GASIT O RETETA DE PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE TRIMISA DE MONA DIN GALATI SI PREA SUNT TOATE INGREDIENTELE SCRISE.....MA REFER LA FAINA SI LAPTE-NU SCRIE CE SE FACE CU EL ,IN CE COMPOZITIE SE PUNE...............EU FAC ACUM PRAJITURA SI SPER SA MA AJUTATI :?

Blatul de la prajitura se prepara cu urmatoarele ingrediente:
3 albusuri
6-7 linguri zahar
6 linguri apa rece
3-4 linguri faina
3 linguri cacao
1 plic praf de copt
le amesteci asa cum scrie in reteta, si compozitia o pui la copt,intr-o tava mai mica 20cm pe 30cm
Crema o faci cu:
100gr unt(sau margarina)
1 plic budinca de vanilie
350ml lapte
coaja si zeama de la o lamaie
Laptele se foloseste la prepararea budincii,Mona nu a explicat asta.Deci tu poti gasi o budinca in plic de preparat in casa, care se face cu alta cantitate de lapte. Untul il freci crema(sa fie scos din timp din frigider)si apoi il introduci in budinca RECE,adaugi zeama si coaja de lamaie.Apoi pui crema deasupra blatului racit si insiropat,o bagi in frigider minim 1 ora.Eu am preparat acesta prajitura si este f.buna.
Reteta este oricum aici. http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... de_vanilie

violeta
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 06/08/2007 07:40
Localitate: FOCSANI

Mesajde violeta » 08/08/2007 08:36

multumesc mult de tot......abia acum am citit msg de la tine .a iesit f buna prajitura de vanilie......doar ca eu am pus vreo 6 linguri de faina ....de acum stiu exact cum sa fac.


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori