Prajitura super pufoasa cu visine

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9352
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Prajitura super pufoasa cu visine

Mesajde lucia_bp » 14/02/2010 03:48

Nici ca se poate o preparare mai usoara si rapida, cu rezultate spectaculoase in gust, arome, etc..
O adevarata “ pufosenie” de prajitura cu visine, de care va veti “ indragosti” pe loc si la prima vedere, astazi, de Sfantul Valentin !

Ingrediente :

-4 oua
-15 linguri cu varf faina cu agent de crestere sau faina obisnuita + 1 plic praf de copt de 10 g
-12 linguri zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-9 linguri ulei de floarea- soarelui
-15 linguri pana la 240- 250 ml lapte caldut
-1 plic praf de copt a 10 g
-aproximativ 700-800 g visine fara samburi ( ananas, caise, piersici, etc)
-sferturi de nuca, cantitate dupa preferinta

Pentru ornat:
-zahar pudra vanilat

Preparare:

Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtineti o crema groasa, albicioasa si pufoasa, apoi adaugati treptat uleiul, cate 1 lingura de lapte caldut, iar la sfarsit, inglobati cu o spatula, faina cernuta impreuna cu 1 plic praf de copt- daca ati folosit faina cu agent de crestere sau cu 2 plicuri de praf de copt- daca ati folosit faina obisnuita.
Adaugati cate putin din cantitatea de lapte precizat, astfel incat sa obtineti un aluat potrivit, care sa curga usor, mai gros decat cel de clatite.
Turnati-l intr-o tava mare de aragaz (30x35 cm la interior), captusita, inclusiv peretii, cu hartie de copt,
Asezati uniform deasupra aluatului, visinele putin scurse si presarati sferturile de nuci.
(Cand folosesc visine fara samburi din compot, eu le rastorn din borcan intr-o strecuratoar, nu le las la scurs si nu le trec prin faina sau amidon).
Dati la cuptorul bine incins, cu 15 min inainte de a introduce tava, pentru 35-40 min sau pana ce trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita, dar nu prea tare si nu inchisa la culoare.
Coaceti la foc mic, pe toata durata, reducand flacara la mic ( 175 grade) din momentul cand introduceti tava in cuptor.
Scoateti tava, lasati 5 min sa se racoreasca prajitura in ea, apoi, prinzand de marginile foii de copt o asezati pe un gratar, o pudrati cu zahar praf vanilat si o lasati la racit.

Precizari:
Folositi o tava cat mai intinsa astfel incat aluatul sa acopere in strat foarte subtire fundul tavii, pe care il veti nivela inclinand tava.
Visinele puse peste aluat nu trebuie sa se scufunde in acesta mai mult de jumatate.
Daca vedeti ca ele cad in aluat, dati tava la cuptor pentru maxim 15 min, scoateti-o si lucrand foarte repede, asezati visinele si nuca si dati din nou tava la cuptor pana se coace prajitura. In acest caz, presarati si putin zahar tos deasupra.
Respectand aceste indicatii, precum si cele din reteta, veti obtine o prajitura, nu exagerat de inalta (desi veti constata cu uimire cat de mult creste in inaltime!), dar in care, visinele vor fi uniform repartizate pe toata inaltimea blatului crescut in cuptor, avand astfel o proportie aproape egala de blat si visine.
Aluatul va fi moale si deosebit de pufos, iar visinele vor ramane zemoase si moi.
Fişiere ataşate
CIMG6796.JPG
CIMG6796.JPG (36.21 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6803.JPG
CIMG6803.JPG (51.37 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6801.JPG
CIMG6801.JPG (49.44 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6797.JPG
CIMG6797.JPG (38.81 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6795.JPG
CIMG6795.JPG (44.38 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6794.JPG
CIMG6794.JPG (61.99 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6793.JPG
CIMG6793.JPG (59.15 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6788.JPG
CIMG6788.JPG (61.1 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6787.JPG
CIMG6787.JPG (56.5 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6784.JPG
CIMG6784.JPG (42.83 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6783.JPG
CIMG6783.JPG (64.6 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6779.JPG
CIMG6779.JPG (18.26 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6778.JPG
CIMG6778.JPG (20.82 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6776.JPG
CIMG6776.JPG (21.69 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6775.JPG
CIMG6775.JPG (23.28 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6770.JPG
CIMG6770.JPG (28.09 KiB) Vizualizat de 97967 ori
CIMG6768.JPG
CIMG6768.JPG (46.86 KiB) Vizualizat de 97967 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

qadrianaq
Incepator
Mesaje: 252
Membru din: 18/04/2009 10:23
Localitate: Bucuresti

Re: Prajitura super pufoasa cu visine

Mesajde qadrianaq » 14/02/2010 04:20

super arata si cred ca este la fel de buna
ce de visine ..exact cum ne place
=D> =D>

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 14/02/2010 05:38

da ai avut ceva de munca azi :flower:
arata super, merge la :cafea: -luta :peace:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 14/02/2010 05:59

iar ai fost foarte harnicuta, dar cu prajiturica asta, cu visinile asezate perfect una langa alta m-ai dat gata, imi este foarte pofta
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9352
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Re: Prajitura super pufoasa cu visine

Mesajde lucia_bp » 14/02/2010 06:00

qadrianaq scrie:super arata si cred ca este la fel de buna
ce de visine ..exact cum ne place
=D> =D>


Multumesc !
Este grozava !
Am ajuns sa o fac aproape in fiecare zi si tot nu ne mai saturam de ea !

Daca se respecta cele scrise in reteta si precizari, mananci si blat si visine, in acelasi timp.
De regula, se intampla sa ai ba fructe in partea de sus a blatului, daca acesta este prea vartos si nu le lasa sa coboare in timpul coptului, ba in partea de jos a prajiturii cand aluatul este prea moale.

Incearc-o si ai sa vezi !
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4135
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 14/02/2010 07:48

Arata foarte bine aceasta prajitura :buuun: , imi place foarte mult acest gen de prajitura ...si cu visine o nebunie :roll: :hug: :flower: :pup:
Imi place sa gatesc...
Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 14/02/2010 10:35

Un gust delicat de vara si copilarie :buuun:
:flower: :hug: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 14/02/2010 11:32

lucia cand vad ca ai mai pus o reteta ma arnc imediat asupra ei pt ca stiu ca mereu vii cu ceva deosebit si bun,felicitari,pacat ca nu am visine..... :hug: :flower:

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 15/02/2010 12:33

=D> =D> Felicitari Lucia, prajitura e f. apetisanta.

crismiha
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 06/11/2009 11:53

Mesajde crismiha » 15/02/2010 01:10

mamamia arata super de bine felicitari! :buuun: :buuun: :buuun: [/img]


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori