Prepararea Maionezii

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Alinuta
Incepator
Mesaje: 35
Membru din: 08/07/2005 02:51

Prepararea Maionezii

Mesajde Alinuta » 20/08/2005 12:26

Daca vi s-a taiat maioneza scoateti cateva linguri intr-o cescuta, amestecati-o cu lapte rece, apoi reintroduceti-o in vasul initial. Adaugati si cateva picaturi de otet.

Alexandra
Incepator
Mesaje: 64
Membru din: 23/08/2005 05:01
Localitate: bucuresti

Mesajde Alexandra » 20/09/2005 04:41

Uite, pt ca eram extrem de curioasa am facut special o maioneza pe care am taiat-o ( am pus ulei mai mult si albusurile reci si s-a taiat instantaneu) apoi am aplicat metoda ta si...surpriza ...nu s-a intamplat nimic.Asa ca fara suparare sa nu crezi ca tot ce scrie in reviste sau carti e probat si adevarat....
ALEXANDRA

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 20/09/2005 08:22

Ia incerca sa pui in loc de lapte doar simpla apa rece. Si multa rabdare. Sa-mi spui daca a mers.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 29/09/2005 12:22

No sa va spun cum procedez eu cand tai maioneza... peste compozitia toata pun o lingurita de mustar si bat la viteza maxima a mixerului!

De la un timp mi-am luat obicei si pun mustarul inca de la inceput sa fiu sigura ca nu am surprize! :)

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/12/2005 09:06

:) eu incep alta maioneza cu un singur galbenus de ou.
cand constat ca 'se leaga'..adaug treptat..maioneza taiata..in ritmul in care as adauga uleiul... deci "treptat":)
in felul asta nu se pierde nimic
mama (care chiar se pricepe)..lega maioneza taiata cu o lingurita de mustar sau cu un galbenus de ou fiert. minunea s-a petrecut..de n ori, sub ochii mei (in copilarie). deci: e posibil:)
numa` ca, atat mama, cat si eu..nu folosim mixerul:) :wink:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 08/12/2005 10:14

Cara felicitari pentru rabdarea de a freca maioneza cu lingura... eu nu am atata rabdare! Daca nu e gata in 2-3 minute deja incep sa cred ca imi v-a lua o vesnicie sa termin ce am inceput!

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 08/12/2005 10:23

chestia cu mustarul pus de la inceput sau cand se taie chiar tine. asa fac si eu.
inainte de a sti smecheria asta nu faceam maioneza decat daca puneam si un galbenus fiert, dar acum sunt meseriasa, fac numai din galbenusuri crude.

Nally, si eu fac maioneza cu lingura desi am si mixer si robotel, nu stiu de ce, dar imi pare mai buna :D

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 08/12/2005 10:29

Ioana tot nu renunt la mixer! :D

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/12/2005 05:23

Nally scrie:Cara felicitari pentru rabdarea de a freca maioneza cu lingura... eu nu am atata rabdare! Daca nu e gata in 2-3 minute deja incep sa cred ca imi v-a lua o vesnicie sa termin ce am inceput!


ca sa fiu sincera pana'n panzele albe tre` sa mentionez ca folosesc cu mare succes furculita:) cu lingura.. n-am incercat, insa numa` cand imi imaginez(si am ceva imaginatie..) renuntz la proiectul maioneza:)
in alta ordine de neidei, ador maioneza cu ciumpercutze si vinetele cu maioneza..mmmmmmmmmm..

dienuta
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 22/11/2005 01:17
Localitate: satu mare

Mesajde dienuta » 08/12/2005 09:25

mai eu decand tin minte ca am facut prima oara maioneza (si ii destul de mult timp de atunci) o fac cu lingura de lemn si din oua crude, si pun mustarul de la inceput. si nu vreau sa ma laud dar nu mi s-a taiat niciodata. dar am si eu o intrebare (nu de alta, dar cum ce am scris mai sus este singura metoda de a face maioneza pe care o cunosc) voi cand puneti mustarul daca nu la inceput?
dienuta


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori