Retete cu linte

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Retete cu linte

Mesajde Onna » 14/07/2007 12:55

Mi-ar placea sa incerc niste retete mai deosebite cu linte; eventual o salata sau chiar o mancare calda fara prea multe grasimi. Eu am cumparat linte rosie.

Mi-ati putea da si mie cateva idei? Multumesc :hug:


Recunosc ca nu am avut timp sa cercetez site-ul sa vad daca sunt retete cu linte :D :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/07/2007 08:38

Onna sunt multe retete ... cu linte .... deci cel mai bine :

da click pe cautare .. e sus in bara galbena ...
apoi in dreptunghiul cel mai de sus scrii LINTE si dai enter
or sa iti apara 2 pagini de subiecte in care se vorbeste de linte .. nu sunt toate retete dar sunt destule :
lintea Stellei din Cipru
drobul lui Miha
linte cu cirnati- Maria
peste in crusta de linte Ioana ...

si mai sunt .... deci cautare placuta :lol:

se pot face si chiftelute .... lintea fiarta scursa amestecata cu alte legume tocate sau maruntite ( ca la pirjaole ) , ou , faina si pesmet si prajite in tigaie sau pe teflon sau in cuptor .... sunt fff bune

se poate face si piure .... ca acel de cartofi ....

se poat pune si èutin chimen dc va plce ... o sa ii dea un gust mai oriental ( supa de linte rosie cu chimen pisat deasupra e o veche reteta otomana de la care s-au inspirat turcii de azi si libanezii .. oricum imp otoman a fot peste ei toti pina acum cca 100 de ani )

asta rosie e buna ca n-are pielita /coaja ca cealalta ... coaja e cea care te baloneaza .. iar chimenul are avantajul de a ajuta sa digeri mai usor lintea si nu te balonezi ...
Ultima oară modificat 14/07/2007 10:40 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 14/07/2007 10:36

Multumesc, Crista. :hug:
Revin cand am ales si am gatit. Te pup. :pup:

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 18/07/2007 06:49

Crista, toate retetele puse pe forum (cu linte) sunt interesante dar eu am vrut sa incerc ceva foarte nou. Si mi-a venit ideea asta.
http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... _de_vinete
Am trecut si aici link-ul ca sa poata fi gasita usor de persoanele care vor mai dori sa gateasca linte.

Voi mai gati cu linte, e foarte gustoasa. Seamana parca cu fasolea putin la gust :D.
Fişiere ataşate
05. final.jpg
05. final.jpg (95.76 KiB) Vizualizat de 39802 ori

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 18/07/2007 07:17

Da ai dreptate are ceva in comun cu fasolea! Eu iarna o gatesc exact ca pe iahnia de fasole si o folosesc garnitura la carnat prajit sau chiftelute!

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 18/07/2007 07:33

eu o fac intr-un mod foarte foarte simplu si rapid.
toc 1/2 de ceapa mica-mica si o calesc in putin ulei, pana ce devine sticloasa, apoi adaug 1 morcov mic ras pe razatoarea fina si 1 tija de telina tocata si ea marunt. peste aceastea pun lintea din conserva si 1/2 pahar de apa. o las sa dea intr-un clocot si mai adaug suc de rosii. mai dau intr-un clocot si gata.
in farfuria mea pun si marar tocat marunt.
sotul meu mereu face bis la acest fel de mancare.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 18/07/2007 11:10

Eu lintea o prepar exact ca Gabriella.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/07/2007 07:24

nicoleta64 scrie:Eu lintea o prepar exact ca Gabriella.



pai nu sunteti din aceasi regiune ?!?! chiar dc una la un cap si una la celalalt ... iar eu intre voi =)) =)) =)) =))


mararul ala e in plus :lol: reteta italiana e cu foi de dafin 8)

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 19/07/2007 08:52

Adry, sa stii ca inainte sa amestec toate ingredientele am gustat pasta de linte cu ceapa si usturoi si intr-adevar are gustul de iahnie de fasole. Foarte bun. Chiar ma gandeam sa opresc in stadiul de pasta. Dar ...data viitoare. Si parca as vrea sa mai adaug ceva la ea, dar nu stiu ce...inca.

Nicoleta, Gabriella, lintea din conserva este fiarta deja, nu? Citisem pe undeva varianta urmatoare: se lasa la inmuiat peste noapte apoi se prepara exact cum ati spus si voi.

Mie nu imi sunt clare cateva lucruri:
1. De ce nu si-a pastrat culoarea aceea frumoasa? Am vazut prin unele fotografii ca avea culoarea rosie, frumoasa in momentul servirii.
2. Care sunt aromele mai potrivite pentru linte, pentru ca as vrea sa gasesc putin din gustul acela exotic si nu neaparat sa semene cu ceva de la noi?
3. Stiti cumva daca lintea deranjeaza burtica la fel de mult ca si fasolea?
4. Lintea pe care am folosit-o eu este linte rosie? Eu am mai citit pe undeva ca exista si linte 'corail'...

Va pup dulce pe toate.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/07/2007 09:29

1. poate avea ceva bulion de era rosie ... cine stie .. zic si eu ... nici a mea nu ramine rosie ( cind o cumpar rosie ca eu cumpar ce imi cade in mina deci si aia mai verzulie :lol: )

2. nu-ti spusei eu mai sus :x chimenul da gust exotic si e valabil si pt pct.3... :P ca nu te lasa sa te balonezi si sa faci ce faci dupa ce maninci fasole boabe caruia nu i-ai schimbat apa la fiert =)) =)) ....

3 .. vezi 2.. :lol:

4 depinde ce scria pe pachet :P .. eu ii zic rosie la asta ca a ta si verde la cealalta ... precis sunt mai multe feluri ....


in conserve e deja fiarta ... eu scot din conserva si dc e prea multa pt ce vreau sa gatesc atunci cum nu o poti tine in conserva, o scurg de apa , clatesc bine, las la scurs si pun in cutiuta de plastic la congelator ... cind vreaui sa gatesc ( cum o sa fac miine niste chifteluze) o scot, dezghet si pregatesc ... e ca noua ... :D


cred ca cea care arata frumos pina la sfirsit e inmuiata si apoi fiarta la aburi sau nu stiu cum ca eu cind o fierb amestec in ea si o fac chisalitza mereu :badday: :badday:


ca tipuri sunt asa ( pe care le stiu eu ) : verde ,maro , si cea rosie ( portocalie ) fara coaja ... nu stiu dc asta ultima e tipica pt mincarurile orientale sau mai e una si mai rosie .. rosie de felul ei faa sa ii scoti coaja .. supa turceasca se face cu ea .... apoi mai exista diferente dupa marimea banutzului ... si in Italia sunt si recunoscute ca tip/soi .. cred ca sunt chiar protejate ( dupa origine ) de Castelluccio di Norcia , de Altamura ... astea mai cunoscute ... si evident mai scumpe ---


si ce mai zic eu .. nu e obligatoriu s ale pui la inmuiat dc faci supa ... ci numai dc vrei sa faci mincare cu ele ... deci sa fie gata umflate si sa fiarba mai putin in sos ...


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori