Retete cu linte

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 19/07/2007 10:18

Pana acum chimenul l-am folosit numai la saratele :D . Nu l-am pus la nimic altceva. inca mai simt gustul ceaiului de chimen din copilarie, care nu-mi placea deloc. Dar ar trebui sa incerc.

Asa, fiarta la aburi, cred ca merge foarte bine intr-o salata. O idee foarte buna! :flower:

Nu mai stiu daca avea bulion dar am sa caut reteta, poate descopar secretul. :wink:

Te pup dulce :pup: , Crista. Ca intotdeauna, foarte draguta.

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 20/07/2007 12:55

Am facut reteta care mi-ati spus-o voi Gabriella si Nicoleta. A iesit foarte buna la gust. Am folosit foi d edafin la fiert, bulion si rosii proaspete, ceapa si usturoi. Iar lintea am fiert-o cateva minute in alta apa.

Totusi gasesc lintea, in general, putin cam fada. Probabil ca este o diferenta imensa atunci cand pui chimen sau sofran sau ghimbir... :?: Se simte nevoia de ceva mai picant chiar si de o bucatica de carne mai grasa....numai ca noi nu mancam nici picant nici cu grasimi. Asta este....mai caut. :)
Fişiere ataşate
linte.jpg
linte.jpg (75.08 KiB) Vizualizat de 12417 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/07/2007 01:05

Onna poate asta ( "Se simte nevoia de ceva mai picant chiar si de o bucatica de carne mai grasa...." ) e unul dintre motivele pt care in Italia lintea se maninca in general cu cotechino sau zampone ... adica niste feluri de caltabos italienesc ...

Eu azi am executat citeva chiftelute de linte fiarta, scursa si piata mai grosolan amestecata cu morcove crud ras ca tine si picioare de ciuperci crude tocate cu ccc cutitul .... fara ou , doar sare, piper si marar .. tavalite prin faina si coapte pe gratar .... cred /sper mai exact ca ciupercile sa le dea un gust (mai) bun ...

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 20/07/2007 01:19

Crista, sa stii ca aseara am citit o reteta cu linte si nu avea nimic nou prepararea lintei, arata ca a mea. Numai ca intr-adevar se servea cu caltabosi...Cred ca e mai gustoasa. Sau cu miel. Nu degeaba o recomanda retele cu ceva...Si cred ca merge foarte bine cu ciuperci, doar e carne vegetala, nu? Sa-mi spui si mie cum au iesit.

Mie mi-a placut cum arata lintea in reteta aceea pe care nu o mai gasesc.. :( ..: bobul intreg, rosu, frumos. Trebuie sa incerc intr-o zi si la abur. :)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/07/2007 01:35

deci poza cu 2 dintre chiftelele de linte ( + morcove + ciuperci+ marar+ sare+piper ) "gratarite"


ps am si gust ca una s-a cam farimtat .. dehhh se simte ca e ff ou .. nu stau chiar legate ... dar nu am mai vrut sa bag ceva cartof fiert pisat in ele ca le tinea legate cu siguranta ... sunt ff bune se sime ciuperca si nu intelegi ce e de fapt .. te cam pacaleste ... :wink:


Nu sunt chiar de expozitie si se vede albiciosa putin fain.. dc te taalam prin pesmet era mai bine :D
Fişiere ataşate
Cristina 002.jpg
Cristina 002.jpg (36.19 KiB) Vizualizat de 12405 ori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 20/07/2007 02:02

Stai linistita, sunt super. :wink: Mai ales ca astazi este post. Asa ca sunt bine venite. Pesmetul mi se pare ca trage cam mult ulei. Sunt aspetcuaose, dar mai grase. :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/07/2007 02:09

ale mele nu aveau de unde sa traga ulei ... sunt facute pe placa de la gratar ( ca si intr-o tigaie de teflon .. ) .. nu au nimic gras in ele nici in compozitie nici in modul de frigere .... eu nu le-am dat prin pesmet de frica sa nu se arda pesmetul pe placa si sa fac fum in casa :P :P

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 20/07/2007 02:18

Crista, poti elimina de tot faina, si pui doar pesmet, si putina grana, ce bune trebuie sa fie :buuun: :buuun:
iasmina

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/07/2007 02:20

dar pe gratar nu se arde pesmetul ?? dc le coc fara ulei cum am facut eu acum ?!?!!?

ca eu din cauza asta n-am pus ... voi ce ziceti?????

grana /parmezan :hug: .. buna ideee ...

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 20/07/2007 02:23

nu se arde, si e mult mai bun cu pesmet.eu aproape ca numai folosesc faina , la aluaturi ce trebuie sa se lege, doar pesmet, mi se pare un gust mai bun, nu sunt asa de pesante parca.acuma cautam o reteta de praji care nu se coace, sa fac pt maine, si nu o mai gasesc, dar daca dau de ea, sigur, o fac dupa masa, si o scriu si pentru voi.sper sa fie buna. :hug: :pup:
iasmina


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori