Retete cu linte

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 20/07/2007 06:02

Dietetic. Foarte bun. Trebuie incercat.

Iasmina, eu am folosit la chiftelute numai pesmet. Intr-adevar foarte bune la gust, dar cred ca voi pune data viitoare si faina. Parca ies un pic mai moi. Eu am avut nevoie de ele mai tari, ca sa stea pe tepusa de frigaruie.

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 21/07/2007 01:17

onna draga, eu pe langa pesmet mai adaug si paine inmuiata in lapte, si ies destul de tari, adica se pot pune pe tepusa linistit.incearca si vezi.si neaparat pune parmezan.de exemplu cateodata frig chiftelele nu in foarte mult ulei, adaug smantana si putin vin, se formeaza un sos, foarte bune, mie imi plac.
iasmina

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/07/2007 11:52

Onna scrie:Am facut reteta care mi-ati spus-o voi Gabriella si Nicoleta. A iesit foarte buna la gust. Am folosit foi d edafin la fiert, bulion si rosii proaspete, ceapa si usturoi. Iar lintea am fiert-o cateva minute in alta apa.

Totusi gasesc lintea, in general, putin cam fada. Probabil ca este o diferenta imensa atunci cand pui chimen sau sofran sau ghimbir... :?: Se simte nevoia de ceva mai picant chiar si de o bucatica de carne mai grasa....numai ca noi nu mancam nici picant nici cu grasimi. Asta este....mai caut. :)

Eu intr-adevar lintea o mananc doar in iarna,atunci cand se gasesc acesti caltabosi italiani(cotecchino),ca garnitura.Odata nu aveam chef de carne si am mancat-o cu branza si mi-a placut.Asa cum ai spus si tu parca se simte nevoia sa o abini la ceva.Nu pun nici eu chimen ,nu-mi place dar cu foaie de dafina ii da un gust bun.Am facut o singura data linte rosie(mi-a dat-o cineva)si drept sa-ti spun imi place mai mult cea clasica.In general cumpar conserva si gatesc cu ea dar asta iarna am cumparat boabe, le-am pus la imnuiat in apa si apoi am gatit,este mult mai gustoasa asa.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/07/2007 11:54

Crista,o sa incerc si eu chiftelutele,mi-au facut cu ochiul de cand le-am vazut! :buuun:


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori