Retete cu smantana...?

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 21/03/2007 09:41

Apropo de unt facut din smintina, intr-o zi vine Grace (4 ani) de la gradinita si ma uimeste cu reteta de unt facut din smintina, se pare ca au invatat la scoala si au practicat cu totii, apoi l-au mincat pe tartine de paine! :P

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 21/03/2007 12:19

Mai intai: sa-ti traiasca fetitele Simona! :flower: :flower: :flower: Copiii...mereu te surprind... :P Foarte intersant. Au un laborator la gradinita? Cu ce l-au facut?
:pup:
Ultima oară modificat 21/03/2007 03:08 de către Onna, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 21/03/2007 12:32

Leila, am facut untul. :party: Am impartit in 3: o parte am lasat-o simpla, o parte sarat cu patrunjel, zeama de lamaie, piper si sare, ultima parte dulce cu scortisoara, coaja de portocale, stafide si zahar vanilinat. :) Eu sper ca am facut bine ce am facut; m-am cam speriat cand am vazut cum se alege bucatele - dar a iesit gustos :buuun:. Dovada, mai jos. Si deja le-am gasit destinatiile: cel cu verdeata pentru peste, cel dulce pentru mere coapte sau tarta Tatin...va invit sa incercati.

Da, imi place si mie Jamie. L-am urmarit cat a avut emisiunea aceea pe tvr2. Am notate cateva retete dar am reusit prea putin sa fac din ele. :? Inca. ce-mi place e ca pare totul simplu cand gateste. Se fereste sa le prelucreze prea mult.

Uite aici variantele lui de unt aromat:
1. salvie + sare (zdrobite in mojar si amestecate cu untul la temperatura camerei - in congelator se pastreaza 3-4 luni)
2. rosii uscate la soare + busuioc + usturoi (este gustos la peste, pui, porc, legume gratinate)
3. sunca de Parma + zeama de lamaie
4. caise uscate

Daca vrei iti pot scrie cateva retete de-ale lui. Le incercam impreuna. :)

:pup:
Fişiere ataşate
unt aromat.jpg
unt aromat.jpg (86.88 KiB) Vizualizat de 3601 ori
Ultima oară modificat 21/03/2007 11:30 de către Onna, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

Super

Mesajde albinuzza » 21/03/2007 12:39

Ce bine arata,Onna!
Nu am incercat niciodata dar trebuie sa fie ceva delicios!Sa le papati cu placere!

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 21/03/2007 12:46

Multumesc Albinuzza. :hug: Eu am mai facut cu unt din comert, nu de casa si intr-adevar e gustos. Cel cu patrunjel de ex l-am folosit la peste in folie: am pus pestele, cateva legume, putin vin alb si untul asta si am impachetat folia de aluminiu si l-am dat la cuptor. Trebuie sa incerci. :roll:
:pup:

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

mmm

Mesajde albinuzza » 21/03/2007 12:58

Buna idee!
Ca eu tot folosesc unt la fripturi!Dar vreau sa fac si eu din smantana!Abia astept!

Almas
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 21/03/2007 09:29
Localitate: Johannesburg

Din smantana....Unt!

Mesajde Almas » 21/03/2007 10:12


Dragele mele,
am urmarit cu interes discutia "din smantana"....se poate face si unt!

Va rog sa-mi scuzati ignoranta, dar trebuie sa va intreb ce fel de smantana folosesti ca sa faci unt? Fresh cream, sour cream, reduced fat cream ....

sunt novice in ale bucatariei....si am descoperit siteul acesta in romana plin de minunatii din bucatarie!

:)

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 21/03/2007 10:49

Almas, bine ai venit si speram sa-ti placa pe aici.
Cat despre smantana, eu am ramas cu impresia ca Onna a avut smantana de casa, dar ma gandesc ( si sper sa vina fetele sa-ti confirme sau nu) ca iti trebuie full fat sour cream. Nu stiu de creme fresh, de fapt nu am incercat niciodata cu smantana de pe aici, dar om vedea ce-ti zic "specialistii".
Onna si Albinutza, eu ma mai facut unt aromat cu
- coaja de lamaie, patrunjel, marar si chives ( frunze de ceapa verde merg perfect) pt. peste si fripturi de pui
- paprika dulce, rozmarin si cimbru proaspat pt. friptura de porc
Multam fain de ideea pt. unt dulce cu scortisoara, de-abia astept sa o incerc.

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 21/03/2007 11:02

roxanavmv scrie:Almas, bine ai venit si speram sa-ti placa pe aici.
Cat despre smantana, eu am ramas cu impresia ca Onna a avut smantana de casa, dar ma gandesc ( si sper sa vina fetele sa-ti confirme sau nu) ca iti trebuie full fat sour cream. Nu stiu de creme fresh, de fapt nu am incercat niciodata cu smantana de pe aici, dar om vedea ce-ti zic "specialistii".
Onna si Albinutza, eu ma mai facut unt aromat cu
- coaja de lamaie, patrunjel, marar si chives ( frunze de ceapa verde merg perfect) pt. peste si fripturi de pui
- paprika dulce, rozmarin si cimbru proaspat pt. friptura de porc
Multam fain de ideea pt. unt dulce cu scortisoara, de-abia astept sa o incerc.

Imi dau si eu cu parerea, o fi heavy cream, ca asta este cea mai grasa?
Simona

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 21/03/2007 11:28

:party: Bine ai venit Almas :flower: :flower: :flower: O sa-ti placa sigur aici. Eu sunt numai de 2 saptamani si am invatat deja foarte multe. Sunt retete de la novice la profesionist. :) Posteaza retete si vei vedea ca vei primi feedback rapid, completari, variante si ...multa prietenie. :love:

Cat despre reteta eu am folosit smantana de tara, chiar foarte grasa.

Roxana, nu sunt specialista :blushing: (nici macar cu ghilimele :P ) dar untul a iesit. =)) Voi incerca si variantele tale.

:pup:


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori