Retete de mancaruri gatite la aburi.

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

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melianda
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Mesajde melianda » 22/01/2008 07:25

CREMA FREDDA MISTA AI FRUTTI DI BOSCO
(con una vaschetta di cottura)

300 g di lamponi
300 g di mirtilli
300 g di ribes
100 g di zucchero
1 mela
125 ml di succo di limone
500 ml di aqcua per la crema
250 ml di succo d'arancia
100 g di panna acida

Quantita di acqua da versare nella base: fino al livelo massimo
1. Sbucciate la mela e tagliatela a cubetti
2.Lavate i frutti di bosco , metteli nel recipiente per il riso ed aggiungetevi la mela e lo zucchero.Versate il succo di limone e l'acqua.
Riponete il recipiente nella vaschetta per la cottura a vapore e fate cuocere 25 minuti.
3. passate al setaccio la frutta ed il succo, mettendoli in una terina; aggiungetevi, mescolando il succo d'arancia
4.Lasciate raffreddare in frigorifero almeno per una'ora
Servite in un recipiento freddo, aggiungendo un cucchiaino da te di panna acida
a piacere , potete unire alcuni frutti di bosco interi alla crema gia fredda.

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melianda
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Mesajde melianda » 22/01/2008 07:37

PEPERONI RIPIENI
4 peperoni rossi o verdi
1oo g di riso a grani lunghi
150 ml di acqua per il riso
250 g di piselli verdi freschi
1 spicchio d'aglio tritato
100 g di mais dolce fresco
sale pepe buro
1.Mettete nel recipiente per il riso l'acqua ed il riso e fate cuocere per 25 minuti
2.Lavate i peperoni, toglietene una estremita e eliminate i semi
Con i piselli preparate una purea; con Braun Minipimer potete farlo piu velocemente ed avere un risultato piu omogeneo
3. Tritate finemente l'aglio con l'accesorio tritatutto di Braun minipimer.Unitevi il mais e la purea di piselli.Insaporite con sale e pepe.
4. Aggiungete il risso cotto vapore e mescolate tutti gli ingredienti: con questo comosto riempiete i peperoni
5.Ponete su ogni peperone un fiocco di burro e disponeteli nella vaschetta nera.
Inserite quest'ultima nella vaschetta per 20 minuti.
Suggerimento:potete utilizare l'acqua di cottura dei peperoni per aromatizzare una salsa di pomodoro.

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thea
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Mesajde thea » 31/01/2008 11:21

Crista Crista !!! pai de ce nu ma certi? :x
Am uitat sa scriu Mltumesc frumos :( ai tradus reteta aceea - pare delicioasa mancarea , voi incerca sa o fac saptamana asta
:hug:

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melianda
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Mesajde melianda » 31/01/2008 12:05

pe ale mele nu le-a tradus :( :( :( :(
Crista poate ai timp si pentru retetele mele :rugaciune: :rugaciune:

:flower: :flower:

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crista
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Mesajde crista » 07/02/2008 08:07

Meli scuzeeeeeee .. nu am vazut cind ai scris ... noroc ca ma gindeam sa il fac subiect important si am intrat sa mai dau o privire .... trebuia sa ma tragi de mineca :)

acum sosesc cu toate retetele .... :hug:


CREMA DI ASPARAGI = crema de sparanghel

500g di asparagi freschi = 500 gr sparanghel proaspat250 ml acqua = 250 ml apa
50g burro = 50 gr unt
20 g farina = 20 gr faina
2 tuorli d/uovo = 2 galbenusuri
6cucchiai di vino bianco = 6 linguri de vin alb
250 ml di panna = 250 ml frisca lichida ( neindulcita, smintina dulce, lapte ff gras )
sale, pepe,noce moscata = sare, piper,nucsoara

quantita di acqua da versare nella base:fino al nivello massimo
1.Pilite gli asparagi, e disponeteli nella vaschetta per la cottura a vapore.Cuocere per 25 minuti
2.scaldate il burro in una pentola aggiungete brevemente, mescolando sempre , fino ad ottenere un composto cremoso
3.aggiungete l'acqua , insieme a del'acqua di cottura degli asparagi, che avrete prelevato dalla vaschetta raccoglicocce, per diluire il composta
4.Fate cuocere per 5 minuti mescolando, quindi togliete dal fornello ed aggiungete i tuorli
5.Versate nella pentola vino e panna ed insaporite con sale, pepe e noce moscata.Aggiungete gli asparagi ancora caldi e servite immediatamente.
Suggerimento:Guarnire con cipolline tagliate a rondelle.

cantitatea de apa care trebuie verasata la baza : pina la nivelul maxim
1. Curata sparanghelul ( se razuie tulpina cu aparatul ala pt curatat cartofi, morcovi ), si ii asezati in vasul pt coacere la aburi. Ii coaceti cca 25 minute.
2. Incalziti untul intr-o tigaie. adaugati rapid faina amestecind mereu pina obtineti o crema
3. adaugati apa impreuna cu apa in care a feiert sparanghelul pe care ati luat-o din vasul unde se aduna picaturile , in felul asta se dilueaza compozitia
4. Coaceti pentru 5 minute amestecind, apoi luati de pe aragaz si adaugati galbenusele .
5 Varsati in cratita vinul si frisca /smintina si adaugati sare, piper si nucsoara . Adaugati sparanghelul cald si serviti imediat
Sfat: ornati cu felii /rondele de ceapa



vezi ca ai mincat faina la punctul 2 =)) noroc ca parea ciudat, lipsea un ingredient cu care sa se faca crema untul :D



CREMA FREDDA MISTA AI FRUTTI DI BOSCO = CREMA RECE MIXTA CU FRUCTE DE PADURE (con una vaschetta di cottura) ( cu un vas pentru coacere )

300 g di lamponi = 300 gr zmeura
300 g di mirtilli = 300 gr afine
300 g di ribes = 300 gr coacaze
100 g di zucchero = 100 gr zahar
1 mela =1 mar
125 ml di succo di limone = 125 ml suc /zeama de lamiie
500 ml di acqua per la crema = 500 ml apa pentru crema
250 ml di succo d'arancia = 250 ml zeama de portocala
100 g di panna acida = 100 gr smintina ( acra ca cea din Romania )

Quantita di acqua da versare nella base: fino al livelo massimo
1. Sbucciate la mela e tagliatela a cubetti
2.Lavate i frutti di bosco , metteli nel recipiente per il riso ed aggiungetevi la mela e lo zucchero.Versate il succo di limone e l'acqua.
Riponete il recipiente nella vaschetta per la cottura a vapore e fate cuocere 25 minuti.
3. passate al setaccio la frutta ed il succo, mettendoli in una terina; aggiungetevi, mescolando il succo d'arancia
4.Lasciate raffreddare in frigorifero almeno per una'ora
Servite in un recipiento freddo, aggiungendo un cucchiaino da te di panna acida
a piacere , potete unire alcuni frutti di bosco interi alla crema gia fredda.

Cantitatea de apa care trebuie varsata la baa : pina la nivelul maxim
1. curatati marul si il taiati in cuburi
2 spalati fructele de padure, le puneti in vasul pt orez si adaugati marul i zaharul. Varsati zeama de lamiie si apa .
Puneti vasul in tava pentru coacere la aburi si coaceti 25 minute.
3. striviti in sita fructele si sucul, le puneti intr-un vas , adaugati amestecind zeama de portocale
4. Lasati sa se raceasca in frigider cel putin 1 ora
Serviti intr-un vas /castron rece, adaugind o lingurita de smintina dupa gut, puteti adauga citeva fructe de padure intregi la crema deja rece .



PEPERONI RIPIENI ARDEI UMPLUTI
4 peperoni rossi o verdi = 4 ardei rosii sau verzi
1oo g di riso a grani lunghi = 100 gr orez cu bobul lung
150 ml di acqua per il riso = 150 ml apa pentru orez
250 g di piselli verdi freschi = 250 gr mazare verde proaspata
1 spicchio d'aglio tritato = 1 catel de usturoi tocat
100 g di mais dolce fresco = 100 gr porumb dulce proaspat
sale pepe buro = sare, piper, unt

1.Mettete nel recipiente per il riso l'acqua ed il riso e fate cuocere per 25 minuti
2.Lavate i peperoni, toglietene una estremita e eliminate i semi
Con i piselli preparate una purea; con Braun Minipimer potete farlo piu velocemente ed avere un risultato piu omogeneo
3. Tritate finemente l'aglio con l'accesorio tritatutto di Braun minipimer.Unitevi il mais e la purea di piselli.Insaporite con sale e pepe.
4. Aggiungete il risso cotto vapore e mescolate tutti gli ingredienti: con questo comosto riempiete i peperoni
5.Ponete su ogni peperone un fiocco di burro e disponeteli nella vaschetta nera.
Inserite quest'ultima nella vaschetta per 20 minuti.
Suggerimento:potete utilizare l'acqua di cottura dei peperoni per aromatizzare una salsa di pomodoro
1. puneti in vasul pentru orez apa si orezul si coaceti 25 minute
2. spalati ardeii , curatind cotorul si semintele
cu mazarea pregatiti un piure, folosind blenderul sau minipimerul ( mixerul vertical) o sa fie mai rapid si mai omogena
3. Tocati marunt usturoiul , adaugati porumbul la piureul de mazare. Adaugati sarea si piperul.
4 Adaugati orezul copt la aburi si amestecati cu ingredientele : cu ele umpleti ardeii
5. puneti pe fiecare ardei o bucata ( cit unghia ) de unt si asezati in vasul negru
Introduceti vasul acesta in tava pentru 20 minute
sfat: puteti folosi apa in care se coc ardeii pentru a aromatiza un sos de rosii

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Mesajde melianda » 07/02/2008 04:42

Mersi Crista! :flower: :flower:

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Mesajde thea » 08/02/2008 12:05

Multumin Crista ! Meli ar trebui sa facem cateva din retetele traduse asa-i?

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Mesajde melianda » 08/02/2008 03:10

da thea cu siguranta trebuie sa fac o reteta de aici inafara de cea cu sparanghel ca am ramas :o :o masca cand am vazut pretul...

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crista
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Mesajde crista » 08/02/2008 04:43

Meli in loc de sparanghel cred ca poti sa faci cu _ broccoli, conopida, aici mai sunt niste frunze cu un cotor gros ( de sfecla speciala pt frunze) , fenel, chiar si dovlecei ...
probabil ca tb sa schimbi timpul dar nu conteaza asta ..

ia vezi dc iti place ... poti chiar si sa scoti vinul .. pt ca reteta e interesanta ..

mult mai simpatica decit cea cu ardei umpluti dupa mine prea clasici sau crema aia de fructe care eu nu prea o vad cum se intareste imi pare cam fleoscaita :P

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Mesajde melianda » 08/02/2008 05:35

cred ca cel mai bine incerc cu brocoli sau conopida pentru ca astea sunt mancabile pentru mine :lol:


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