Retete de post - Ce gatim? (2)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Liada
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 07/11/2006 07:25
Localitate: germania

Mesajde Liada » 03/12/2006 03:39

cara scrie:am o varza ...cu gust suspect (e cumparata..de pe aici..)
nu-mi place varza nemteasca.. :(
bine ca merg acasa la mama mea, sa mananc si eu varza murata adevarata :party:


Cara , ma gindesc ca oriunde ai sta tu in Germania , ar trebuii sa existe magazine turcesti ! Eu de acolo imi procur varza murata . E in vid si pot spune ca e mai ceva ca la mama acasa ! Daca nu gasesti iti trimit eu ! :wink:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 03/12/2006 06:19

ehe, liada, stiu asa de bine unde gasesc varza murata in vid sau direct din butoi..ca pot merge si cu ochii inchisi pana in locurile cu pricina (stiu toate magazinele turcesti pe o raza de ....multi km, doar stau de mai bine de 5 ani in germania)..
de data asta am fost comoda si n-am mai mers pana in frankfurt la cumparaturi. m-am multumit cu un real din apropierea locuintei, iar acolo am gasit o varza la borcan (reteta nemteasca)..de care credeam ca e ok..dar n-a fost :mrgreen:

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 03/12/2006 08:35

este adevarat, varza murata buna in Germania gaseshti doar la turci....sau.... :lol:acasa la bunica-mea in butoi !!!
liliana

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/12/2006 08:01

Cara aia la borcan e ce numesc italienii crauti ... si e varza aia tare taiata fideluta ? am facut si eu varza alla Cluj intr-un an cu ea ( reteta din Alto Adige .. ca sa fie nemteasca hahahah ) si am fiert de am innebunit si tot tare era ... :?

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 04/12/2006 08:49

exact! e varza de care zici :P eu speram sa nu fie exact aia..dar a fost. :idea: cu alta ocazie o sa fiu mai atenta.. :?

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 04/12/2006 02:19

eu mai gasesc varza murata la rusi..dar la un pret exorbitant cca 20 de foi la 5 €!da-s bune!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Liada
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 07/11/2006 07:25
Localitate: germania

Mesajde Liada » 04/12/2006 04:20

NU ma inebuni ? Si pe acolo au ajuns rusii ? :P Fata iti punem pachet , ca te ajunge mai ieftin. O varza in vid costa vreo 5 euro.........si cit sa fie pachetul ?

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 04/12/2006 09:16

O sa pun aici niste poze, daca e o.k. cu voi, de la un parastas pe care l-a facut o prietena f. buna Duminica asta, si pentru ca suntem in post, am stat si sambta si duminica aproape 12 ore sa pregatim bucatele pentru 82 de oameni, ca asa e obiceiul aici la bisericile romanesti, raman la masa apoi cu totii. Am facut ciorba de fasole uscata, salata de vinete, ghiveci de legume, fasole frecata, ardei umpluti cu orez si ciuperci, salata de ardei copti cu otet si usturoi.

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 04/12/2006 09:19

Sigur ca e ok. Inainte! :peace:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/12/2006 10:53

azi :
felul 1:
orez ( risotto ) cu ciuperci
felul 2:
tulpini de frunze de sfecla ( se numesc coste in italiana) oparite si apoi trecute prin aluat ca de clatite dar fara ou si prajite cu garnitura de conopida si cartofi fierte si apoi in tava cu pesmet si margarina la cuptor sa se gratineze
desert :
o placintica cu mere /strudel ...


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator