Retete de post - Ce gatim? (2)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 21/03/2007 12:43

Nico am sa incerc si ca tine orezul ... numai ca il voi baga tot la cuptor! de cate ori am incercat pe foc la aragaz imposibil sa nu mi se prinda de oala si sa nu imi ia un miros de afumat :blushing:

:hug: :pup:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 21/03/2007 12:48

Nally scrie:Nico am sa incerc si ca tine orezul ... numai ca il voi baga tot la cuptor! de cate ori am incercat pe foc la aragaz imposibil sa nu mi se prinda de oala si sa nu imi ia un miros de afumat :blushing:

:hug: :pup:


Nally, ca sa nu ti se lipeasca orezul la fiert, pe aragaz, secretul este ca nu trebuie sa il amesteci pana se termina de fiert. Il pui la fiert si nu il atingi. Nu se lipeste si nici nu se afuma. Eu asa il fac si iese foarte bun.

Tehnica cuptorului- nu il amesteci in timpul coacerii.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 21/03/2007 12:53

Maria nu stiam lucrul cu mestecatul :) dar e adevarat ca la cuptor nu ma ating de el pana nu e gata!

Multumesc frumos! :hug: Am sa incerc cu prima ocazie! :clipocit:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/03/2007 01:04

Sau prepara intr-o cratita din teflon. :wink:

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 21/03/2007 11:00

Mancare de macaroane cu ciuperci

300-400g macaroane sau taietei lati, 200g mazare,2 morcovi potriviti,300g ciuperci,o ceapa mare,300g rosii decojite si taiate marunt sau conserva de rosii,sare piper.cimbru ,busuioc. Se fierb macaroanele ,intre timp se face umplutura.Morcovul taiat marunt imprauna cu ceapa si ciupercile se pun la prajut cand sunt apoape gat de pun rosiile sarea ,piperul ,busuiocul si cimbru.Se fiebe pana scade toata zema si raman dor uleiul.se face sosul besamel din margarina topita 4-5 lg cu 7-8 de faina si apa,cand este fiert de pune sare si patrunjel. Amestecand mereu avand grija ca se prinde foarte repede. Se unge cu ulei o forma si se pune un start de sos besamel apoi macaroane umplutura de ciuperci mazeresi re repeta iar cu sosul.. pana cand terminamastfel in cat ultimul strat sa fie de sos besamel,peste care se pun maslinele. le puteti pune intregi daca nu au samburi sau taiate.In cuptorul incins de lasa 20 min.- sa faca totusi o crusta. Pofta buna!
Fişiere ataşate
cocina 029.jpg
cocina 029.jpg (174.66 KiB) Vizualizat de 3098 ori
cocina 028.jpg
cocina 028.jpg (147.39 KiB) Vizualizat de 3098 ori
cocina 027.jpg
cocina 027.jpg (151.75 KiB) Vizualizat de 3098 ori
cocina 026.jpg
cocina 026.jpg (171.25 KiB) Vizualizat de 3098 ori
cocina 025.jpg
cocina 025.jpg (136.26 KiB) Vizualizat de 3098 ori
cocina 024.jpg
cocina 024.jpg (167.36 KiB) Vizualizat de 3098 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 22/03/2007 12:42

F. bine arata Mery si multumim de idee.
Nally, nu stiu cate alte pilafuri ai ars, dar asta arata :buuun: Diseara vreau sa fac si eu si cu ceva mazare, ca aseara nu am mai apucat. Cat despre ciorba de loboda, :cry: am 6 ani de cand nu am mai mancat .
Miha, pe cuvant ca de cand am vazut sarmalutele tale de post, m-am gandit sa iau niste varza sa o acresc, nu stiu daca o fi gata cat inca mai e post, dar poate in preajma Pastelui sa am de sarmale de dulce.

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 22/03/2007 08:24

In seara asta am facut ciuperci la cuptor, salata de boabe de fasole (conserva), porumb (conserva), ardei gras, ceapa verde si coriandru proaspat cu o vinegreta simpla (ulei, otet de orez, sare piper) si un fel de risotto cu sparanghel, ciuperci si mazare ( mai putin parmesanul si untul din reteta clasica, trebuia sa fie de post, dar il mancam maine seara restul si atunci il imbunatatesc). Sper maine sa am timp sa pun retetele, sau mai degraba pasii, ca astea numai retete nu se cheama :D .
Fişiere ataşate
6.jpg
6.jpg (16.93 KiB) Vizualizat de 3086 ori
2.jpg
2.jpg (18.58 KiB) Vizualizat de 3086 ori
2.jpg
2.jpg (18.07 KiB) Vizualizat de 3086 ori

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 22/03/2007 08:30

roxanavmv scrie:In seara asta am facut ciuperci la cuptor, salata de boabe de fasole (conserva), porumb (conserva), ardei gras, ceapa verde si coriandru proaspat cu o vinegreta simpla (ulei, otet de orez, sare piper) si un fel de risotto cu sparanghel, ciuperci si mazare ( mai putin parmesanul si untul din reteta clasica, trebuia sa fie de post, dar il mancam maine seara restul si atunci il imbunatatesc). Sper maine sa am timp sa pun retetele, sau mai degraba pasii, ca astea numai retete nu se cheama :D .

Felicitari Roxana, arata foarte apetisant si aspectos! Ce idee buna si rapida cu salata de fasole boabe, si este foarte nutritiva! Risoto l-ai facut pe foc sau la cuptor? Iar ciupercile arat nemaipomenit! :flower: :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 22/03/2007 08:38

Merci, Simona :flower: . Ciupercile le pun la cuptor cu cateva fire de ceapa verde tocata, stropite numai cu ulei, sare si piper, la 400F timp de vreo 30 min, si atat. Sunt atat de gustoase, chiar nu-mi lipseste carnea...
Ideea de salata mi-a dat-o o colega, numai ca nu am scris ce mi-a spus, si asta mi-am adus aminte, dar am "gatit-o" in 5 minute si am "gatat-o" in alte 5, iar Clara nu-i venea sa creada ca ea mananca fasole si cilantro si ca e atat de buuun, ne-a placut la nebunie.
Risotto l-am facut pe foc, cu putin vermut, apoi zeama de supa cate un polonic pe rand, sparanghelul si coaja de la o lamaie, apoi mazarea si la sfarsit ciuperci pe care le-am "perpelit" singure intr-o lingura de ulei intr-o tigaie timp de 2 min. Am pus si putin "lemon basil" ( un fel de busuoic care miroase atat de tare a lamaita), ca am gasit azi la magazinul persan si mi-a placut tare mult. Cand l-am stins am stors o jumatate de lamaie si gata. La momentul ala ar fi trebuit adaugat untul si parmesan ras, dar eu am zis sa fie de post, dar cum a ramas destul pt. maine seara, atunci le adaug, cand il re-incalzesc.

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 22/03/2007 08:43

roxanavmv scrie:Merci, Simona :flower: . Ciupercile le pun la cuptor cu cateva fire de ceapa verde tocata, stropite numai cu ulei, sare si piper, la 400F timp de vreo 30 min, si atat. Sunt atat de gustoase, chiar nu-mi lipseste carnea...
Ideea de salata mi-a dat-o o colega, numai ca nu am scris ce mi-a spus, si asta mi-am adus aminte, dar am "gatit-o" in 5 minute si am "gatat-o" in alte 5, iar Clara nu-i venea sa creada ca ea mananca fasole si cilantro si ca e atat de buuun, ne-a placut la nebunie.
Risotto l-am facut pe foc, cu putin vermut, apoi zeama de supa cate un polonic pe rand, sparanghelul si coaja de la o lamaie, apoi mazarea si la sfarsit ciuperci pe care le-am "perpelit" singure intr-o lingura de ulei intr-o tigaie timp de 2 min. Am pus si putin "lemon basil" ( un fel de busuoic care miroase atat de tare a lamaita), ca am gasit azi la magazinul persan si mi-a placut tare mult. Cand l-am stins am stors o jumatate de lamaie si gata. La momentul ala ar fi trebuit adaugat untul si parmesan ras, dar eu am zis sa fie de post, dar cum a ramas destul pt. maine seara, atunci le adaug, cand il re-incalzesc.

Roxana, si eu gatesc in acelasi fel ca si tine, depinde ce am prin casa, mai inventez ceva, mai adaptez ceva, si iese o cina, rar fac dupa reteta, mai ales prajituri, dar pina am dat de RC nici nu faceam ca sa nu ne ingrasam =)) , acuma, ce sa zic.... visez cuiburi de viespi in culori in fiecare noapte! :x :D


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator