Retete din cartile de bucate primite de la RC

In acest forum puteti posta referintele dumneavoastra web in domeniul culinar, emisiunile TV culinare preferate, carti de bucate de referinta.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
jiustina
Incepator
Mesaje: 126
Membru din: 10/09/2010 05:04

Mesajde jiustina » 02/04/2011 10:23

Merci Pupi pentru detalii!:) La noi produse mexicane nu prea sunt dar am sa caut ceva asemanator, poate am noroc. Vad ca faina folosita de tine e de porumb, nu de grau, banuiesc ca e o faina de porumb foarte fina. Chiar sunt curioasa daca gasesc asa ceva la noi.
:flower:

Avatar utilizator
jiustina
Incepator
Mesaje: 126
Membru din: 10/09/2010 05:04

Burgheri de fasole

Mesajde jiustina » 09/04/2011 09:13

Revin cu o reteta de Burgheri picanti din fasole, bineinteles, din cartea lui Ainsley.
Ai mei au fost doar burgheri, nu si picanti, noi nu mancam picant :D

Aceasta este reteta originala:
1lingura ulei vegetal
o ceapa mica tocata marunt
2catei de usturoi
1ardei iute mic taiat marunt
100g spanac congelat, dezghetat
400g fasole boabe din conserva
50g paine alba proaspata, faramitata
1lingurita chimen macinat
1lingurita coriandru proaspat tocat
sare, piper negru
chifle, salata si iaurt pentru servire

Se incinge uleiul intr-o cratita, ceapa, usturoiul si ardeiul iute se calesc pana se inmoaie. Spanacul se scurge bine de apa. Fasolea se zdrobeste bine si se amesteca cu spanacul, painea, chimenul si coriandrul. Se adauga amestecul de ceapa prajita si se amesteca bine. Se asezoneaza dupa gust.
Cu mainile putin umezite se formeaza burgherii (aici scrie 4 bucati, mie mi-ai iesit vreo 10 :)) , dar nu i-am facut asa grosi cum apar in poza din carte ). Se prajesc in gril sau se stropesc cu ulei si se prajesc in tigaie cateva minute pe fiecare parte.
Se servesc in chifle, cu salata si iaurt cu grasime putina.

Eu am inlocuit coriandrul cu marar tocat si nu am adaugat ardei iute, in schimb am pus niste boia dulce.
E o alternativa vegetariana a hamburgerilor foarte buna si consistenta. Si usor de preparat.
Fişiere ataşate
Picture 003c.jpg
Picture 003c.jpg (109.63 KiB) Vizualizat de 3055 ori
Picture 009c.jpg
Picture 009c.jpg (68.07 KiB) Vizualizat de 3055 ori
Picture 011c.jpg
Picture 011c.jpg (77.82 KiB) Vizualizat de 3055 ori
Picture 012c.jpg
Picture 012c.jpg (82.08 KiB) Vizualizat de 3055 ori
Picture 013c.jpg
Picture 013c.jpg (69.34 KiB) Vizualizat de 3055 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/04/2011 09:47

Asta e faina, imi place....la fel se poate face si cu ciuperci....asta faceam eu acuma....burgheri din ciuperci....mersi de varianta :wink: ....
... :D data viitoare cand atasezi pozele incepe cu sfarsitul si termina copiatul cu prima poza ...asa ai sa le ai expuse in ordine :wink: :) :hug:

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 09/04/2011 11:00

Aduc si eu la acest suiect Rondelele cu portocala si fulgi de tarate din cartulia "Prajturele"
Pentru detalii accesati: http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ht=rondele
Fişiere ataşate
Rondele.jpg
Rondele.jpg (60.27 KiB) Vizualizat de 3042 ori

Avatar utilizator
jiustina
Incepator
Mesaje: 126
Membru din: 10/09/2010 05:04

Mesajde jiustina » 12/04/2011 07:04

Imi place reteta de biscuiti. Nu m-am gandit niciodata sa folosesc taratea in felul asta.
:flower:

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 14/07/2011 02:55

am incercat Salata creola de varza a lui Ainsley...retetele lui sunt grozave!

Ingrediente:
250 gr varza alba,taiata fasii subtiri
2 tulpini de telina verde (am avut congelata)
1 ardei gras, taiat fasii subtiri
4 cepe verzi,taiate
1/2 lingurita mustar (reteta cere Dijon, mustarul romanesc e asemanator)
1 lingurita hrean cu smantana
1 lingurita otet din vin rosu
1 lingura ulei de masline
2 linguri iaurt cremos
2 linguri marar proaspat,tocat
sare si piper proaspat macinat, am folosit Kotanyi

Legumele se amesteca intr-un bol incapator.
Mustarul,hreanul,otetul se amesteca si se adauga treptat uleiul si iaurtul. Acesta e dressingul.
Se amesteca dressingul cu legumele si se adauga sare,piper si marar.
http://cartederetete.ro

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 20/11/2011 07:25

Din "Prepararea Painii"

Ingrediente:
675 gr faina alba
2 lingurite sare
25 gr drojdie proaspata
350 ml apa calduta
5 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de oregano proaspat
175 gr de masline negre fara samburi,taiate bucati
acuma vad ca am uitat sa pun ceapa rosie:))

Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi ,dar se poate folosi deindata. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii,se adauga restul de apa,sarea si uleiul de masline.Se amesteca pana obtineti un aluat moale.
Rasturnati aluatul pe o masa pe care ati presarat faina si framantati 8-10 minute.
Se pune aluatul intr-un vas si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la cald sa creasca cam o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat peste noapte.
Punem iar aluatul pe suprafata de lucru si intindem o foaie pe care asezam bucatile de masline negre.
Se adauga si oregano si se impatureste usor. Se formeaza painicile si se pun in tava.
Am facut si doua fasii pe care le-am rasucit si le-am pus aproape de capete,dar nu prea s-au observat.
Se lasa tava acoperita deoparte cam 45 de minute apoi se da la cuptorul preincalzit la 220 C si se coc 35-40 de minute pana sunt rumenite sau pana suna a gol cand sunt batute pe spate.
Fişiere ataşate
Olive bread.jpg
Olive bread.jpg (65.18 KiB) Vizualizat de 2750 ori
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 27/11/2011 12:04

Postez si eu o reteta incercata din cartea peimita ca premiu, e o reteta foarte usor de facut si delicioasa, tare aromata si de mare efect. Incerc sa pun poize din carte de lene sa scriu reteta si oricum imaginile sunt edificatoare :D
Fişiere ataşate
017.JPG
017.JPG (56.11 KiB) Vizualizat de 2718 ori
019.JPG
019.JPG (59.28 KiB) Vizualizat de 2718 ori
004.JPG
004.JPG (57.78 KiB) Vizualizat de 2718 ori
002.JPG
002.JPG (64.5 KiB) Vizualizat de 2718 ori
colaj biscuiti.jpg
colaj biscuiti.jpg (66.12 KiB) Vizualizat de 2722 ori
Ultima oară modificat 27/11/2011 12:12 de către elena.elena, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 27/11/2011 12:08

Si ce mi-a iesit mie, desigur ca nu arata ca in carte dar sunt foarte buni, eu am pus coaja de portocala in loc de lamaie si afine inghetate in loc de coacaze, iar smantana lichida nu am avut asa ca am pus grasa si putin lapte,poate de aceea nu arata ca la ei ,dar sunt foaaaarte buni mai ales calzi cu o cana de lapte :)
Fişiere ataşate
biscuiti 026.JPG
biscuiti 026.JPG (71.86 KiB) Vizualizat de 2721 ori
biscuiti 011.JPG
biscuiti 011.JPG (87.61 KiB) Vizualizat de 2721 ori
biscuiti 009.JPG
biscuiti 009.JPG (84.59 KiB) Vizualizat de 2721 ori

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 27/11/2011 12:17

elena,ce imi place ideea cu pozatul retetei! eu le fac cu mult drag,mai greu e la scris,dar m-ai salvat!
arata super prajiturica :hug: :hug: :hug:
http://cartederetete.ro


Înapoi la “Referinte web, emisiuni tv, carti de bucate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator