Retete pentru cei mici

Esti proaspata mamica si nu stii ce alimentatie e ideala pentru copilul tau? Aici poti discuta cu alte mamici care au trecut sau mai trec inca prin aceleasi probleme ca si tine.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 03/01/2006 09:45

Budinca de macaroane (sau orice alte paste)
Se fierb pastele in apa cu sare. Se scurg, se trec sub jet de apa.Cat fierb pastele se pregateste umplutura: cca 500g branza de vaci dulce se amesteca cu trei galbenusuri,putina sare, stafide(pot fi tinute o ora in rom),coaja de lamaie, zahar vanilat si cu cele trei albusuri care au fost batute spuma cu 3-4 linguri de zahar tos(dupa gust).Se amesteca usor pastele cu branza si se pun intr-un vas termorezistent care se introduce in cuptorul incalzit. se serveste calda, dar este buna si rece.

Copiilor mei le placea si budinca de clatite:se fac clatite care se aranjeaza ca tortul: o clatita, un strat de umplutura de branza preparata ca la budinca de paste.Se incheie cu o foaie de clatita peste care se pun cateva cuburi de unt. Se coace.
budinca de clatite se poate face si cu piureu de spanac in locul umpluturii cu branza si atunci se serveste ca fel de baza.

Avatar utilizator
kia
Moderator
Mesaje: 314
Membru din: 12/01/2006 11:39
Localitate: hunedoara

Mesajde kia » 01/02/2006 01:45

:) azi noi'' adica eu si bebeu'' am pregatit asa:
ficat de pui cu budinca de cartofi si legume la cuptor
400gr de ficat de pui
1/2 ardei gras rosu[capia]
1 dovlacel mic
3 fire ceapa verde
100gr unt
2 oua
3 linguri smantina
2 cartofi mari
sare ,boia , piper, patrunjel
am spalat ficatul si l-am asezat intr-o forma de yena mai adinca unsa cu unt
am incalzit cuptorul si am bagat ficatul acoperit cu folie aluminiu
am pus cartofii la fiert
am taiat partile albe de la ceapa si le-am calit in unt, timp foarte scurt,apoi am pus ardeiul si dovlacelul cu sarea boiaua, si piperul[ochiometric] :D
am adaugat 1 canuta de apa 300ml[400 max] si o lingurita de pasta tomate[care am uitat sa o trec]
am lasat la foc mic, cind s-a fiert dovlacelul am adaugat o lingura faina diluata cu apa si am ingrosat sosul
in alta forma de yena am asezat sosul, cartofii fierti deasupra si ouale , albusul batut separat apoi amestecat cu smaintana si galebenusurile
le-am pus la cuptor alaturi de ficat
la ficat am adaugat apa pina la jumatatea lui
se serveste cald, decorat cu patrunjel proaspat tocat!
pofta buna la pitici :hug: :pup:

katty
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 22/12/2006 01:20
Localitate: BUCURESTI

Mesajde katty » 24/01/2007 02:41

buna.acum am descoperit acest site. am un baietel de 2 luni si am inceput cu suc de morcov si mar.dar am citit retetele voastre despre supe si par delicioase.le vom pregati si noi cand vom mai creste.sper sa ne primiti si pe noi in clubul vostru
Fişiere ataşate
121206i.jpg
acesta este baietelul meu stefan
121206i.jpg (35.93 KiB) Vizualizat de 9534 ori

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 24/01/2007 05:12

Katty nu e pic cam devreme pentru diversificare?
Eu stiam ca incepe dupa varsta de 4 luni in cazul bebelusilor hraniti artificial si 6 luni in cazul celor hraniti natural.
In orice caz nu inainte de 3 luni :?

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 24/01/2007 05:45

la cat de rotunjor e stefanut cred ca ii prieste sucul de morcov :hug: :love:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 24/04/2007 11:09

bine ai venit katty! :flower:

deeaandreeadeea
Incepator
Mesaje: 77
Membru din: 14/01/2009 05:32
Localitate: Suceava

Mesajde deeaandreeadeea » 04/03/2009 05:52

Pentru retete va multumesc.Si eu a un baietel de 6 luni si c siguranta imi vor prinde bine, caci e foarte pofticis si mancacios! De cand am inceput diversificare, de la 3 luni jumatate(n-am putu mai tarziu caci laptele formula nu ii era suficient ii era mereu foame)i-am dat cereale, biscuiti,banane, mere,sucuri de fructe si de morcov si gris cu lapte.
Gris cu lapte
200ml lapte
3,4 lingurite de gris
1 lingurita de zahar
Cand fierbe laptele se pune grisul, se amesteca incontinuu si se fierbe cam 7,8minute.Se pune zaharul si se lasa la racit. Asa il pregatesc eu.
Imi puteti spune va rog de cand se introduce oul in alimentatia bebelusului, si cum sa i-l dau?

Avatar utilizator
pussycat
Bucatar in devenire
Mesaje: 306
Membru din: 12/01/2009 06:27
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde pussycat » 04/03/2009 10:49

deeaandreeadeea scrie:Pentru retete va multumesc.Si eu a un baietel de 6 luni si c siguranta imi vor prinde bine, caci e foarte pofticis si mancacios! De cand am inceput diversificare, de la 3 luni jumatate(n-am putu mai tarziu caci laptele formula nu ii era suficient ii era mereu foame)i-am dat cereale, biscuiti,banane, mere,sucuri de fructe si de morcov si gris cu lapte.
Gris cu lapte
200ml lapte
3,4 lingurite de gris
1 lingurita de zahar
Cand fierbe laptele se pune grisul, se amesteca incontinuu si se fierbe cam 7,8minute.Se pune zaharul si se lasa la racit. Asa il pregatesc eu.
Imi puteti spune va rog de cand se introduce oul in alimentatia bebelusului, si cum sa i-l dau?

buna si eu sunt mamica unei fetite de un an si doua luni. eu am inceput diversificarea la 6 luni ptr ca o alaptam la san si asa mi-a recomandat dr. oul l-am introdus in alimentatie pe la 7 luni. cate un sfert de galbenus fiert tare amestecat in piure de legume (morcov, dovlecel, cartof ce ii dai sau ce ii place). cam de doua ori pe sapt . se da ou in ziua in care nu ii dai carne. apoi cum mai creste ii dai cate o jumatate de galbenus. albusul are potential alergenic ridicat si nu e recomandat decat dupa ce implineste un an.

deeaandreeadeea
Incepator
Mesaje: 77
Membru din: 14/01/2009 05:32
Localitate: Suceava

Mesajde deeaandreeadeea » 06/03/2009 06:51

multumesc mult pussycat :flower:

vince
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 15/11/2009 04:16

Merluciu in sos tomat

Mesajde vince » 15/11/2009 04:24

Merluciu in sos tomat



timp preparare:10-15 minute
200g file merluciu
1 rosie felii
1 catel usturoi,
1 foaie dafin
1 lingura ulei masline
sare si pier dupa gust
patrunjel tocat


Se pune merluciul acoperit cu putina apa, intr-un vas larg.
Se adauga condimentele si feliutele de rosie. Se pune vasul acoperit la fiert la foc mediu. Se fierbe 10 minute. Se adauga patrunjelul si se ma fierbe 5 minute. Sosul rezultat nu trebuie sa fie foarte scazut, ci suculent.
Este foarte usor de preparat, sanatos si ieftin.


Pofta buna!


Înapoi la “Bucataria mamicilor”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator