Risotto cu dovlecel si peste din conserva

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Risotto cu dovlecel si peste din conserva

Mesajde crista » 25/03/2011 02:16

ingrediente x2

150 gr orez
1 dovlecel
1 lingurita ceapa tocata/rasa
ulei sau unt
conserva de peste in ulei
conserva de macrou in ulei


- puneti ceap intr-o cratita cu uleiui sau untul depinde cum preferati si o lasati ss se inmoaie la foc mediu , cind e gata adaugati dovlecelul taiat si orezul
- lasati un minut sau doua sa se "prajeasca" orezul si adaugati un polonic de apa fierbinte
- coaceti orezul adaugind mereu cite un polonic de apa fierbinte pina cind e gata si amestecind mereu
- la sfirsit adaugati pestele din conserva dupa ce l-ati scurs de ulei si l-ati rupt in bucati mai mici


pestele folosit de mine este macrou de atlantic ( lat Scomber scombrus)
Fişiere ataşate
Immagine 1007picnik.jpg
Immagine 1007picnik.jpg (72.74 KiB) Vizualizat de 3162 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 30/03/2011 09:39

Bentornata... :hug: :pup: :flower:
Imi era dor de retetele si pozele tale... =D>

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 31/03/2011 09:54

Danieluta scrie:Bentornata... :hug: :pup: :flower:
Imi era dor de retetele si pozele tale... =D>



mersi Dana :hug: :pup:

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 09/04/2011 03:46

pe aceeasi tema, o sa pun si eu citeva poze...
Fişiere ataşate
orez cu dovlecel3.jpg
orez cu dovlecel3.jpg (63.73 KiB) Vizualizat de 2994 ori
orez cu dovlecel7.jpg
orez cu dovlecel7.jpg (47.76 KiB) Vizualizat de 2995 ori
orez cu dovlecel6.jpg
orez cu dovlecel6.jpg (56.32 KiB) Vizualizat de 2995 ori
orez cu dovlecel4.jpg
orez cu dovlecel4.jpg (62.59 KiB) Vizualizat de 2995 ori
orez cu dovlecel2.jpg
orez cu dovlecel2.jpg (44.98 KiB) Vizualizat de 2995 ori
Happy cooking!
(gateala placuta!)

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/04/2011 06:22

Crista, ce orez ai folosit?.....dupa metoda de fierbere , a ramas bobul foarta fain....de ce se foloseste metoda asta de fierbere???......in oala speciala pentru orez nu se poate face???.....chiar am cumparat ieri ceva peste si mi-ar prinde bine un orez pentru azi....se face usor si rapid si cum sant cam prinsa zilele astea a picat tocmai bine reteta....mersi :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/04/2011 09:00

Pupi astia aici au buba cu orezul , fiecare tip se foloseste pentru altceva. Pentru risotto sunt citeva feluri si unul dintre ele este cel folosit de mine se numeste CARNAROLI .

felul asta de a face orezul ( risotto ) este tehnica clasica . m-am oala de fiert orezul , am vazut o data la un iranian si tare mi-ar placea dar n-am de unde ... la aburi nu-mi place ... l-am mai facut la oala minune, e bun... si mai fac pilaf ca dehh originea romaneasca mai cere si pilaf =)) insa risotto e usor de facut sau m-am obisnuit eu, pot sa il pazesc sa nu se fiarba prea tare,


daca ai oala de fiert orezul fa-l in ea cum iti place ca pina la urma asta conteaza ... dar sa il incerci cu peste ca e ff bun ...


e bun si cu dovlecel si am facut eu mai demult cu bere in loc de supa/ apa ... si ala era minunat ...


unqzz daca nu ai incercat orezul cu dovlecel si bere nu-l rata ca merita ..

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 09/04/2011 09:17

Cristaaaaaa....mi-era un dor de tineeeeeeee! :hug: :hug: :hug: :hug:M-am uitat de vreo trei ori la data postarii, sa vad bine: e de acum sau.....Bentornata! :hug: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/04/2011 09:42

:P :P Crista draga, sa nu crezi ca numai la voi au fixul cu orezul....si aici fiecare mancare are stilul de fierbere special si soiul de orez diferit....o gramada de :wink: " orezuri" pe aici, marimi si forme diferite, culorile: alb, crem, bej, maro,negru, un gen de movuliu...de toate ptr toti..... :D de aia am intrebat ce fel de orez ai folosit....mersi, eu am sa folosesc oala speciala ptr ca are si steam ...cu ocazia asta fierb la aburi si zarzavaturi....la noi sant $20 ....problema e cu curentul....pot sa iti pun una pe posta daca ai transformator de curent....ai sa te indragostesti de ea....mersi :hug:

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 09/04/2011 09:48

pentru o reusita suprema poti folosi orez pentru sushi , dupa ce il fierbi tine-l un pic in otet balsamic....efectul va fi pe masura.....sau otet special pentru sushi.......
Happy cooking!

(gateala placuta!)

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/04/2011 10:11

Yap...asta e metoda pe care o foilosesc la bilele de orez aperitiv....mersi...imi plac turnuletele tale de orez


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori