Rulada cu crema de branza

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
momo121
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 28/05/2013 12:23
Localitate: Iasi
Contact:

Rulada cu crema de branza

Mesajde momo121 » 13/07/2016 07:46

Pentru aluat:
5 oua mai mici
putina sare
1 cana zahar
1 plic zahar vanilat
1cana faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
5 linguri ulei
esenta vanilie si rom
Optional: cacao
Pentru umplutura:
200g Ricotta
5 linguri branza de vaci
1 lingura smantana
zahar dupa gust
1 plic zahar vanilat
Optional puteti adauga in crema si fructe proaspete sau confiate
<br/><br/> Pentru inceput dam drumul la cuptor sa fie incins atunci cand punem aluatul.

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile toate odata, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam bine totul pana la incorporare.

Intr-o tava mare de aragaz, unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt am pus putin aluat amestecat cu cacao, pentru un aspect mai frumos al ruladei, (daca vreti sa incercati si vreti sa va iasa mai frumos, folositi un pos, eu am facut cu lingura, mai rapid :D) Dam tava la cuptor pentru vreo 5 minute, apoi o scoatem si punem restul de aluat, nivelam frumos si dam din nou la cuptor, pentru cca.20 minute.

Pentru crema: Ricotta, smantana si branza de vaci o amestecam cu zaharul si zaharul vanilat in functie de cat de dulce va place, iar pentru un gust mai aromat se poate pune peste crema de branza si fructe proapete, doar atunci cand crema este intinsa pe rulada, pentru ca altfel fructele se stalcesc...

Cand foaia de pandispan este gata, o scoatem si o rasturnam pe un prosop umed, indepartam hartia de copt, apoi intoarcem foaia de pandispan cu ajutorul prosopului pe hartia de copt indepartata si rulam usor, ne ajutam din nou de hartia de copt.

Lasam putin, apoi desfacem rulada si ii punem umplutura, rulam din nou, cu grija sa nu se rupa si rulada este gata! O puteti imbunatati, se poate face si o glazura sau o pudrati cu zahar pudra, sunt foarte multe variante!

Cand s-a racit si daca nu s-a terminat, o puteti pastra la frigider, este perfecta pentru zilele calduroase!

Pofta buna! <br/><br/>
Fişiere ataşate
13536158_1161234133926683_725220449_n.jpg
13536158_1161234133926683_725220449_n.jpg (58.6 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13550981_1161234383926658_2037178645_n.jpg
13550981_1161234383926658_2037178645_n.jpg (50.95 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13551053_1161233193926777_1148586600_n.jpg
13551053_1161233193926777_1148586600_n.jpg (49.94 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13552667_1161233017260128_705113704_n.jpg
13552667_1161233017260128_705113704_n.jpg (73.92 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13552692_1161234607259969_522524251_n.jpg
13552692_1161234607259969_522524251_n.jpg (96.18 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13553251_1161233093926787_367552092_n.jpg
13553251_1161233093926787_367552092_n.jpg (83.65 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13553377_1161232807260149_1955062443_n.jpg
13553377_1161232807260149_1955062443_n.jpg (76.95 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13563133_1161233203926776_1427373035_n.jpg
13563133_1161233203926776_1427373035_n.jpg (47.09 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13563208_1161233753926721_1628610642_n.jpg
13563208_1161233753926721_1628610642_n.jpg (50.67 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13563505_1161234393926657_599018818_n.jpg
13563505_1161234393926657_599018818_n.jpg (50.62 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13565395_1161232907260139_1860012011_n.jpg
13565395_1161232907260139_1860012011_n.jpg (80.41 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13565475_1161234513926645_344735762_n.jpg
13565475_1161234513926645_344735762_n.jpg (59.58 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13565587_1161234657259964_573876804_n.jpg
13565587_1161234657259964_573876804_n.jpg (64.89 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13565607_1161234507259979_201818579_n.jpg
13565607_1161234507259979_201818579_n.jpg (90 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13566207_1161234720593291_1262529831_n.jpg
13566207_1161234720593291_1262529831_n.jpg (100.2 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13576331_1161234337259996_253692093_n.jpg
13576331_1161234337259996_253692093_n.jpg (46.51 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13576420_1161234177260012_1450185862_n.jpg
13576420_1161234177260012_1450185862_n.jpg (55.96 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13578862_1161232840593479_381630537_n.jpg
13578862_1161232840593479_381630537_n.jpg (75.42 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13578955_1161234437259986_735291349_n.jpg
13578955_1161234437259986_735291349_n.jpg (98.35 KiB) Vizualizat de 1863 ori
13579039_1161234637259966_1554552574_n.jpg
13579039_1161234637259966_1554552574_n.jpg (102.05 KiB) Vizualizat de 1863 ori
Dana

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 18 vizitatori