Sarmale de post cu ciuperci

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Sarmale de post cu ciuperci

Mesajde madi_marin » 16/03/2019 12:17

1 cană cu orez
500 g ciuperci proaspete
2 cepe
1 morcov mare
pastă de tomate
borÅŸ
cimbru uscat
mărar uscat
sare
piper
ulei
1,5 kg varză murată
Orezul se spală. Se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit până s-a evaporat toată apa şi orezul s-a umflat pe jumătate. Se dă la răcit.

Ceapa şi ciupercile se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se călesc împreună in mai mult ulei. Când sunt gata se amestecă cu orezul. Se adaugă cam 3 linguri de pastă de tomate. Se pun sare, piper, cimbru şi mărar uscat.

Varza se desface în foi. Se taie la mărimea dorită. Se formează sărmăluţe. Resturile de varză se toacă mărunt şi se asează în strat grosuţ pe fundul vasului în care vom fierbe sărmăluţele. Se aşează sărmăluţele peste varza tocată, se mai pun ulei, apă, borş (dacă varza nu e suficient de acră), sare, piper, cimbru şi mărar uscat. Se fierb la cuptor la foc mic. Când sunt aproape gata se adaugă şi pasta de tomate. Se lasă să scadă bine.

Se servesc cu mămăliguţă şi ardei iute.

Poftă bună!
Fişiere ataşate
spc-1.jpg
spc-1.jpg (134.7 KiB) Vizualizat de 613 ori
spc-2.jpg
spc-2.jpg (98.41 KiB) Vizualizat de 613 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori