Sarmalute in varza dulce

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Sarmalute in varza dulce

Mesajde madi_marin » 04/06/2017 07:42

500 g carne tocată de porc
1 varză micuţă
2 cepe
2 carnăciori afumaţi
1 ceaşcă de orez
sare
piper măcinat şi boabe
mărar uscat
cimbru uscat
2 foi de dafin
1 conservă mică de roşii cubuleţe
ulei
Carnea se amestecă cu orezul spălat şi bine scurs, cu o ceapă tocată mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar. Se omogenizează bine şi se lasă la odihnit.

Se pune apă cu sare la fiert . Se taie cotorul verzei şi se pune în apa clocotită. Se lasă la fiert cam 15 minute sau până observăm că putem desprinde cu uşurinţă frunzele. Atenţie să nu se rupă! Cred că depinde şi de soiul verzei…

Se desfac frunze potrivite şi se împăturesc sarmăluţele. Ce rămâne din varză, se toacă mărunt.

Cealaltă ceapă se toacă şi ea, şi se căleşte în ulei împreună cu cârnăciorii tăiaţi rondele, pentru câteva minute. Se dă deoparte de pe foc şi se repartizează tocătura de varză, după care se aşază frumos sărmăluţele. Deasupra se presară cimbru şi se pun crenguţe de mărar uscat, frunzele de dafin şi boabe de piper. Se acoperă cu apă şi se dau la cuptor, completând de câte ori este nevoie. Când sunt aproape gata, se adaugă roşiile cubuleţe şi se lasă apoi să scadă bine.

Se servesc calde, cu mămăliguţă şi ardei iute!

Poftă bună!

Pentru gustul uşor acrişor, pentru cine preferă, se poate folosi borş combinat cu apă.
Fişiere ataşate
s3-3.jpg
s3-3.jpg (115.1 KiB) Vizualizat de 564 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori