Semifreddo al caffe`

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Semifreddo al caffe`

Mesajde Danieluta » 23/01/2012 08:37

Ingrediente:

- 4 galbenusuri (eu am pus 5)
- 2 linguri de cafea solubila-nescafe`
- 80 gr. zahar (eu am pus 100 gr.)
- 300 ml. frisca lichida
- 120 gr. biscuiti uscati (eu am pus piscoturi)
- 40 gr. alune prajite si maruntite (eu nu am pus)

* 1-2 linguri de lichior (optional)

Se amesteca cu mixerul galbenusurile cu zaharul foarte bine pina devine o compozitie cremoasa.Se adauga cele doua linguri de cafea si se amesteca pina se incorporeaza cafeaua in crema.Separat de bate frisca cu mixerul pina se intareste dupa care se amesteca cu grija,de sus in jos,in crema de cafea.Intr-o forma de chec,punem o foaie de pelicula transparenta,dupa care incepem sa maruntim biscuitii si turnam in forma un strat de biscuiti,punem deasupra un strat de crema de cafea,presaram alunele,un alt strat de crema de cafea si un al doilea strat de biscuiti.Se baga forma in congelator pina a doua zi.Se scoate din forma,se taie felii mai groase si se orneaza dupa preferinta cu boabe de cafea,bezele,frisca,etc.

POFTA BUNA!

Eu am deviat putin de la reteta originala si am pus piscoturi in locul biscuitilor(aveam ramase de la ultimul tiramisu` pregatit) pe care le-am stropit cu 2 linguri de lichior(irish cream).Se pot pune si in crema 1-2 linguri de lichior!

Dat fiind faptul ca am pregatit acest semifreddo pentru concurs,am pus deasupra piscoturilor si un strat de frisca,am bagat forma in congelator pentru o ora pina s-a intarit,dupa care am turnat stratul de crema de cafea,in acest fel fiind mai decorat cind este taiat... :clipocit: :clipocit: :clipocit:
Fişiere ataşate
16.jpg
16.jpg (70.12 KiB) Vizualizat de 4173 ori
14.jpg
14.jpg (82.13 KiB) Vizualizat de 4173 ori
13.jpg
13.jpg (71.84 KiB) Vizualizat de 4173 ori
12.jpg
12.jpg (71.14 KiB) Vizualizat de 4173 ori
11.jpg
11.jpg (65.56 KiB) Vizualizat de 4173 ori
10.jpg
10.jpg (54.63 KiB) Vizualizat de 4173 ori
9.jpg
9.jpg (63.77 KiB) Vizualizat de 4173 ori
8.jpg
8.jpg (50.37 KiB) Vizualizat de 4173 ori
7.jpg
7.jpg (67.97 KiB) Vizualizat de 4173 ori
6.jpg
6.jpg (66.43 KiB) Vizualizat de 4173 ori
5.jpg
5.jpg (51.01 KiB) Vizualizat de 4173 ori
4.jpg
4.jpg (93.15 KiB) Vizualizat de 4173 ori
3.jpg
3.jpg (52.87 KiB) Vizualizat de 4173 ori
2.jpg
2.jpg (83.06 KiB) Vizualizat de 4173 ori
1.jpg
1.jpg (80.97 KiB) Vizualizat de 4173 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/01/2012 09:49

:buuun: :buuun: :buuun: :buuun: asta am asteptat....super bun desertul asta.....sigur am sa ilincerc si eu cu piscoturi si alune....am mancat doar din cel facut doar din crema....pe week-end l-am programat :D :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 24/01/2012 01:31

De cand astept reteta!!! :hug: :hug: :hug: Pe masura ce citeam ceea ce ai scris... :buuun: :buuun: :buuun:

Am asteptat noi reteta (postarea) ta dar a meritat asteptarea! Felicitari Danieluta, ai pregatit un desert DELICIOS si daca exista un SUPERLATIV AL GUSTULUI, dupa parerea mea, aici este!!! =D> =D> =D>

Am notat toata combinatia aceasta minunata de ingrediente si pregatesc si eu desertul cat mai curand!

:hug: :pup: :hug:

P.S. Bezele model, de nota 10 =D>

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 24/01/2012 01:35

Antonia,iti multumesc frumos pentru laude si aprecieri,ma faci sa... :blushing: :blushing: :blushing:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/01/2012 09:16

=D> =D> =D> =D> Danielutza !!


Si NU UITA : salveaza reteta in cartea de bucate ca pina la vara e cale lunga si o sa se piarda prin forum.

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/01/2012 03:10

Ohoho :!: :!: :!: Cat de bun trebuie sa fie :buuun: :buuun: :buuun:

Felicitari, Danieluta :master: :master: :master:

Multumim pentru retete :party: :party: :party: :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/01/2012 05:08

Ce bine arata si ce bun trebuie sa fie ! =D> :roll: Imi place tare mult cu bezea deasupra . :buuun: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 24/01/2012 06:11

Cu siguranta am sa incerc acest dulce atragator ...cat mai curand :buuun: :buuun: :buuun:
Felicitari =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 24/01/2012 06:44

crista scrie:=D> =D> =D> =D> Danielutza !!


Si NU UITA : salveaza reteta in cartea de bucate ca pina la vara e cale lunga si o sa se piarda prin forum.


Am salvat reteta in cartea de bucate,astept sa fie aprobata... :clipocit:

Crista,...:hug: :pup: :hug: :pup:

Lucia,Nico,Dana,... :hug: :pup: :flower:
Ultima oară modificat 24/01/2012 06:50 de către Danieluta, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 24/01/2012 06:49

Data viitoare am sa fac semifreddo in straturi,adica unul de frisca,il las sa se intareasca in congelator cam 1 ora,pun alt strat de crema de cafea,iar il dau la congelator,iar unul de frisca,crema si tot asa... :wink:

Si am sa-l pregatesc si cu foi de bezea,doua sau trei si intre ele cu crema de cafea :!:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori