Sfaturi: albusuri, blaturi prajitura, nuci verzi

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Sfaturi: albusuri, blaturi prajitura, nuci verzi

Mesajde cla » 28/06/2005 01:29

nu-s experta in bucatarie, dar stiu ca:
1. Albusurile se bat spuma mai repede si se mentin consistente daca inainte de a se pune zaharul se adauga putin rom (o lingura la trei albusuri), apoi se adauga zaharul. (Alcoolul il topeste mai repede.)
2. Blaturile de prajituri cresc foarte bine in cuptor, daca la preparare se adauga amoniac nestins.

si o chestie pe care am aflat-o de curand si e si de sezon:

3. Nucile verzi se decojesc de la sine daca sunt tinute cateva zile intr-o punga de plastic legata la gura.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Albusuri

Mesajde miha1950 » 15/12/2005 08:07

Pastrati albusurile de la alte preparate (maioneza, de la dresul ciorbelor) la congelator. Le puteti folosi la blaturi. Un albus are cca 23 g.Deci cantariti-le daca nu mai stiti numarul lor.

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Mesajde bertha » 16/12/2005 10:48

Sa inteleg ca tu dregi ciorba numai cu galbenusul? Eu bat tot oul si-l adaug la sfarsitul fierberii. La noi, cand se drege ciorbita cu ou, se mai spune ca o faci cu "zdrente".

camy
Incepator
Mesaje: 26
Membru din: 14/12/2005 10:10
Localitate: arad

Re: Albusuri

Mesajde camy » 16/12/2005 12:38

Tu cum pastrezi galbenusurile la congelator pt timp indelungat? pui ceva pe ele sau nu?
Pt ca eu am vazut la o tanti care se ocupa de facut prajituri pt nunti, ca le pune galbenusurile la frigider cu putina apa deasupra si s-au pastrat f bine intotdeauna.
Voi cum faceti?
camelia

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 16/12/2005 05:41

Amestec galbenusurile cu outin zahar si apoi se pot pastra in congelator. Le folosesc pentru crema-in cazul in carecoc blaturile cu o zi sau doua mai repede.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 16/12/2005 05:46

bertha scrie:Sa inteleg ca tu dregi ciorba numai cu galbenusul? Eu bat tot oul si-l adaug la sfarsitul fierberii. La noi, cand se drege ciorbita cu ou, se mai spune ca o faci cu "zdrente".



Eu dreg ciorba cu galbenus,smantana si zeama de lamaie.
Mama face cu "zdrente", dar pune si putina faina in ou.Nu-s rele, dar eu m-am stabilit cam de multisor in Ardeal si pe-aici smantana este vedeta!

tsilly
Incepator
Mesaje: 55
Membru din: 23/02/2010 02:56

Mesajde tsilly » 23/02/2010 04:45

sunt niste sfaturi utile .. am mai invatat si eu ceva din ele ! :D


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator