Sgroppino

Cunoasteti retete de bauturi, de cocktail-uri sau alte amestecuri care garanteaza succesul unei petreceri? Postati-le aici pentru cei mai putin cunoscatori, dar la fel de petrecareti.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Sgroppino

Mesajde Danieluta » 10/06/2011 10:03

-300 gr. sorbetto al limone
-1 lingurita sirop de vanilie(eu nu am pus)
-2 dl(200 ml) de vin prosecco(sau sampanie)

Se pun toate ingredientele in robot(frullatore,blender) si se amesteca pentru citeva secunde pina cind se obtine un lichid cremos.Se varsa in 6 pahare de sampanie reci si se serveste imediat.Aceasta bautura este f. buna pentru digestie si f. racoritoare.
Fişiere ataşate
s3.jpg
s3.jpg (127.11 KiB) Vizualizat de 2807 ori
s2.jpg
s2.jpg (87.53 KiB) Vizualizat de 2807 ori
s.jpg
s.jpg (61.71 KiB) Vizualizat de 2807 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/06/2011 09:05

ooo ce ideee minunata !!! =D>

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 12/06/2011 12:06

Wow ,imi place mult sgroppino asta..trebuie sa fie bun ! :roll: Cred ca-l fac si eu ,in curand voi avea la cina niste prieteni. :peace: :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 12/06/2011 01:23

Multumesc fetelor... :blushing:
Este racoritor si se potriveste f.bine dupa peste(peshte)!La Vasto cind mergem in vacanta beau in fiecare zi unul... =)) si dupa arat asa... :cascat:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 12/06/2011 02:08

Hmmmmm :wink:

Bun de tot digestivul asta - am baut si eu acasa la mamicuta lui, si, culmea :shock: ne era servit gratuit dupa orice masa de pranz sau cina :?

Inca ceva: picatura de vanilie este aproape obligatorie ca sa echilibreze esenta puternica a uleiurillor eterice ale lamaii din care se face sorbetto-ul (ca se pune si coaja lamaii nu doar zeama ei in sorbetto)

=D> =D> =D> - good post :!:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 12/06/2011 09:45

Ei, asta nu am baut...dar am sa beau...vine father day :P ...imi satisfac poftele, atunci :hug: :pup:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 12/06/2011 11:12

Nici eu nu am gustat bunatatea asta, cu siguranta trebuie incercata!

Daniela tu cred ca vrei pana la urma sa ma fac ca gresesc avioanele la sfarsitul lunii cu atatea bunataturi... :wink: :P
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 12/06/2011 02:22

...eu am baut acusi un sirop de malt si hamei, nefiltrat.....o nebunie :lol: :lol: :lol: :lol:
Happy cooking!
(gateala placuta!)

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 15/06/2011 09:44

Ce bun este!!! L-am gustat si eu la un restaurant !!! A fost servit la sfarsitul cinei ca digestiv!!!
Dani, cel pe care l-am baut eu era destul de alcoolic (tip limoncello) dar cu prosecco cred ca e special!!!


Înapoi la “Bauturi”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator