Sirop din muguri de brad

Cunoasteti retete de bauturi, de cocktail-uri sau alte amestecuri care garanteaza succesul unei petreceri? Postati-le aici pentru cei mai putin cunoscatori, dar la fel de petrecareti.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Sirop din muguri de brad

Mesajde mikirafaela » 26/05/2013 10:00

Primavara este anotimpul care imi place cel mai mult...campul inverzeste, albinele incep sa culeaga mierea florilor, pasarelele ciripesc vesele, apar cuiburi de randunele, sarbatorile de Paste ne lumineaza sufletele si mintea, vantul poarta mirosul seducator al naturii...si totodata incep si muncile campului. Eu sar peste munca pamantului ca nu am dar am destule de facut in camara si in beci... Si dupa ce am terminat curatenia, rafturile mi se pareau cam golute, de parca asteapta sa le umplu iar cu bunatati.
Asa ca ce sa mai stau pe ganduri...m-am pus pe treaba.
Primele retete pe care le pregatesc primavara sunt cele de siropuri care imi sunt utile atat vara cat si iarna. Sunt incarcate de arome proaspete, reconfortante si le accepta intreaga familie...asa ne potolim noi setea.



Ingrediente:
-muguri de brad;
-zahar;
-lamaie.


Culegem mugurii de brad (in varfurile cetinilor apar primavara mugurii de un verde crud si cand au 2-4 cm sunt numai buni de cules) sau ii cumparam.
Ii spalam in mai multe ape, ii punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa cat sa ii cuprinda si ii fierbem pana se inmoaie bine de tot. Luam intre degete cateva ace si daca se macina inseamna ca sunt fierte. Operatiunea poate dura mai mult sau mai putin asta depinzand de cantitatea de muguri pe care o aveti.
Luam oala de pe foc si o lasam acoperita pana a doua zi.
Sucul astfel obtinut (albicios si tulbure) se strecoara prin tifon sau printr-o sita deasa (se storc bine si mugurii, dupa care se arunca) si se masoara.
La fiecare litru de suc se pune 1 kg. de zahar si cate o felie de lamaie (puteti pune sare de lamaie -1gr. de sare/1 l de suc- sau zeama de lamaie -1 lingura zeama/ 1 l suc).
Oala in care urmeaza sa fierbem siropul trebuie sa fie mai mare in volum (sucul face spuma).
Dupa ce se introduce zaharul, se amesteca pana se dizolva complet dupa care punem sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand.
Daca face spuma multa amestecam continuu pana dispare de la suprafata.
Siropul este gata cand este bine legat (ca cel din dulceata) sau atunci cand fierbe bulele de aer sunt mai mari.
Culoarea variaza in functie de timpul de fierbere. Daca aveti cantitate mare de suc atunci siropul este inchis la culoare (spre maro); daca aveti mai putin suc atunci va avea o culoare aramie, roscata.
Siropul cald se toarna in sticle sau borcane sterlizate, uscate si bine incalzite, se pun dopurile sau capacele, se lasa sa se raceasca bine dupa care le pastram in camara.
Se serveste ca oricare alt sirop, cu apa minerala sau plata, dar putem spune ca este si de leac (combate tusea, bronsita, febra), facand parte din farmacia de acasa.
Fişiere ataşate
DSCF0297.JPG
DSCF0297.JPG (74.34 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0296.JPG
DSCF0296.JPG (83.31 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0290.JPG
DSCF0290.JPG (79.24 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0285.JPG
DSCF0285.JPG (83.88 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0284.JPG
DSCF0284.JPG (94.03 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0282.JPG
DSCF0282.JPG (96.44 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0281.JPG
DSCF0281.JPG (100.52 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0302.JPG
DSCF0302.JPG (76.43 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0001.JPG
DSCF0001.JPG (20.22 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0258.JPG
DSCF0258.JPG (94.86 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0256.JPG
DSCF0256.JPG (67.9 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0255.JPG
DSCF0255.JPG (102.93 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0253.JPG
DSCF0253.JPG (78.92 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0251.JPG
DSCF0251.JPG (60.88 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0245.JPG
DSCF0245.JPG (59.38 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0244.JPG
DSCF0244.JPG (67.75 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0238.JPG
DSCF0238.JPG (115.37 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0232.JPG
DSCF0232.JPG (72.94 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0229.JPG
DSCF0229.JPG (77.66 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0228.JPG
DSCF0228.JPG (58.14 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0219.JPG
DSCF0219.JPG (57.14 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0213.JPG
DSCF0213.JPG (130.26 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0209.JPG
DSCF0209.JPG (108.69 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0207.JPG
DSCF0207.JPG (102.28 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0205.JPG
DSCF0205.JPG (143.96 KiB) Vizualizat de 4747 ori
DSCF0202.JPG
DSCF0202.JPG (152.27 KiB) Vizualizat de 4747 ori
MIKI

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 26/05/2013 10:43

Ce pofta mi-ai facut! :buuun: Trebuie sa fie tare bun,mai ales asa,cu gheata... :roll:

Felicitari pentru reteta! =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 26/05/2013 10:56

Danieluta scrie:Ce pofta mi-ai facut! :buuun: Trebuie sa fie tare bun,mai ales asa,cu gheata... :roll:

Felicitari pentru reteta! =D> :hug: :flower:

Multumesc! Intr-adevar este bun!
:hug: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 27/05/2013 12:14

Vai ce sete mi sa facut ,foarte reusita poza cu paharul turnand apa peste sirop.
:lol: =D> =D>
hi

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 27/05/2013 03:34

Siropul acesta este delicios si in acelasi timp foarte sanatos. Imi amintesc de el din copilarie (mama pregatea si ea).

Ma bucur mult ca ai postat reteta. Felicitari pentru postare & fotografii, sunt foarte frumoase! =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 27/05/2013 03:55

maraarad scrie:Vai ce sete mi sa facut ,foarte reusita poza cu paharul turnand apa peste sirop.
:lol: =D> =D>



Te servesc cu mare drag!
Cand pregatesc o reteta fac multe poze, dar cand trebuie sa le atasez mi se par atat de nereusite ca nici nu stiu pe care sa le pun.
Asa ca ma bucur cand cineva este atent la detalii si incerc sa ma axez pe asta!
:hug: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 27/05/2013 03:56

antoniah scrie:Siropul acesta este delicios si in acelasi timp foarte sanatos. Imi amintesc de el din copilarie (mama pregatea si ea).

Ma bucur mult ca ai postat reteta. Felicitari pentru postare & fotografii, sunt foarte frumoase! =D>

:hug: :pup: :flower:


:hug: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 27/05/2013 10:02

ah ce bun trebuie sa fie ,vreau si eu....

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 28/05/2013 12:42

yaya6 scrie:ah ce bun trebuie sa fie ,vreau si eu....




Te servesc cu mare drag!

:hug: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 28/05/2013 03:22

Vazand aceasta postare minunata mi-am adus aminte ca mai am in frigider sirop de anul trecut (pe care doar l-am primit) ca sa imi domolesc pofta. Am incercat o data anul trecut o reteta dintr-o carte veche dar undeva a dat gres si nu a iesit cum trebuie. Ma bucur sa vad aceasta postare. Poate imi fac curaj din nou. Mersi :hug:


Înapoi la “Bauturi”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori