Supa de linte

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 07/01/2013 12:42

Becca si noua ne place. Eu am crescut ( la bunica) cu linte...mereu ori supa ori mancare batua de linte...Iubeam mancarea de linte batuta , de supa nu ma dadeam in vant, dar acuma le consum cu placere ....asa cum spui, sant sanatoase :hug:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Supa de linte

Mesajde biaskitchen » 07/01/2013 11:11

pupi scrie:Biaskitchen, mersi de apreciere....cartofi dulci mai pun si eu uneori, acuma nu am avut decat din cei normali. Ghimbir nu am pus in ea niciodata....nu stiu de ce nu am indraznit si de ce ma cam feresc de el.
Din ghimbir beau doar ceai, atat, e singurul mod in care il folosesc. Cred ca ar trebui sa fiu mai "open" la el si sa ilintroduc incetul cu incetul in mancaruri...este foarte sanatos, stiu dar :? :? ma inhiba :? :? ....mersi :hug:


Pupi , pentru inceput poti sa pui o cantitate mica pana te obisnuiesti cu gustul.Intradevar ghimbirul este foarte aromat si pentru inceput este bine sa-l pui cand ai terminat supa ca sa nu se accentueze gustul prea tare pe durata fierberii.
Atasat iti trimit o inimioara din supa crema de linte :love:
Fişiere ataşate
DSC01317.JPG
DSC01317.JPG (105.08 KiB) Vizualizat de 1157 ori

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 07/01/2013 08:22

eu sincera sa fiu pana am ajuns in Spania nu am mancat niciodata linte!! Aici fac o tocanita tare buna, asemanatoare cu fasolea noastra scazute, dar supe la spanioli nu am mancat niciodata!!! Ce nu cred ca stiu multi e ca lintea contine foarte mult fier si e foarte recomandata anemicilor sau celor ce au carente de fier!!!Ca spanacul are precentajul de fier cel mai ridicat e un mit ...
Foarte buna, chiar azi am luat niste linte, dar din asta maro ambalata :)))) cea rosie am vazut-o intr-un super englezesc si e foaaarte scumpa, 200 de grame cat 1 kg din cea comuna, assa ca...
Felicitari petru reteta! :hug:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 07/01/2013 10:11

Biaskitchen, mersi pentru farfuria cu inimioara si supica buna :buuun: :buuun: .
Am sa incerc sa pun ghimbir, cunosc gustul lui pentru ca beau ceai din ghimbir proaspat , dar la mancaruri nu l-am incercat inca :wink: ....o sa ii vina randul curand :P :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 07/01/2013 10:24

Bianca,ce supica apetisanta ai pregatit! Ai scrisa reteta pe RC? :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 09/01/2013 06:23

Nu erau sarbatori pentru care bunica sa nu pregateasca linte (pastra obiceiul de la parinti, de la bunici). Imi place mult supica ta Pupi, este minunata! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/01/2013 09:43

Xanora, aici la noi nu e scumpa lintea rosie dar sotul , cum e mai comod cand vine vorba de cumparaturi a ales pe cea care a fost la indemana si nu s-a mai uitat si la produsele neambalate. De regula imi place mai mult lintea galbena sau rosie, nu pentru gust ci pentru aspectul produsului final.
Cand faci tocanita aia de linte de care vorbesti sa o postezi aici te rog.....imi place si mie lintea mult.....eu mai fac linte batuta cum facea bunica mea.... :hug: si multumesc :pup:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori