Tort de ciocolata acoperit cu fondant

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Tort de ciocolata acoperit cu fondant

Mesajde roxanavmv » 24/06/2007 09:20

Azi am sarbatorit ziua Clarei in parc, si desi nu am apucat sa mai fac poze la mancare, (nu am facut mai nimic nou, pt. ca eu sunt adepta ideii "variatiuni pe aceeasi tema"), am facut poze la tort.
Dar toata lumea a cerut 2 felii de tort, asa ca cred ca a fost bun: super ciocolatos cu crema de ciocolata semi-dulce cu rom si zmeura proaspata, acoperit cu fondant (am si eu o pata). Si ce mi-au mai iesit bune, si imi pare rau ca nu am poza, cu ele dupa ce au stat pe gratar au fost costitele de porc. dar o sa le fac din nou curand si pun atunci reteta.
Tort de ciocolata:
100 gr ciocolata amaruie (70%cacao)
300 ml cafea fierbinte neindulcita
300 gr cacao
700 gr faina
750 gr zahar tos
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare
3 oua
175 ml ulei de floarea soearelui sau unt topit (3/4 de pachet)
350 ml lapte batut/acru
1 lingurita esenta vanilie
1 lingurita esenta rom

Se incinge cuptorul la 150 C (300 F). Se ung tavile (2 de 9"=22.5 cm) si se tapeteaza.
Se toaca ciocolata f. marunt si se pune intr-un bol impreuna ca cafea f. fierbinte si cacao. Se amesteca usor pana s-a topit ciocolata.

Intr-un castron se amesteca zaharul, faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt castron se bat ouale cu mixerul cam un min., pana s-au mai ingrosat si au culoarea galben mai deschis. Se adauga incet uleiul/untul, laptele acru, vanilia si romul, apoi amestecul de ciocolata pana se omogenizeaza. Se toarna acest amestec lichid peste ingredientele solide (zaharul+faina) si se amesteca pana se combina bine. Se imparte coca in cele doua forme si se da la cuptor cam 45 min, cu gratarul pus la mijloc incat sa nu se arda partea de jos prea repede. Se incearca cu scobitoarea sa vada daca e copt destul si daca scobitoarea e curata, se scot imediat de la cuptor. Se lasa sa se raceasca complet in formele lor, si cand s-au racit se taie in doua.
Eu le-am insiropat cu sirop de zahar+esenta de rom+coaja de lamaie.

Crema:
400 gr ciocolata
200 g smantana dulce
200 g unt la temperatura camerei, nu prea moale
esenta de vanilie si de rom
Se incalzeste smantna pana aproape de fierbere, dar nu se da in clocot. Se pune ciocolata taiata marunt intr-un vas si se toarna smantana fierbinte peste, se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se incorporeaza untul si aromele.
Eu amestec cu zmerua proaspata sau macar doua linguri de gem de zmeura, daca nu am fructele, e combinatia noastra preferata.

Se poate imbraca tortul in frisca sau in ganache de ciocolata (450 gr ciocolata se amesteca cu 150 ml smantana lichida fierbinte, 25 gr unt si esenta de rom) sau cu orice alta crema vreti voi. Eu l-am imbracat in fondant de bezea.
Fişiere ataşate
6.jpg
6.jpg (24.51 KiB) Vizualizat de 9216 ori
4.jpg
4.jpg (28.03 KiB) Vizualizat de 9216 ori
2.jpg
2.jpg (27.18 KiB) Vizualizat de 9216 ori
1.jpg
1.jpg (27.16 KiB) Vizualizat de 9216 ori
Ultima oară modificat 23/11/2007 11:21 de către roxanavmv, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/06/2007 09:58

La multi ani, Clara !!! :party: si =D> pt tine Roxi ..foarte frumos tortuletul !

Imagine

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:)

Mesajde albinuzza » 24/06/2007 10:01

La muuuuulti ani!

Este atat de dragut tortul!Si felia arata delicios!
Felicitari!

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 24/06/2007 10:36

LA MULTI ANI!!!

tortul arata nemaipomenit =D> =D> :flower: :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 24/06/2007 11:19

La multi ani, Clara! Multa sanatate si multe impliniri. :party: :flower: :hug:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 24/06/2007 12:12

La multi ani Clara :flower: :party: :party:

Cine a mancat soricelul ? :lol:

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 24/06/2007 05:15

"La multi ani "Clarei, felicitari mamei pentru pregatiri :party: :flower: :pup:
iasmina

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 24/06/2007 09:10

Multumesc din suflet, i-am spus Clarei ca toata lumea ii ureaza la multi ani si s-a umplut fata ei de un zambet mare cat roata carului.
Adi, fii-mea a avut onoarea sa manance soricica aseara ( ca nu mancase destul zahar peste zi), i-a mancat capul si un volan de la fusta, vreo 5 cm de iarba si 7 floricele :D

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 25/06/2007 11:11

Saracutu soricel :( :D :bum: :lol:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 03/07/2007 11:46

Roxana,ce reusit este tortul,foarte dragut iar acea soricica deasupra.... =D> Sa-ti traiasca fetita si sa va aduca numai bucurii. :flower: :pup: Scuza-ma,cam tarziu cu urarile dar m-am uitat abia azi pe aici,sa vad retetele postate in ultima perioada,deoarece am fost plecata in tara.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori