Tort Floarea Soarelui cu crema de gris - de post

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
deyutzky
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 22/05/2012 07:14

Tort Floarea Soarelui cu crema de gris - de post

Mesajde deyutzky » 18/11/2016 12:14

Blat (2 foi):
1 cana de zahar
1/2 cana de ulei
1 cana de apa
2 cani de faina
1 lingura cacao
1 plic praf de copt
1 fiola esenta de rom
Crema de gris:
1 litru de apa
8-10 linguri de zahar(adaugati dupa gust)
200 gr gris
150 gr margarina
5 linguri fulgi nuca de cocos
1 fiola esenta de vanilie
In plus:
1 compot de piersici jumatati
2 linguri nuca maruntita
3 linguri gem de piersici
cateva linguri fulgi de cocos pentru decor
Incepem cu crema:
Punem apa cu zaharul intr-o oala la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si devine ca o budinca.
Inchidem focul, adaugam margarina si esenta de vanilie, apoi amestecam bine.
Lasam crema deoparte, iar cand s-a racit complet adaugam nuca de cocos si omogenizam.
Blat:
Intr-un bol, amestecam apa, zaharul, uleiul si esenta de rom. Separat, in alt bol, amestecam faina cu cacaua si praful de copt, apoi turnam treptat aceasta compozitie peste compozitia lichida.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt (tava mea are diametrul de 22 cm) si turnam 1/2 din compozitie. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox 12-15 minute, dar aici depinde si de cuptor. O verificati dupa 12-15 minute, iar daca nu este facuta, o mai lasati cateva minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
La fel procedam si cu al 2-lea blat. Mie mi-au iesit destul de groase blaturile, asa ca daca vreti 3 blaturi si aveti tava la fel (de 22 cm diametru), puteti imparti compozitia in 3 parti egale. Va ajunge cu siguranta si crema pentru 3 blaturi, la mine a mai ramas putin.
Lasam blaturile la racit.
Asamblare:
Pe un platou punem primul blat pe care il insiropam cu compot de piersici (se poate insiropa si cu sirop obtinut din apa+zahar+esenta de rom), adaugam un strat generos de crema, iar apoi acoperim cu al 2-lea blat pe care il insiropam cu compot.
Imbracam tortul cu un strat subtire de crema si fulgi de cocos.
Ornam cu piersicile taiate felii, iar in centru punem gemul amestecat inainte cu nuca maruntita.
Il pastram la frigider.
Fişiere ataşate
tort-de-post-cu-crema-de-gris-floareasoarelui2-final2.jpg
tort-de-post-cu-crema-de-gris-floareasoarelui2-final2.jpg (625.04 KiB) Vizualizat de 3661 ori
img-4480.jpg
img-4480.jpg (2.11 MiB) Vizualizat de 3661 ori
img-4488.jpg
img-4488.jpg (1.91 MiB) Vizualizat de 3661 ori
img-4487.jpg
img-4487.jpg (1.5 MiB) Vizualizat de 3661 ori
img-4486.jpg
img-4486.jpg (1.97 MiB) Vizualizat de 3661 ori
img-4483.jpg
img-4483.jpg (1.73 MiB) Vizualizat de 3661 ori
img-4482.jpg
img-4482.jpg (1.33 MiB) Vizualizat de 3661 ori
img-4481.jpg
img-4481.jpg (1.26 MiB) Vizualizat de 3661 ori
img-4479.jpg
img-4479.jpg (2.19 MiB) Vizualizat de 3661 ori
img-4476.jpg
img-4476.jpg (1.88 MiB) Vizualizat de 3661 ori
img-4475.jpg
img-4475.jpg (1.77 MiB) Vizualizat de 3661 ori
img-4474.jpg
img-4474.jpg (2.02 MiB) Vizualizat de 3661 ori
tort-de-post-cu-crema-de-gris-floareasoarelui1-final3.jpg
tort-de-post-cu-crema-de-gris-floareasoarelui1-final3.jpg (630.46 KiB) Vizualizat de 3661 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori