Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
momo121
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 28/05/2013 12:23
Localitate: Iasi
Contact:

Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Mesajde momo121 » 31/07/2016 05:08

Blat de 26 cm:
8 oua
250g zahar
1 plic zahar vanilat
un praf de sare
esenta de vanilie
esenta de rom
3 linguri ulei
300g faina
1 lingurita praf de copt
Crema de sampanie:
3 galbenusuri
3 linguri zahar
400ml sampanie
1 lingura amidon de porumb
esenta de vanilie
100g ciocolata alba
10g gelatina sau 2g agar-agar
350g frisca batuta
Pentru fructele de padure:
600g fructe de padure (eu am avut congelate de la lidl)
5 linguri zahar
10g gelatina sau 2g agar-agar
Pentru Sirop:
1 cana cu apa
zahar in functie de cat de dulce vreti sa fie siropul
esenta de rom
Pentru ornat:
200g frisca batuta
2 linguri cacao
piureul de fructe ramas de la umplerea tortului
cateva linguri de crema de sampanie oprita pentru aroma
stelute din bombonele
fluturasi din bombonele<br/><br/> Pentru Blat:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
Oprim mixerul si in aluat adaugam uleiul, putina esenta de vanilie si de rom (eu folosesc aceste arome pentru ca nu prea imi place gustul intens de ou in blat, dar puteti omite acest lucru), mai mixam putin, iar cu ajutorul unei site punem faina amestecata cu praful de copt, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn pana incorporam faina de celelalte ingrediente.
Dupa ce am terminat aluatul de blat, il turnam intr-o tava detasabila de 26cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea sau cu batul de frigarui( in cazul meu :D )
Cand baltul este gata, inchidem cuptorul si lasam tava acolo cu usa intre-deschisa pentru a nu se raci brusc ca altfel riscam sa se lase.
Cand s-a racit in totalitate, il scoatem din tava, pe margini ne ajutam de un cutit, apoi il taiem in 3 pe orizontala.

Crema de sampanie:

Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, adaugam amidonul si sampania si transferam ibricul pe aragaz, iar cu ajutorul unui tel amestecam continuu. Separat luam 3 linguri de sampanie si le amestecam cu agar-agar, iar cand s-a dizolvat il adaugam in crema, impreuna cu vanilia. Cand crema s-a ingrosat o da deoparte si o lasam sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand.

Dupa ce crema de sampanie este rece o mixam cateva minute cu frisca batuta si o bagam la frigider pana umplem tortul.

Pentru jeleul de fructe de padure:
Intr-un blender punem fructele de padure decongelate si le mixam pana obtinem o pasta.

Punem amestecul de fructe intr-o oala impreuna cu zaharul si agar-agar-ul dizolvat in 2-3 linguri de sirop sau apa si lasam pe foc cateva minute pana cand piureul s-a ingrosat putin.

Cand este gata, oprim focul si trecem pasta rezultata printr-o sita pentru a obtine un jeleu fin si fara seminte.
Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Pentru sirop: Penem apa cu zaharul pe foc, iar cand s-a topit zaharul, stingem aragazul si adaugam putina esenta de rom.

Pentru ansamblare:
In tava unde am copt blatul, asezam prima foaie de blat, o insiropam, apoi o ungem un jeleu si punem un strat de crema de sampanie, pe urma asezam a doua foaie de blat, procedam la fel, iar pe ultima foaia de deasupra inainte de a o aseza in tava o insiropam foarte putin si o ungem si pe aceasta cu jeleu si cu grija o punem in tava cu parte de jeleu in jos.

Invelim frumos tortul cu folie de plastic si il dam la frigider peste noapte.

Pentru ornat:
Cu ajutorul unui cutit scoatem tortul din tava cu inel detasabil si acum vine partea frumoasa...

Pentru a scoate tava de la fund, am intors tortul cu ajutorul unei farfurii, apoi pentru a-l intoarce din nou cu fata in sus am asezat deasupra un carton pe care a pus o hartie de copt si rapid am reusit sa il aduc la starea in care a fost atunci cand l-am scos de la frigider, dar fara tava :D

Bun...acum pentru a-i da forma de fluture am folosit o foaie de hartie A4 si cu pixul am trasat mijlocul fluturelui, l-am decupat cu o foarfeca si foaia cu partea goala in mijloc am pus-o exact in centrul blatului, iar cu un cutit am taiat usor centrul blatului in forma de corp a fluturelui si totodata si hartia de copt cu care m-am ajutat de a intoarce aripile si a le transfera pe tava.

Dupa ce am dat tortului forma de fluture am acoperit cu un strat foarte subtire de crema de samapanie ramasa cu jumatate din frisca batuta, am facut conturul cu putina frisca amestecata cu piureul de fructe, mijlocul l-am ornat cu frisca amestecata cu cacao, iar aripile le-am uns cu pireul de fructe ramas! Am mai folosit cateva ornamente din bombonele stelute si fluturasi!
Dam tortul la frigider pana vin oaspetii sa fie devorat!
Sa va fie de bine! <br/><br/>
Fişiere ataşate
13866579_1188490387867724_469492060_n.jpg
13866579_1188490387867724_469492060_n.jpg (119.88 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13900729_1188490797867683_2059256247_n.jpg
13900729_1188490797867683_2059256247_n.jpg (118.94 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13900777_1188490464534383_2028919626_n.jpg
13900777_1188490464534383_2028919626_n.jpg (115.47 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13933157_1188490914534338_1958125518_n.jpg
13933157_1188490914534338_1958125518_n.jpg (101.19 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13933161_1188492547867508_1077241474_n.jpg
13933161_1188492547867508_1077241474_n.jpg (79.24 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13933233_1187849831265113_393990715_n.jpg
13933233_1187849831265113_393990715_n.jpg (122.25 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13933235_1188490847867678_1073165781_n.jpg
13933235_1188490847867678_1073165781_n.jpg (87.21 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13933391_1188492711200825_1934130378_n.jpg
13933391_1188492711200825_1934130378_n.jpg (68.65 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13933405_1188492491200847_1132387111_n.jpg
13933405_1188492491200847_1132387111_n.jpg (85.96 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13933457_1188490867867676_1053298207_n.jpg
13933457_1188490867867676_1053298207_n.jpg (101.87 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13933462_1188520557864707_1071001216_n.jpg
13933462_1188520557864707_1071001216_n.jpg (110.78 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13933528_1188493024534127_580665953_n.jpg
13933528_1188493024534127_580665953_n.jpg (95.04 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13936648_1188490111201085_1118351219_n.jpg
13936648_1188490111201085_1118351219_n.jpg (94.89 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13936661_1188492631200833_1220686772_n.jpg
13936661_1188492631200833_1220686772_n.jpg (90.23 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13936720_1187849941265102_540836265_n.jpg
13936720_1187849941265102_540836265_n.jpg (124.7 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13936727_1188490884534341_1791593033_n.jpg
13936727_1188490884534341_1791593033_n.jpg (103.03 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13936814_1188491067867656_120978177_n.jpg
13936814_1188491067867656_120978177_n.jpg (90.94 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13936833_1188520564531373_1818140089_n.jpg
13936833_1188520564531373_1818140089_n.jpg (109.78 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13936900_1188490577867705_1003777666_n.jpg
13936900_1188490577867705_1003777666_n.jpg (116.54 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13940976_1188492664534163_1961290521_n.jpg
13940976_1188492664534163_1961290521_n.jpg (116.45 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13941135_1188490951201001_406290375_n.jpg
13941135_1188490951201001_406290375_n.jpg (113.75 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13942253_1188492534534176_1702506239_n.jpg
13942253_1188492534534176_1702506239_n.jpg (74.35 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13942455_1188490174534412_1636755510_n.jpg
13942455_1188490174534412_1636755510_n.jpg (108.41 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13942531_1187849891265107_1524388142_n.jpg
13942531_1187849891265107_1524388142_n.jpg (124.59 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13942624_1188520594531370_1611646452_n.jpg
13942624_1188520594531370_1611646452_n.jpg (114.87 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13942759_1188493251200771_754360130_n.jpg
13942759_1188493251200771_754360130_n.jpg (100.39 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13956854_1188490624534367_910807848_n.jpg
13956854_1188490624534367_910807848_n.jpg (116.24 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13956899_1188492591200837_305556906_n.jpg
13956899_1188492591200837_305556906_n.jpg (76.98 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13957007_1188490741201022_954380936_n.jpg
13957007_1188490741201022_954380936_n.jpg (94.04 KiB) Vizualizat de 1592 ori
13957415_1188520587864704_1825158318_n.jpg
13957415_1188520587864704_1825158318_n.jpg (122.38 KiB) Vizualizat de 1592 ori
Dana

Avatar utilizator
momo121
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 28/05/2013 12:23
Localitate: Iasi
Contact:

Deliciossss

Mesajde momo121 » 19/08/2016 06:19

Acest tort a fost un deliciu si foarte apreciat! Recomand cu drag sa il incercati! :love: :flower: :hug:
Dana


Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori