Tort Trio mousse de ciocolata

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Tort Trio mousse de ciocolata

Mesajde madi_marin » 04/06/2017 07:46

Blat de ciocolată pt. forma de 26 cm:
65 g făină
120 ml lapte bătut
60 g zahăr
60 g unt
20 g cacao
1 ou
un praf de sare
un vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu
3 linguri barot de alune
Mousse de ciocolată amăruie:
250 ml frişcă lichidă
40 g unt
7 g gelatină granule
50 ml apă rece
Mousse de ciocolată cu lapte:
300 g ciocolată cu lapte
250 ml frişcă lichidă
40 g unt
7 g gelatină granule
50 ml apă rece
Mousse de ciocoată albă:
300 g ciocolată albă
250 ml frişcă lichidă
40 g unt
7 g gelatină granule
50 ml apă rece
5 linguri barot de alune
Glazură:
225 g zahăr
75 g cacao
1 linguriţă rasă gelatină granule+50 ml apă rece
150 ml apă rece
175 ml apă
150 ml frişcă lichidă
300 g ciocolată amăruie
Pentru blatul de ciocolată, mixăm untul cu zahărul. Se adaugă apoi oul şi laptele bătut.

Ingredientele uscate, adică făina, cacaua, bicarbonatul şi sarea se cern împreună şi se încorporează în compoziţia de mai sus.

Se omogenizează totul şi se toarnă în forma detaşabilă, tapetată cu hârtie de copt.

Se coace blatul la 180 grade C, pentru 20-25 de minute. Se scoate din formă şi se lasă la răcit.

Forma se spală, se şterge şi se tapetează cu folie de plastic inclusiv pe margini.

Pentru mousse-ul amărui, se pune întâi gelatina la hidratat in cei 50 ml apă rece.

Ciocolata ruptă în bucăţele şi untul se topesc la foc mic.

Gelatina hidratată se pune pentru câteva secunde, la foc mic, să se dizolve, apoi se toarnă peste ciocolata topită cu unt.

Se lasă la răcorit, apoi se combină cu frişca bătută spumă, se omogenizează bine şi se toarnă peste blatul pus în formă.

Se dă vasul la congelator.

Urmează stratul de mousse de ciocolată cu lapte şi cel de ciocolată albă care se prepara exact ca cel amărui, cu excepţia faptului că în cel alb, adăugăm la sfârşit şi barotul de alune.

Tortul se pune la frigider până a doua zi când se poate glazura şi orna după imaginaţie.

Pentru glazură: gelatina se pune la hidratat în cei 50 ml apă rece.

Se amestecă zahărul cu cacaua, apa şi frişca lichidă şi se pun la foc mic până se îngroaşă uşor.

Gelatina hidratată se dizolvă la foc mic câteva secunde, după care se adaugă peste compoziţia cu cacao.

Se lasă la răcit la temperatura camerei, după care se poate turna peste tort.

Se decorează după imaginaţie.

Poftă bună!
Fişiere ataşate
18423084-260365614436942-1658779351687461507-o.jpg
18423084-260365614436942-1658779351687461507-o.jpg (85.4 KiB) Vizualizat de 826 ori
tort-381.jpg
tort-381.jpg (98.91 KiB) Vizualizat de 826 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori