Un mic micut secret...

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Un mic micut secret...

Mesajde Onna » 16/03/2007 01:42

La mancarurile de post si nu numai va recomand sa adaugati o lingura de zacusca in compozitie, uneori merge si in loc de bulion. Ardeii copti cu sos de rosii sau mancarica de cartofi cu fasole verde merg de minune cu asa un adaos. Nu mai spun de ciupercile cu sos si mamaliguta! Eu mai pun si la umplutura pentru pateurile cu ciuperci (dar adaug si putin gris).

:pup:

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 16/03/2007 07:19

:pup: :clipocit: ok

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 16/03/2007 07:33

Sa stii ca tare buna ideea. eu nu am avut aseara de unde sa mai fac ardei copti ca Leila, si am pus ( din pacate din borcan cumparat) o lingura de zacusca /sos de ardei copti in ulei, cu putin usturoi, au fost extraordinar de bune icrele de fasole cu sosul asta.
Si cateodata mai pun si in salata de vinete simpla cateva linguri de sos din asta de ardei si o lingura de patrunjel verde tocat, iese excelent.

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 16/03/2007 07:45

E delicioasa orice mancare cu o lingura de zacusca. O puneam chiar si la ciorbe, la iahnie... la toate. Mancarea capata un gust deosebit de bun, va asigur. :roll:


Onna, credeam ca numai eu faceam amestecaturi... ciudate :P (si acum fac :wink: )

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 16/03/2007 10:29

eu folosesc la aproape orice mancare pe timpul cat nu am verdeturi in gradina urmatorul amestec pe care il fac de obicei ochiometric :

se toaca marunt sau se macina cu masina de tocat carne vreo 4 legaturi mari de patrunjel verde, 3 legaturi frunze leustean, 2 legaturi frunze telina, si 3 kg rosii pe care le dau prin masina de rosii (se pot adauga si 2 legaturi de marar,dar eu evit sa pun marar din cauza sotului caruia nu ii place ) .Totul amestec bine si pun sare mare cam 4 maini bune chiar si 5 ,si le pun in borcane ptr. iarna. Se are grija cand adaugati la mancare sa nu exagerati cu sarea. Acest amestec confera mancarii un gust deosebit. :flower:

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 17/03/2007 08:42

Mama spunea ca o gospodina adevarata se descurca in orice situatie, cu orice ingrediente ...sa faca ceva bun de tot. Asa ca din partea mea, pentru voi =D> .Multumesc pentru secrete.


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori