VEGETA facuta in casa

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 31/07/2010 08:35

Iulia, cumpar borcanul tau de vegeta !!! :wink: arata excelent !!!

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 31/07/2010 11:13

thea scrie:Iulia, cumpar borcanul tau de vegeta !!! :wink: arata excelent !!!

thea, declar licitatia deschisa: borcanul este al doamnei/domnisoarei 5august :P :P :P si este intr-adevar aratos :flower: :peace:
Nici ea nu le-a rasnit pan'la zapaceala si bucatelele de legume incanta retina :)

Ale mele inca nu sunt in borcane fiindca din jumatate de cantitate fac Vegeta si din cealalta fac Dilikat :wink:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 31/07/2010 12:06

iuliajewel scrie:
thea scrie:Iulia, cumpar borcanul tau de vegeta !!! :wink: arata excelent !!!

thea, declar licitatia deschisa: borcanul este al doamnei/domnisoarei 5august :P :P :P si este intr-adevar aratos :flower: :peace:
Nici ea nu le-a rasnit pan'la zapaceala si bucatelele de legume incanta retina :)

Ale mele inca nu sunt in borcane fiindca din jumatate de cantitate fac Vegeta si din cealalta fac Dilikat :wink:

Ofer in schimb 1 borcan de capsune proaspete din gradina ! hm ? merge ? :flower:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 31/07/2010 12:11

thea scrie:
iuliajewel scrie:
thea scrie:Iulia, cumpar borcanul tau de vegeta !!! :wink: arata excelent !!!

thea, declar licitatia deschisa: borcanul este al doamnei/domnisoarei 5august :P :P :P si este intr-adevar aratos :flower: :peace:
Nici ea nu le-a rasnit pan'la zapaceala si bucatelele de legume incanta retina :)

Ale mele inca nu sunt in borcane fiindca din jumatate de cantitate fac Vegeta si din cealalta fac Dilikat :wink:

Ofer in schimb 1 borcan de capsune proaspete din gradina ! hm ? merge ? :flower:

Merge, cum nu? Dar fiindca pe 5august o vad pe la dulciuri mestesugite, ma sacrific in favoarea ei :D

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 01/08/2010 04:29

O idee foarte buna si sanatoasa de a face vegeta in casa =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 01/08/2010 04:41

d_dana_a scrie:O idee foarte buna si sanatoasa de a face vegeta in casa =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:

:blushing: ...ma bucur sa aud :master:
Asta daca nu ne este deja pervertit creierul de potentiatorii de aroma si gust pe care-l contine Vegeta din comert : prima data cand am facut si folosit nu-i gaseam gustul si aroma, semn ca centrul nervos din creier era dependent de acel plus pe care-l da glutamatul, gust si aroma ce da dependenta si cere mai mult si MAI MULT...

Toate restaurantele folosesc glutamat la "finisarea" oricarui preparat (stiu din vazute si nu din auzite - curiozitatea m-a dus in multe bucatarii - si am aflat taine destule... :x 0)
Ultima oară modificat 02/08/2010 03:42 de către iuliajewel, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 01/08/2010 04:44

iuliajewel scrie:
d_dana_a scrie:O idee foarte buna si sanatoasa de a face vegeta in casa =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:

:blushing: ...ma bucur sa aud :master:
Asta daca nu ne este deja pervertit creierul pe potentiatorii de aroma si gust pe care-l contine Vegeta din comert : prima data cand am facut si folosit nu-i gaseam gustul si aroma, semn ca centrul nervos din creier era dependent de acel plus pe care-l da glutamatul, gust si aroma ce da dependenta si cere mai mult si MAI MULT...

Toate restaurantele folosesc glutamat la "finisarea" oricarui preparat (stiu din vazute si nu din auzite - curiozitatea m-a dus in multe bucatarii - si am aflat taine destule... :x 0)

Multumesc mult de sfat :hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 02/08/2010 07:56

iuliajewel scrie:
thea scrie:
iuliajewel scrie:
thea scrie:Iulia, cumpar borcanul tau de vegeta !!! :wink: arata excelent !!!

thea, declar licitatia deschisa: borcanul este al doamnei/domnisoarei 5august :P :P :P si este intr-adevar aratos :flower: :peace:
Nici ea nu le-a rasnit pan'la zapaceala si bucatelele de legume incanta retina :)

Ale mele inca nu sunt in borcane fiindca din jumatate de cantitate fac Vegeta si din cealalta fac Dilikat :wink:

Ofer in schimb 1 borcan de capsune proaspete din gradina ! hm ? merge ? :flower:

Merge, cum nu? Dar fiindca pe 5august o vad pe la dulciuri mestesugite, ma sacrific in favoarea ei :D








Abia acum vad de trocul vostru Iulia si Thea :P
Accept si eu niste capsunele,cu mare pofta :buuun: :hug:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 02/08/2010 09:27

Trocul....ar trebui sa pun capsunele la uscat :lol:
fetelor, eu nu gasesc de vreo luna pastarnac ! as face acum vegeta dar nu am patrunjel si pastarnac...asa ca mai astept pana apara in zona :)

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 02/08/2010 02:19

:blushing: cred ca 5august s-a referit la troc = schimb in natura asa ca nu trebuie uscate cele capsuni :D

Pe de alta parte, nu-i musai sa usuci deodata toate legumele pe care le vrei in Vegeta; de ex. eu cand dau peste morcovi ce-mi convin calitate/pret, cumpar 3-4 kg. si-i usuc doar pe ei. Ii maruntesc cat de cat si-i pun in borcan etans cu putin piper, in asteptare; cand usuc albitura, procedez la fel. Abia cand le vine randul si am de toate celea uscate si sfaramate, incep sa combin.
Fiindca Vegeta difera de Delikat, e chiar mai bine sa le ai uscate pe caprarii si la urma de tot combini, functie de ce vrei sa ai: un borcan de Vegeta pt. supe, unul pt. ciorbe si borsuri, caci retetele lor sunt diferite; alt borcan de Delicat, pt sosuri sau mancaruri ce necesita ceapa calita in reteta, si unul care are doar praz si nu ceapa, si asa mai departe...


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori