VEGETA facuta in casa

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/02/2011 10:09

Da Thea, cam la aproximativ temperatura asta se usuca...la mine este 135 Fdeci la tine ar trebui sa fie cam asa ceva...daca este prea cald lasa usa cuptorului putin intredeschisa( pune o coada de lingura de lemn ca sa nu se tranteasca usa din greseala si sa iti dereglezi led-urile sau comenzile) am patit-o si stiu ce vorbesc....daca te apuci sa faci sub forma asta , ai grija sa te mai uiti la ele din cand in cand( odata la vreo2 ore) si sa le mai intorci sa se usuce uniform ....iti trebuie rabdare putin mai multa decat la deshidrator :hug:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 21/02/2011 10:34

Deci totusi aparatul Iuliei este mai mult ca perfect !!! Trec la lista de cumparaturi ... :wink:..mersi Anca :flower:

sabrina
Incepator
Mesaje: 43
Membru din: 06/04/2008 04:46
Localitate: brasoveanca in Canada

Mesajde sabrina » 19/04/2011 06:04

Pe mine ma nelamureste ceva. De ce as usca ceva daca il pot folosi proaspat? Vegeta din comert nu mai pun de 20 de ani :o . In rest, zau daca simt nevoia sa usuc ceva. Daca la supa/mancare pui morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei, toate proaspete sau tot ceea ce crezi ca ti-ar placea, ce nevoie mai e de vegeta. Oricum nu cumpar amestecuri de condimente. Prefer sa le amestec eu dupa preferinte.
In apa pun lamaie proapata si e OK.
Reteta e super, totusi eu raman cu aceesi intrebare. De ce e nevoie de vegeta, sau alte fructe/legume uscate?
Am si eu o exceptie: Leusteanul care il gasesc cu greu si doar uscat! :cry: :cry:

geoa
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 22/04/2011 11:51
Contact:

Mesajde geoa » 22/04/2011 11:57

Eu as zice ca esti mai buna si mai sanatoasa cea facuta in casa decat cea cumparata ..

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/04/2011 01:48

In primul rand vegeta facuta in casa este , din start, lipsita de tot ce se numeste E-uri( chimicale, aditivi , coloranti, saruri etc, etc)

In al doilea rand legumele care le gasesti tot timpul anului "proaspete" nu sant chiar bio( sau organic), au fost crescute in sera la lumina artificiala si nu au nici un gust ( doar aspectul e de ele), plus ca au fost si crescute " fortat" tot cu chimicale...deci de doua ori mai bagi in tine chimicalele :( ..

In al treilea rand, ( vorbesc de mine aici) prefer sa fac vegeta din legumele si zarzavaturile pe care le am in gradina...alea stiu 100% ca sant naturale, fara nici o urma de chimicala....uite asa prelungesc viata lor pe un timp mai indelungat...

Asta pentru mine inseamna importanta vegetei de casa

sabrina
Incepator
Mesaje: 43
Membru din: 06/04/2008 04:46
Localitate: brasoveanca in Canada

Mesajde sabrina » 23/04/2011 07:21

pupi scrie:e :

In al treilea rand, ( vorbesc de mine aici) prefer sa fac vegeta din legumele si zarzavaturile pe care le am in gradina...alea stiu 100% ca sant naturale, fara nici o urma de chimicala....uite asa prelungesc viata lor pe un timp mai indelungat...

Asta pentru mine inseamna importanta vegetei de casa


Ehe Pupi, asta da noroc. Eu n-am gradina, si n-o sa fac vegeta din legumele de la supermaket. Cum le gasesc cam pe toate tot timpul anului fresh (cele mai multe venite tocmai din Calfornia :shock: ,) asta imi ramane, sa ma lupt cu chimicalele proaspete. Cumpar mai mult organic, dar dupa parerea mea, numai organice nu sunt.
Paste fericit tuturor gospodinelor!

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 24/04/2011 05:36

...vreau si eu sa fiu rau putin....cind eram mic nu mai era nici vegeta nici altceva, decit salam "de vara" si "parizer" borsul il luam de la o tanti care il facea clandestin pe balcon, iar cafeaua , cind simteam miros de cafea parca era sarbatoare....am crescut fara bucuria aromelor, pentru simplul motiv ca nu erau, nu ca mama nu ar fi fost o buna gospodina....din contra stia cum sa faca sa ne puna pe masa bucate, preparate numai ea stie cum, in asa fel incit sa nu simtim lipsa....ce vreau sa spun este faptul ca acum sint mult prea multe si nu stim sa filtram, sa alegem, sa cintarim.....din cite ma pricep, si pot spune, cred ca 90% daca nu mai mult din toate vegetalele , carnurile si restul, au doar proprietati inrudite cu produsul de baza, pentru simplul motiv ca totul a devenit o afacere si se reduce la bani....nu e ca in pharma , unde sint antrenat sa gindesc in felul " calitatea face diferenta"....in oncologie, in productia de medicamente, nu poti da gres....nu poti intoarce un medicament introdus direct in venele unui bolnav de cancer....la fel cum retragi iaurtul de pe raft....scuze, m-a luat un pic valul, vreau sa spun doar ca ma incapatinez sa cred ca totusi...e bine....


imi fac mea culpa daca am suparat pe cineva....
Happy cooking!
(gateala placuta!)

Avatar utilizator
dubi_07
Bucatar in devenire
Mesaje: 468
Membru din: 10/02/2011 09:59
Localitate: Germania

Mesajde dubi_07 » 25/04/2011 01:08

buna fetelor...si unqzz

eu nu am uscator pt legume, dar cu siguranta imi cumpar.
pana acum nu am facut vegeta, dar m-ati pus pe ganduri..adevarat, legumele care le gasesti proaspete tot anul, nu sunt 100% naturale. pana acum eu uscam doar verdeata, asa cum facea bunica mea.. le intind pe o hartie si le las pur si simplu sa se usuce pe balcon, la aer. dureaza destul, dar merita. isi pastreaza aromele intacte. cand sunt gata uscate, le faramitez intre palme si le pun in borcanele pentru condimente. deocamdata am decat putin leustean - preferatul meu - dar nu-i bai, creste in gradina.
asa faceam si cu ceaiurile. cand eram mica, la bunici, mergeam cu gastele la pascut, si adunam musetel, pe care il uscam la soare. natural 100%.
acum gospodinele mai pun verdeturi si la congelator. am pus si eu, dar nu se compara cu cele uscate.

am sa ma apuc serios de treaba si imi fac si eu vegeta..la cuptor, pana imi iau si eu aparatul minune.
Fişiere ataşate
HPIM0661.JPG
cu gasculitzele la pascut
HPIM0661.JPG (109.63 KiB) Vizualizat de 3103 ori
Picture 040.jpg
leusteanul si borcanelul cu pricina
Picture 040.jpg (91.48 KiB) Vizualizat de 3103 ori

Avatar utilizator
dubi_07
Bucatar in devenire
Mesaje: 468
Membru din: 10/02/2011 09:59
Localitate: Germania

Mesajde dubi_07 » 25/04/2011 06:27

oare as putea sa fac si praf de usturoi in felul asta?....
sau cer prea mult? :D
intreb si eu...

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 25/04/2011 06:42

da....in principiu totul se poate usca, iar praf de usturoi il gasesti gata uscat in comert...dar ce poate fi mai simplu: il tai fin il lasi sa se usuce apoi il mixezi sau folosind o risnita il faci praf....end of story..
Happy cooking!

(gateala placuta!)


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori