Vin fiert de la Arad

Cunoasteti retete de bauturi, de cocktail-uri sau alte amestecuri care garanteaza succesul unei petreceri? Postati-le aici pentru cei mai putin cunoscatori, dar la fel de petrecareti.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Vin fiert de la Arad

Mesajde pupi » 05/12/2011 09:19

La pagina asta de bauturi vad ca nu se inghesuie lumea cu toate ca sant sigura ca fiecare mai are in casa o visinata, un vin, un sirop, o tuiculita etc, etc..... e ok, eu tot am sa postez vinul fiert pe care l-am facut azi si l-am si baut acompaniat de un pahar de vorba cu prietenele :P ....ne-am amintit de vremurile tineretii cand ne intalneam toti la patinoar si cand inghetati de frig si obositi nevoie mare dar fara chef de a merge acasa , cu patinele pe picioare, pe gheata de pe drum facuta de masinile care circulau fara oprire, ne duceam la un bar apropiat patinoarului....acolo se vindea vin fiert pe timpurile ceausiste si culmea ca mai primeam si cate o tigara Kent :P ( raritate , raritate) langa paharul cu vin....ce vremuri mai erau, cata bucurie, cata placere, cati prieteni, ce discuti si seri reci si prelungite pe strada , in fata casei , pana pe la 11 noaptea....nu televizor, nu jocuri la computer, nu e-mailuri, doar viata noastra , simpla dar atat de complexa totusi, fericita si sanatoasa.....deci amintirea , apropierea sarbatorilor de iarna, povestile fetelor, bradul Danielutei si povestile ei de dor si of, m-au dus si pe mine cu gandul departe....departe.....

250 ml vin alb sau rosu( dupa preferinta
3-4 batoane de scortisoara
6 linguri de zahar
2-3 cuisoare ( eu nu le-am pus)
100 ml apa ( optional)




Vinul se pune la fiert intr-un vas, se adauga batoanele de scortisoara, cuisoarele daca le folositi si zaharul. Se lasa la foc molcom pana incepe sa fiarba. Cand a dat un clocot, gata , se ia jos de pe foc. Prin fierbere indelungata, vinul isi pierde din tarie.
Daca vinul pe care il folositi este foarte dulce se pune mai putin zahar ( sau adaugati dupa gust) daca este de tarie mai mare , cum a fost al meu, se poate dilua cu cantitatea de apa prevazuta la ingrediente.
Se serveste cald ,in pahare inalte sau in cesti, acompaniat sau nu de un shodou .....eu nu am mai facut shodoul din motive de ....mai bine nu spun :P :wink: ....bon appetite!
Fişiere ataşate
016 vin fiert.jpg
016 vin fiert.jpg (60.51 KiB) Vizualizat de 3440 ori
014 vin fiert.jpg
014 vin fiert.jpg (62.01 KiB) Vizualizat de 3440 ori
013 vin fiert.jpg
013 vin fiert.jpg (67.26 KiB) Vizualizat de 3440 ori
009 vin fiert.jpg
009 vin fiert.jpg (56.11 KiB) Vizualizat de 3440 ori
008 vin fiert.jpg
008 vin fiert.jpg (79.15 KiB) Vizualizat de 3440 ori
004 vin fiert.jpg
004 vin fiert.jpg (77.75 KiB) Vizualizat de 3440 ori
014 vin fiert.jpg
014 vin fiert.jpg (62.01 KiB) Vizualizat de 3440 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/12/2011 12:21

Pupi cite amintiri legate de vinul fiert ( dar si de citeo tuiculita de fructe si ea tot dulce si fiarta) avem cu totii :party: :party: vin rosu musai , reteta cu mici deosebiri dar nu reteta e baza ci atmosfera si cine iti tine companie la cana asta de vin :love: :love:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 05/12/2011 01:16

exact aseara am facut si eu pentru sotul meu, la fel pun si eu cuisoare pentru ca imi place ce gust ii da si cum miroase, doar ca mai pun coaja de lamaie sau de portocala.

sa va fie de bine!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 05/12/2011 04:47

Hai NOROC si LA MAI MARE :!: :!: :!:

Sa curga vinul in pahare... =D> =D> =D> Uraaaaaaaaa :!: :!: :!:

Vai de cand nu am mai facut vin viert :!: :?: ...si nu m-a " oprit " nimeni :!:

:master: :master: :master:
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 05/12/2011 06:22

Crista,ce dreptate ai.....amintirile astea nu se vor sterge in veci, raman asa de vii in mintea noastra :vis: :vis: ....ce vremuri faine mai erau ....ma intreb daca se mai serveste vin fiert prin baruri si restaurante acuma????..... :hug:
Ultima oară modificat 20/02/2014 09:56 de către pupi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 05/12/2011 06:29

Alinaraluca, gand la gand cu bucurie......stiu ca se pune coaja de portocala in vinul fiert, dar in zona mea nu s-a facut asa ceva....doar prin Moldova cand mergeam iarna , beam asa ceva......la noi in zona se bea vinul asa cum l-am postat eu sau se adauga in el shodou.....am sa postez si shodoul in cateva zile sa vezi despre ce este vorba.....si in forma asta e super bun.....uite , telepatia....voi in R cu vinul fiert , noi aici , am ridicat paharul :P :P .... :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 05/12/2011 06:33

Lucia....sanatate ca-i mai buna decat toate :P ....ridic paharul si pentru tine si iti urez spor la treaba si o oala mare cu vin fiert, sa te gandesti si la mine cand il bei.....tare mi-ar place sa fiu in R acuma, sa stau de povesti cu prietenele si sa ne delectam cu cate o cana de vin fiert.... :vis: :vis: ..... :hug: :pup:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 05/12/2011 07:07

pupi scrie:Alinaraluca, gand la gand cu bucurie......stiu ca se pune coaja de portocala in vinul fiert, dar in zona mea nu s-a facut asa ceva....doar prin Moldova cand mergeam iarna , beam asa ceva......la noi in zona se bea vinul asa cum l-am postat eu sau se adauga in el shodou.....am sa postez si shodoul in cateva zile sa vezi despre ce este vorba.....si in forma asta e super bun.....uite , telepatia....voi in R cu vinul fiert , noi aici , am ridicat paharul :P :P .... :hug: :pup:


mai chiar ma gandeam ce suparare ii shodoul asta, asa ca la treaba pupi, sa vedem ce ii shodoul
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 05/12/2011 09:41

Nu am baut vin fiert pina acum... :? :?: :o

Dar un pahar de vin linga o bunatate de trandafiras cred ca s-ar potrivi f. bine... :buuun:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/12/2011 08:37

Eu am amintiri cu vin fiert numai dupa revolutie , nu pentru ca as fi mai tinara =)) =)) dar eram mai cuminte :lol: :mincinos: =)) aiurea .. Dinainte de 89 am niste amintiri cu o bautura alcolica bulgareasca si cu baietii de la servici cind ei dadeau zapada pe trotuarele din zona Obor si eu tineam sticla ascunsa bine sa nu o vada aia de la partid care dadeau ture sa vada rezultatul muncii =)) =)) si mai am amintiri cu vermut Mamaia ..o mai exista ??


Asa cum zice Alina se bea pe la italieni, cu coaja de portocala ( numai partea portocalie) . E bun si parfumat . Cu niste castane prajite fierbinti alaturi :buuun:


Înapoi la “Bauturi”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori