La pagina asta de bauturi vad ca nu se inghesuie lumea cu toate ca sant sigura ca fiecare mai are in casa o visinata, un vin, un sirop, o tuiculita etc, etc..... e ok, eu tot am sa postez vinul fiert pe care l-am facut azi si l-am si baut acompaniat de un pahar de vorba cu prietenele

....ne-am amintit de vremurile tineretii cand ne intalneam toti la patinoar si cand inghetati de frig si obositi nevoie mare dar fara chef de a merge acasa , cu patinele pe picioare, pe gheata de pe drum facuta de masinile care circulau fara oprire, ne duceam la un bar apropiat patinoarului....acolo se vindea vin fiert pe timpurile ceausiste si culmea ca mai primeam si cate o tigara Kent

( raritate , raritate) langa paharul cu vin....ce vremuri mai erau, cata bucurie, cata placere, cati prieteni, ce discuti si seri reci si prelungite pe strada , in fata casei , pana pe la 11 noaptea....nu televizor, nu jocuri la computer, nu e-mailuri, doar viata noastra , simpla dar atat de complexa totusi, fericita si sanatoasa.....deci amintirea , apropierea sarbatorilor de iarna, povestile fetelor, bradul Danielutei si povestile ei de dor si of, m-au dus si pe mine cu gandul departe....departe.....
250 ml vin alb sau rosu( dupa preferinta
3-4 batoane de scortisoara
6 linguri de zahar
2-3 cuisoare ( eu nu le-am pus)
100 ml apa ( optional)
Vinul se pune la fiert intr-un vas, se adauga batoanele de scortisoara, cuisoarele daca le folositi si zaharul. Se lasa la foc molcom pana incepe sa fiarba. Cand a dat un clocot, gata , se ia jos de pe foc. Prin fierbere indelungata, vinul isi pierde din tarie.
Daca vinul pe care il folositi este foarte dulce se pune mai putin zahar ( sau adaugati dupa gust) daca este de tarie mai mare , cum a fost al meu, se poate dilua cu cantitatea de apa prevazuta la ingrediente.
Se serveste cald ,in pahare inalte sau in cesti, acompaniat sau nu de un shodou .....eu nu am mai facut shodoul din motive de ....mai bine nu spun

....bon appetite!