Vreau si eu reteta de Bors Cu Bureti de la Pensiunea Elvi!

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

fly_girl
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 08/08/2007 04:04

Vreau si eu reteta de Bors Cu Bureti de la Pensiunea Elvi!

Mesajde fly_girl » 08/08/2007 05:06

Imi poate cineva furniza reteta de Bors (Moldovenesc) Cu Bureti (sau Hribi, sau Ciuperci etc) - (de post) care se serveste la restaurantul unei pensiuni de prin Poiana Largului, numita 'Pensiunea Elvi'?! Am avut ocazia de a trece de cateva ori pe acolo, cand eram in drum spre manastirea Petru Voda, am comandat prima data intamplator (neavand prea multe optiuni pt. preparate de post) si am ramas cu nostalgia borsului aceluia...(De asemenea, ciorba de legume care se serveste la restaurantele 'La Mama', din Bucuresti - nu par si nu sunt deloc atat de complicate, dar pt. mine...cam sunt, spre rusinea mea)
Din pacate eu nu mai am ocazia de a trece pe acolo asa curand, si ma-ntrebam daca cineva mi-ar putea furniza macar o reteta similara, foarte apropiata etc, as aprecia F. MULT!...
Stiu ca avea un gust f. bun, si continea hribi (sau bureti, ciuperci), si cred ca ceva prajeala facuta din ceapa f. fin tocata, morcov ras si ardei gras taiat f. mic, ierburi uscate si verzi presarate pe deasupra (patrunjel, leustean, marar etc), ca si ceva usturoi ras ori zdrobit... Parca am putut distinge si un gust ori de zeama de varza acra, ori de bors de putina, ori poate o combinatie intre cele 2 ingrediente, ori poate o fi fiind acrita cu sare de lamaie?! Sau poate ca gustul o fi fiind ajutat si cu putina Vegeta sau alte chimicale si 'condimente' din acelea care se gasesc 'la plic' sub diverse denumiri?! (desi nu cred, pt. ca s-ar fi simtit diferenta, ori acesta era natural, lucru cam rar in ziua de azi, mai pe oriunde...). Nu mi-am putut da seama prea bine...De asemenea, nu-mi amintesc sa fi observat ceva gust de rosii (suc, bulion, boia,pasta de tomate sau doar cateva rosii tocate), poate ca or fi fost si nu-mi mai amintesc eu prea bine..).Cred ca retetele de ciorbe romanesti si moldovenesti etc, sunt diferite, nu se folosesc in toate chiar aceleasi ingrediente, ci difera putin?! Dar reteta 'de baza' (adica unele ingrediente-standard, care dau gustul principal) sunt mereu aceleai, ori 'cu variatiuni'?!
Dar, sincer, habar nu am cum se pot gati toate aceste ingrediente, in ce ordine, ce si cum, pt. a obtine preparatul final, atat de gustos...Daca ma puteti ajuta in acest sens (careva dintre voi), va rog mult, v-as ramane foarte recunoscatoare!... :party: :roll: :rugaciune: :wink:

Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori