Tort de ciocolata acoperit cu fondant

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 24/11/2007 09:54

Ma bucur ca iti place, Cris, am lucrat ceva la el, ca nu am vrut sa cumpar fondantul. Iar tortul este atat de ciocolatos si de moale, un deliciu.
Cat despre fondant, eu sunt incantata sa lucrez cu el, dar nu mananc, personal mi se pare prea dulce. Si toata lumea ma intreaba daca nu imi pare rau ca tai tortul si invariabil le spun ca de-abia astept, sa vada ce gustos e.

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 24/11/2007 11:18

minunat, minuant, minunat =D> =D> =D>

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 24/11/2007 12:06

Ai facut un tort minunat :roll: Eu l-as pune in vitrina atat de frumos este .

Felicitari Roxana :master: :master: :pup: :flower:

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 24/11/2007 06:52

Felicitari!!! :master: :master: :master: :master: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
Nu am cuvinte, minunat!!!!! :love: :master: :hug: :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 24/11/2007 08:05

Multumesc Thea, Leila si Simona, doi dintre invitati nu m-au crezut ca l-am facut eu. Daca nu aveam poze si resturi de fondant, nu ma credeau :D . Noroc ca am avut martori si apoi am intrat pe Rc sa le arat, credeau ca l-am cumparat de pe undeva, dar nu intelegeau cum de blatul e gustos, ca nu e ca cele de la cofetarie. Pana la urma i-am convins.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 24/11/2007 08:11

roxi, imi place foarte mult tortul de ciocolata (m-am tot uitat peste discutia asta dar nu gasesc reteta pentru crema- poate daca o sa gasesc cele necesare sa il incerc si eu )

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 24/11/2007 08:17

Uite aici crema din tort de pe prima pagina, Cara, daca la asta te referi:
Crema:
400 gr ciocolata
200 g smantana dulce
200 g unt la temperatura camerei, nu prea moale
esenta de vanilie si de rom
Se incalzeste smantna pana aproape de fierbere, dar nu se da in clocot. Se pune ciocolata taiata marunt intr-un vas si se toarna smantana fierbinte peste, se amesteca pana se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se incorporeaza untul si aromele.
Eu amestec cu zmeura proaspata sau macar doua linguri de gem de zmeura, daca nu am fructele, e combinatia noastra preferata.

Tortul se poate imbraca in frisca sau in ganache de ciocolata (400 gr ciocolata se amesteca cu 100 ml smantana lichida fierbinte, 25 gr unt si esenta de rom).
Tu poti folosi si frisca vegetala lichida, Cara, ca sa fie fara lactoza. Stii cum e Hulala acasa? aici eu nu am gasit niciodata. Nu stiu insa daca e ok untul pt. tine.

pitici
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 06/03/2006 05:36

Mesajde pitici » 23/10/2008 04:05

roxanavmv scrie:"... fondantul se topeste in contact cu orice crema facuta pe baza de frisca, lapte sau smantana sau philadelphia, pt. ca au apa in ele si topesc zaharul din fondant.
De aceea cremele trebuie facute pe baza de unt, ciocolata topita frecata cu unt, ca sa nu se moaie pasta de zahar/ fondantul.
Tortul trebuie uns cu o crema de unt sau cu gem in strat f. subtire ca sa adere fondantul de blat si sa nu alunece. Eu am pus gem de zmeura, nu imi place crema de unt frecat cu zhara nici sa ma bati. Si umplutura a fost ciocolata semi-amaruie topita cu putina smantana lichida si frecata cu unt, amestecata cu zmeura proaspata."


Informatiile sunt valabile si la pasta facuta din Marshmallow?
Multumesc anticipat.

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/10/2008 06:05

Da, pitici, eu o singura data am cumparat fondant, in rest l-am facut din marshmallow intotdeauna, am scris reteta undeva mai inainte, cred.. Toata sfaturile sun valabile pentru ambele feluri.
Sper sa-ti fie de ajutor. Spor la treaba :flower:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 23/10/2008 06:53

Superbe torturi,felicitari =D> =D> =D> =D> =D>
eu ma multumesc,deocamdata cu privitul.Mi se pare atat de complicata partea cu ornatul,trebuie sa ai un dar special pentru asa ceva. :flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori