Tort de mere cu scortisoara

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 24/03/2006 03:45

nu il fac acum ...ramane pe saptamana viitoare ...cezar a vrut altceva(dar nu a zis ce :x )important ii sa fie cu Juventus
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 24/03/2006 03:48

Lili...important la prajitura asta e sa se faca blaturile...adica sa dispara praful alb...chiar daca va fi un pic mai moale...de bun oricum e bun... :) ...Astept poza cu sectiunea!!!
liliana

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 24/03/2006 03:58

Dragele mele mor de pofta si am luat de pe marginea tavii cu furculita
e fffffffoarte dulce pentru ca am mai pus zahar si in mere si in praf (cred ca si merele erau dulci ) :wink:
sper sa se mai intareasca cind se raceste sa pot sa il scot din forma :rugaciune:
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 24/03/2006 04:32

cum ai pus prea putin praf????? daca ai impartit praful in trei(dupa cantitatile mele) e suficient.

astept poze oricum.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 24/03/2006 04:49

Cezar are reptate sa vrea altceva.Prajitura asta cu mere(pt. ca de fapt asta este) eu o includ in categoria "deserturi de sambata", in care includ aproape toate prajiturile turnate in tava, tip chec.Astea nu sunt prajituri pt. festivitati.Ori ziua copilului, chiar daca este tinuta numai in familie, este o mare festivitate, mai ales pt. sarbatorit.Eu te-am indemnat sa-l faci, dar nu am stiut ca tu doreai sa-l faci pt. un eveniment asa de important.
Pentru o asemenea ocazie trebuie ceva mult mai elaborat, s simta mami ca are fecior( sa nu crezi ca-i dau coarne celui mic, dar sunt momente cand au dreptate)
Si-n alta ordine de idei, bucura-te ca Juventus are nevoie de alb/negru, usor de redat din punct de vedere culinar.Ce te faceai daca era fan Steaua si vroia rosu/albastru :?:

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 24/03/2006 05:11

sa va spun cum este:
-are doar 2 straturi de "blat "desi forma e de 26 cm (de frica nu am pus tot praful )
-blatul de jos este "crocant"adica tare pentru ca l-am tinut 1 ora in cuptor mi se parea ca e prea moale , greseala mea :rusine:
-deasupra am pus glazura de ciocolata mie imi place combinatia
-e foarte dulce ma lesina tot vina mea :rusine:
am sa il mai fac dar la baza formei am sa pun biscuiti ce zici merge? :)
in rest este bun are un gust combinat de mere coapte si tot ce am pus
succes celor ce il vor face si nu faceti ca mine :wink:
Zuli

inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 24/03/2006 05:17

Angelique are dreptate Miha nu e un tort in realitate , dar te rog sa il incerci si pune poza sa vad cum iti iese tie
pentru mine e o prajitura cu risc mare de nereusita
stii cum se zice de ce iti e frica nu scapi (mie mi-a fost) :roll:
Zuli

inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 24/03/2006 07:03

ai dreptate miha...tortul cu mere nu prea merge desi ii bun...acum cu atatea sfaturi cate am primit mi-e si frica ....nu am sa reusesc sa fac o frumusete asa cum va asteptati....deci ce va fi va fi..acum incep lucrul
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 24/03/2006 07:10

mai eu sunt dezastrul dulciurilor...dar a iesit. de fiecare data.

pai zuli, nu e frumos :rusine: ai incalcat toate regulile mele. am scris si cu litere mari...doar jumate de ora la cuptor!!!!!!!!!!!! macar daca lasai cu 10 minute in plus, dar ai dublat timpul!!!!!!!!

si cu 3 straturi ....of mi-e ciuda, vin la tine sa-l facem, unde stai? :D

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 24/03/2006 08:38

Ioana scuze pentru macelarirea retetei :master:
dar sa stii ca am mincat inca o bucata dupa ce l-am pus la rece (la 2 ore) si blatul de jos s-a inmuiat si e foarte bun acum doar ca pentru mine e prea dulce pentru familie nu stiu abia astept sa probeze si cobaii mei cind pun poza o sa zic si cum le-a placut lor :)
VIno sa te servesc cu o felie stau in Bucuresti :hug:
Zuli

inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori